Не ви ли крадат лайстните?....

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 06 Май 2007, 15:07

баси - много грозно. Да им изсъхнат ръчичките :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BaVaReC19 » 06 Май 2007, 19:41

ако наистина комплект струват 240 лв само лаисни + халогени + парттроници и др.. аз едно рено РАПИД си държим в гараж :shock: :mhihi: по 40 лв на месец на платен паркинг маи си заслужава какво ще кажете :arrow:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Не ви ли крадат лайстните?....

Мнение от ICE » 10 Май 2007, 23:12

DEFLEPPARD написа:...

От коя част на София си? Къде се случва това грозно нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Re: Не ви ли крадат лайстните?....

Мнение от DEFLEPPARD » 24 Май 2007, 9:54

ICE написа:От коя част на София си? Къде се случва това грозно нещо?

от Варна съм, не от София.. широк център се води

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Май 2007, 10:14

:shock: :shock: :shock: :shock:
А аз опищях света за една броня с халогени и регистрация за Е36... :evil: :evil: :evil:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 24 Май 2007, 18:57

За да не се свалят лесно лаистните, сложете по една топка силикон в предни я и задния край на самата лайстна.
При този вариант ще може да се демонтира при нужда и няма да има последствия за боята. Всичко друго е дрън дрън. Не мислете само за захващането, мислете и за свалянето ако се наложи.

Потребител
Аватар

Мнение от Esper » 26 Май 2007, 16:23

Хъм, тези кокошкарски изпълнения не се ли покриват от каското?
Вярно че имаше някакъв абсурден момент - кражбата трябвало да е направена брутално за да плати застрахователя, в смисъл трябва да има нещо счупено, изтръгнато, изкирвено...

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 30 Май 2007, 6:58

Esper написа:Хъм, тези кокошкарски изпълнения не се ли покриват от каското?
Вярно че имаше някакъв абсурден момент - кражбата трябвало да е направена брутално за да плати застрахователя, в смисъл трябва да има нещо счупено, изтръгнато, изкирвено...

"чисти" кражби не се покриват от каското, презумцията е че може сам да си си ги свалил и прибрал в мазата - да искаш да им прибереш парите и после пак да си върнеш чарковете по колата...
преди време тоя "номер" се правеше много често в БГ и затова е така сега... за да ти заплатят щетите трябва чарка да е счупен и да е останало парче...

залепихме новите лайстни със силикон и усилихме на макс. обемния датчик на алармата... дано да няма повече проблеми :confused:

макар че погроми винаги ще има....
преди седмица комшиите видяли как някаква майка учи детето си (5-6 годишно предполагам) да си пише името на предния капак на Е39ката :shock: в резултат на което има издраскано едно "таня" на капака.... просто нямам думи....

просто не ми стига акъла как са възможни подобни неща и в ква държава живеем.....

ся обмислям вариант да направя охранително наблюдение на паркинга пред къщи (реално 90% от проблемите по колите са ставали пред вкъщи) мисля за някакви камери които да записват 24/7 видео ама не мога никъде да намеря никаква информация как може да стане тва... :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 30 Май 2007, 7:32

DEFLEPPARD написа:да си пише името на предния капак на Е39ката :shock: в резултат на което има издраскано едно "таня" на капака....

Кажи ми че е с пръст върху праха, моля те ... :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от Esper » 30 Май 2007, 7:35

DEFLEPPARD написа:"чисти" кражби не се покриват от каското, презумцията е че може сам да си си ги свалил и прибрал в мазата - да искаш да им прибереш парите и после пак да си върнеш чарковете по колата...
преди време тоя "номер" се правеше много често в БГ и затова е така сега... за да ти заплатят щетите трябва чарка да е счупен и да е останало парче...

залепихме новите лайстни със силикон и усилихме на макс. обемния датчик на алармата... дано да няма повече проблеми :confused:

макар че погроми винаги ще има....
преди седмица комшиите видяли как някаква майка учи детето си (5-6 годишно предполагам) да си пише името на предния капак на Е39ката :shock: в резултат на което има издраск
ано едно "таня" на капака.... просто нямам думи....

просто не ми стига акъла как са възможни подобни неща и в ква държава живеем.....

ся обмислям вариант да направя охранително наблюдение на паркинга пред къщи (реално 90% от проблемите по колите са ставали пред вкъщи) мисля за някакви камери които да записват 24/7 видео ама не мога никъде да намеря никаква информация как може да стане тва... :help:

Да бе, знам го това но мислех че при някои застрахователи може да премине през субективния фактор по време на огледа...

А засилването на външната зона впоред мен води по-скоро до отрицателен ефект - почва да генерира фалшиви аларми и си идваме на приказката за лъжливото овчарче...

Аз на разните драскотини съм спрял да обръщам внимание.
Не че не ме дразнят, напротив.
Обаче няма как, или трябва да стана пъдар и да спя в каравана до колата със щанга (увита с вестник) до вратата, или човек трябва да се примири.
Ето сега като пиша това и почвам да бълбукам - дано не видя с очите си такива "уроци по правопис" :evil:
Няма как, има по-важни неща от боята и визята...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 30 Май 2007, 21:04

Как може да има такива изруди бе :evil: Съблекли му колата на човека . Не им стигнали лайсните, че и халогените и огледалото взели. Да им се върне тъпкано дано.Туй са някой тъпи наркомани - дано свръхдоза да ги избави от мъките.
Лошото е че камера няма да те спаси дори и да записваш. какво ще видиш - две тъмни фигури дето ти се въртят около колата. Лица няма да можеш да видиш - размазани ще са - пък и да видиш какво ?? Как ще ги намериш мръсниците ?? От полицията по снимки едва ли ще ги познаят освен ако не са някой много известни джамбази.
Изхода е ако ги хванеш такива дори и да не е твоята кола - не на полицията а направо в гората и три дена бой, стригане и сръбска музика.
"Да им изсъхнат ръчичките" дето каза колегата.
Доста кончета в един обор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от madeinbg » 31 Май 2007, 2:13

Kамерите се слагат не толкова да записват кой минава покрай колите, а за да види охранителя, че някой се върти около колата... и тогава отива и става интересното :winky: та само с камери няма да стане ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 05 Юни 2007, 6:15

madeinbg написа:...

ми аз се надявам да им видя лицата.... после все ще ги намеря някъде :!: а ако са от контингента - може и ченгетата да ми ги посочат :twisted: ... другото което е - може би (само може би) застрахователите ще покрият кражбата ако има видео запис за докзателство :dunno: ?

фил написа:...

ми то ние сме си виновни.. кат си мием колата как да драскат с пръст в прахта? :mhihi: :mhihi: мамицата им мръсна....

вчера засякох в квартала една сребриста е39ка (с по-новите лайстни) на която й липсваха лайстините от предната и задната брони... (може и парктроник да е имала)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko_terziev » 05 Юни 2007, 16:19

Откакто прочетох темата и започнах сериозно да се заглеждам по баварките в града.И установявам с ужас ,че на 70-80% от 5-ците и 7-ците им липсват лайсните.....Явно бизнеса с лайсни в нашия град е доста сериозен.
Няма оправия явно.... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

РЕШЕНИЕТО

Мнение от irkum » 06 Юни 2007, 7:34

Ето и решението:
вземи от някой колега назаем лайсни и огледало.
Измий хубаво колата да лъщи отдалеч.
Остави я цял ден пред вас, те нема да пипат през деня.
Легни се наспи и вечерта им еби майката. Има ефект.
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39