Искам тест драйв на Е39 520 ... може и друга бензинка.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 28 Сеп 2007, 8:24

MaXo2 написа:Разхода не ме интересува толкова ... просто искам да видя как е на доускорение 80-120 примерно ... е това ми е най-важно общо взето ... другото е да видя как е при 150 шум в купето и возия.... и също така да видя как спира.

80-120 с тоя мотор... добре доускорява, ама на трета. :mhihi: Иска си оборотите. Иначе аз лично съм страшно доволен от тая кола... е, бих предпочел М5, ама ще ми дойде нанагорно бензина. :mhihi: Пък сърце не ми дава да слагам на такава кола газ/метан. Без да се обиждаш - лично мнение. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от MaXo2 » 28 Сеп 2007, 9:59

Е защо да се обиждам ... и защо сърце не ти дава? Нищо не им става на колите от кадърно монтирани уредби... ;) На М5 и аз не бих слагал газ-метан ... ама на другите ... що пък не :D Трябва да те повозя на Пунто на метан да видиш как благо работи на това гориво ... същото ще е и при кадърен монтаж на БМВто. ;) Простата сметка какво показва ... ако колата ти харчи 12/100 градско ... то в метан тя ще харчи около 7кг метан ... или грубо ... на бензин плащаш 24лв а на метан 7 лв на 100 ... за 1000 240/70лв ... на 10000 2400/700 ... за 100хил км пробег ... на бензин 24000лв ... на метан 7000лв ... е добре ли е ... па 100хил си се изминават за около 3-4 години. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caliostro » 28 Сеп 2007, 12:54

Feanor написа:
MaXo2 написа:Разхода не ме интересува толкова ... просто искам да видя как е на доускорение 80-120 примерно ... е това ми е най-важно общо взето ... другото е да видя как е при 150 шум в купето и возия.... и също така да видя как спира.

80-120 с тоя мотор... добре доускорява, ама на трета. :mhihi: Иска си оборотите. Иначе аз лично съм страшно доволен от тая кола... е, бих предпочел М5, ама ще ми дойде нанагорно бензина. :mhihi: Пък сърце не ми дава да слагам на такава кола газ/метан. Без да се обиждаш - лично мнение. ;)

кажи на човека какъв шум има в колата при 150 де :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 28 Сеп 2007, 21:12

Feanor написа:

Feanor, ти ако тръгнеш М5 да взимаш бензина ще е последния проблем друже! :mhihi:

Иначе на 150 шум в купето няма (освен Whitesnake на мах! или писъците на баба ти!)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от neno » 29 Сеп 2007, 19:41

То М5 не харчи много.Аз лично съм много доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Apunch » 30 Сеп 2007, 10:41

neno написа:То М5 не харчи много.Аз лично съм много доволен.

Колко брои за М5цата?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 30 Сеп 2007, 11:53

БМВ и да мислиш колко харчии... то и частите на ул.Симеон са по евтини. Хора не бъдете дребнави, не може да караш хубава кола и да броиш стотинки малко усраме темата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 01 Окт 2007, 9:03

Apunch написа:Feanor, ти ако тръгнеш М5 да взимаш бензина ще е последния проблем друже! :mhihi:

Сигурен съм. Аз и на 520-ката престанах да се интересувам от разхода за по-малко от седмица. :mhihi:

Apunch написа:Иначе на 150 шум в купето няма (освен Whitesnake на мах! или писъците на баба ти!)

Само ако се сети да погледне скоростомера. Щото по друго не личи с колко караш. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от MaXo2 » 01 Окт 2007, 9:54

Mario Pankov написа:

Виж аз мнооо си правя сметки ... и като казвам ежедневна ... тряя да е евтино за да ми остават пари за Ниссана ... та трябва да е най-тънкото като вариант лв/100км ... ТДС-а харчи около 10-11 ... това в лева е около 20-22лв ... ако не се лъжа ... 20-22лв на 100 ...

Първо не се разбира разхода ли те интересува или ускорението...В два поста си противоречиш. Преди влезе в Хонда форума със същият въпрос, но за Сивик Д15Б2 и идеята ти беше да кажеш, че Астрата ти била по-икономична и какво толкова сме ти хвалели Хондите. Спомняш ли си? След това изсипа толкова глупости и нападки, че модераторите ти изтриха постовете и те баннаха. Защо ли подозирам, че сега си тук със същата идея?

Е защо да се обиждам ... и защо сърце не ти дава? Нищо не им става на колите от кадърно монтирани уредби... На М5 и аз не бих слагал газ-метан ... ама на другите ... що пък не Трябва да те повозя на Пунто на метан да видиш как благо работи на това гориво ... същото ще е и при кадърен монтаж на БМВто. Простата сметка какво показва ... ако колата ти харчи 12/100 градско ... то в метан тя ще харчи около 7кг метан ... или грубо ... на бензин плащаш 24лв а на метан 7 лв на 100 ... за 1000 240/70лв ... на 10000 2400/700 ... за 100хил км пробег ... на бензин 24000лв ... на метан 7000лв ... е добре ли е ... па 100хил си се изминават за около 3-4 години.

