Сериозен проблем с хидравликата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Сериозен проблем с хидравликата
Еб@си малоумния проблем се оказа...то винаги е така или е нещо сериозно/рейка/помпа или е нещо супер незначително...
Уж гледахме гледахме,ама не сме забелязали,че маркуча от казанчето към помпата точно под казанчето се е натиснал и се е сгънал под прав ъгъл почти и се е позапушил отвора...снощи прочетох някъде в английските форуми да го прегледам първо него и днес с отиването в сервиза това направих първо.
Смених го да си е както трябва и колата мърка... на първо време ми се струва,че с новата помпа колата завива по леко,но не съм я тествал много...следващите дни като я разкарам и мина стенд,че споделя дали това е така.
Уж гледахме гледахме,ама не сме забелязали,че маркуча от казанчето към помпата точно под казанчето се е натиснал и се е сгънал под прав ъгъл почти и се е позапушил отвора...снощи прочетох някъде в английските форуми да го прегледам първо него и днес с отиването в сервиза това направих първо.
Смених го да си е както трябва и колата мърка... на първо време ми се струва,че с новата помпа колата завива по леко,но не съм я тествал много...следващите дни като я разкарам и мина стенд,че споделя дали това е така.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Сподели каква марка е чешката помпа, и щом върши работа значи е е толкова лош заместител. Относно виенето изчезна ли, че с това обезвъздушаване все още за мен е загадка кога изчезва въздуха в системата - от самосебе си или когато спре да поема течност/ спре да вие или да излизат балончета?
- sean-john
- ентусиаст
-
Марката е Starline с новата помпа,мога да кажа,че волана се върти една идея по леко,не е внушение...Виене няма,а ако всичко ти е наред обезвъздушаването става с 2-3 навивания от край до край...В момента при мен в казанчето маслото се движи с "бясна" скорост...доста по бързо от преди и ясно видимо...балончета нямам,за да имаш значи засмуква въздух(няма как да имаш въздух в системата до безкрай и да не свършва), а това е възможно май само от моя проблемен маркуч (който е от казанчето към помпата,но пък ти си го сменил с нов
) от другите ще ти излиза маслото,но въздух да влезе зор (все пак маслото е под налягане,освен може би от връщащия към казана).
п.с.При мен остана едно леко "жулене" на определени позиции на волана,но за това аз съм си виновен с моето недоглеждане...Когато към помпата е минавало масло с много намален дебит,тя се е тормозила и новата помпа вътре е "ужулила" корпуса си...леко доловимо е дори от 10 човека 1 го усети/чу (тествах ги
) ако случайно в бъдеще се усили (за което много се съмнявам) ще взема пак нова,но този път няма да я тормозя едва ли не без масло и да бръмчи зверски 20-30 минути
,абе живи и здрави да сме това е!

п.с.При мен остана едно леко "жулене" на определени позиции на волана,но за това аз съм си виновен с моето недоглеждане...Когато към помпата е минавало масло с много намален дебит,тя се е тормозила и новата помпа вътре е "ужулила" корпуса си...леко доловимо е дори от 10 човека 1 го усети/чу (тествах ги

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Аз доста повече от 2-3 пъти навивах от край до край, като след като спряха излизането на балончета долях течност общо 900 мл побра колкото и източих преди това.Упражнението го направих и след като запалих двигателя след това.Всички маркучи са ок, този с оплетката го смених щото беше омазан, но и стария даже е здрав, остаталите ги почистих както трябва и нямат пробойни.Утре ще долея останалите 100 мл от бутилката да видим дали ще изчезне виенето на помпата.Днес я тествах на обратни завои и то доста осезаемо. Нормално се върти волана и при изправяне спокойно се връща волана.Но виещия звук е същия, както на заминалата помпа с разликата че тази при празни обороти не стърже, но при подаване на газ пак се долавя виене
- sean-john
- ентусиаст
-
Ами все пак си взел втора употреба помпа,може пак там да е проблема просто да е по малко износена от твоята...аз лично за мен когато вземам части вотра употреба съм свикнал и не очаквам да работят на 100%...сменил съм 3 скоростни кутии,всичките "перфектни" както му се вика та така...че не си някъде наоколо,щяхме да свалим моята новата и да я пробваме на твоята кола ако става,да видиш дали има промяна в звука...но аз не виждам какво друго остава след като си прегледал всичко под лупа.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2