Както и да е, 520-ка на мен ми дава 12-13/100 градско, 8/100 на дълго, при 225км/ч моментен 21/100 :mhihi: , на 225 се предаде мотора :) . Лично мое мнение - на такава кола не и подхожда да се слага метан или други алтернативни горива. За метана ми е интересно колко газостанции има вече? Преди бяха две в София и една някъде около морето ( не съм сигурен Варна ли беше или Бургас ).

Не бъди елементарен моля те!!! Умен, както видя мен разхода не ме интересува щото ще карам на метан ... и няма какво да уточнявам разхода 12 или 15 ще е ... щото това в метан ще е разлика 1лв на 100 ... чаткаш ли неадекватко? В Хонда форума ви написах, че сте леко сбъркани щом искате по 5000лв за Сивик с най-разпространения мотор ... 1.5 ... ама явно всички със Сивици мислят, че карат ВТИ-ки :mhihi: ... 5000лв за Сивик на 15 години с един доста скучен за каране мотор. :mhihi: Там що се интересувах за разхота ... ми щото като слагаш метан трябва да знаеш колко ще ти харчи колата ... за да прецениш колко и какви бутилки да слагаш.Покарах една Хонда във Враца и ми стана ясно, че тая кола с този мотор 1.5 е пълна скука. ;) БМВто или Аудито също може да не са мноо бързи ама поне се возиш и ти е кеф. ;)

Метан на БМВ не става ... е що ... обясни ми? :D По-калпав е мотора и от малко повече температура прегаря ли кво? :D Метан само в София има вече около 8-9 места ... и в провинцията през 100-200км. Ежедневката за мен трябва да е на метан ... ти си троши парите за бензин ... може би просто не караш колкото аз .... иначе ако караше колкото мен трябва да спестяваш около 30000лв за 3 години за да сипваш бензин.... е не мерси. :D Всеки да кара на каквото си иска ... няма какво да коментираме за или против метана ... то тия дето са против нямат почти никакви впечатления или познания свързани с работата на метан. ;)
Последна промяна MaXo2 на 01 Окт 2007, 17:28, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caliostro » 01 Окт 2007, 10:12

не разбирам какъв е проблема?

всеки да кара с каквото иска - бензин,нафта,газ,метан или на вода ако иска.

питаш за шум при 150
шум няма и при 200 защото си в самолет
за пунто,астра и сивик едва ли някой се интересува тук как вървят , на какво вървят и колко струват 100 км с тях
човека ти казва за ускорение а ти смяташ ускорението в левчета.
има някакво недоразумение голямо мисля.
и не брой кинтите на хората за кво ги дават и как. :D
всеки си избира сам кво да прави така че мога още да те чета за пунто, астра и сивик как вървят на газ или на метан. не ми пречи.
карал съм и на газ и на метан и никога не ми е било кеф.
във форума има подробни коментари на хора които са експериментирали с метан. прочети ги ако искаш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Apunch » 01 Окт 2007, 11:03

Пичове, кому е нужно да се влиза в подобни полемики! Само хабите нерви и се дразните взаимно.

Потребител
Аватар

Мнение от burkov » 01 Окт 2007, 12:27

Здравейте, колеги. Бих искъл да се присъединя към молбата на махо за един тест драйв, предстои ми купуването на таква кола в рамките на месец и половина и искам да знам какво ще купувам. Избирам я заради уникалната външност, всички добри думи които чувам за 520 и ниската цена на която ще ми дойде. Принципно съм се ориентирал към автоматик но не е задължително. И така ако някой му се пие една бира и да разкаже малко повечко за колата си ще се радвам да се видим и да обменим зарибяваща информация.

Поздрави

Аватар

Мнение от MaXo2 » 01 Окт 2007, 13:57

caliostro написа:човека ти казва за ускорение а ти смяташ ускорението в левчета.

Как се смята ускорение в левчета би ли ме светнал?Виж са аз си се разбрах с няколко нормални пича ... хич не ми се занимава да влизам в малоумни спорове ... то поне да имаше за какво ... ами то само тъпни най-страшни. Предлагам да пишат само хора, които помагат с някакво инфо или предлагат кола за тестдрайв ... иначе глупостите са излишни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caliostro » 01 Окт 2007, 16:16

MaXo2 написа:
caliostro написа:човека ти казва за ускорение а ти смяташ ускорението в левчета.

Как се смята ускорение в левчета би ли ме светнал?Виж са аз си се разбрах с няколко нормални пича ... хич не ми се занимава да влизам в малоумни спорове ... то поне да имаше за какво ... ами то само тъпни най-страшни. Предлагам да пишат само хора, които помагат с някакво инфо или предлагат кола за тестдрайв ... иначе глупостите са излишни.

ми като си се разбрал с точни хора и знаещи - чудесно
и се спри малко и го давай по кротко без подмятания и многоточия.
нормални,ненормални,тъпни страшни,малоумни ,глупости......
не е красиво това и възпитано от твоя страна и е направо грозно. :)

Аватар

Мнение от MaXo2 » 01 Окт 2007, 17:11

На изпит по български имам 4.50 ... стига ми толкова. :D Не си копирал нищо в което си противореча ... я виж пак и направи нов опит да откриеш противореча ли си в нещо. ;) Не е зле да видиш и за какво точно е темата ... в първия пост може да си направиш тази справка. :D

ПредишнаСледваща

Назад към E39