Интересна случка с маслото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Re: Интересна случка с маслото
Имаше някакви добавки,преди смяна на маслото,работи двигателят няколко минути само с добавката,нещо такова беше.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe

има кви ли не добавки - ако си отварял тия добавки за промивка (аз съм) и се довериш на впечалението си, може и дизел вместо добавката да ползваш за промивка (аз лично не смятам повече да ползвам "специална добавка")
- The 5th element
- Арабиата
-
Сега се замислих,че реално като следя нивото на маслото и като издърпам щеката,цветът му не е баш катран,,,,
,стои някак си по светло и при мен,но избършеш ли я на бяла хартия си е баш черно,,,знам ли,,,,малко повече се вталясваме с тия масла,като че ли,,,,
.Сипал съм Кастрол 5В30,,колата си работи ОК,нямам някакви забележки като цяло.

[/url
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
The 5th element написа:Имаше някакви добавки,преди смяна на маслото,работи двигателят няколко минути само с добавката,нещо такова беше.
host написа::bchug: точно колега.
има кви ли не добавки - ако си отварял тия добавки за промивка (аз съм) и се довериш на впечалението си, може и дизел вместо добавката да ползваш за промивка (аз лично не смятам повече да ползвам "специална добавка")
И колко точно минути ???
- The 5th element
- Арабиата
-
Мисля около 5,но най-добре питайте някой маслар 

[/url
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Да си преговоря наученото :
Значи, качвам колата на канала и гася мотора. Слизам отдолу и източвам маслото от пробката. Завивам отново пробката. След това, вдигам капака и отвивам капачката за маслото. Където наливам 5-6 литра нафта. След това влизам в автомобила и го запалвам да поработи 5 минути...
Я да си прочета още един път написаното....
Ми да... Забавно е да го прочета още един път...
Друг е въпроса дали на мотора ще му е забавно.

Значи, качвам колата на канала и гася мотора. Слизам отдолу и източвам маслото от пробката. Завивам отново пробката. След това, вдигам капака и отвивам капачката за маслото. Където наливам 5-6 литра нафта. След това влизам в автомобила и го запалвам да поработи 5 минути...
Ми да... Забавно е да го прочета още един път...

Друг е въпроса дали на мотора ще му е забавно.

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Въпросните добавки се слагат преди да се източи старото масло реално в него, след това оставяш колата да работи 15 минути и след това по познатата процедура си се сменя. Ползвал съм такива добавки на старата ми кола дизелова няма ефект който да се усети но е хубаво на няколко смени на маслото да се слага. Иначе и аз карам с кастрол едже 5в40 досега съм имал 3 смени първите две колата ми гореше масло 1л на 15-16 000км. От последната смяна на маслото което взех от лавиатан същото уж, до сега е на 9000 км колата не го е барнала пък ще видиме до края дали ще е така.
Но винаги веднага след смяна и малко покарване на колата си почернява катран. Даже на последната смяна сипах 500мл повече и след 1000км го източих в едно пластмасово прозрачно шише и си беше черно. На следващата смяна мисля да сипя една добавка за прочистване, да не говориме , че преди ми ги подаряваха при покупка на масло но не са мн скъпи няма 20лв.
А и да не забравя от евро 07 никога нищо, един път взех един механизъм за стъклото на едно венто 100лв чисто ноео след 2 месеца се счупи, след това го занесох да го рециклират 60лв и не мръдна повече.
Но винаги веднага след смяна и малко покарване на колата си почернява катран. Даже на последната смяна сипах 500мл повече и след 1000км го източих в едно пластмасово прозрачно шише и си беше черно. На следващата смяна мисля да сипя една добавка за прочистване, да не говориме , че преди ми ги подаряваха при покупка на масло но не са мн скъпи няма 20лв.
А и да не забравя от евро 07 никога нищо, един път взех един механизъм за стъклото на едно венто 100лв чисто ноео след 2 месеца се счупи, след това го занесох да го рециклират 60лв и не мръдна повече.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
дам, вземаш си добавка по твой избор - по 500мл са - и наливаш все едно допълваш с масло... аз лично бих сложил и друг маслен филтър ако реално ше отмие много да може да се върти маслото, че да не е задръстен стария... оставяш я да работи колкото време пише на опаковката - повече пише 3-10 минути ... отвиваш си пробката... точиш, сменяш си филтъра и си ток и жица... наливаш си новото и си караш спокойно
2 такива добавки съм вземал и двете си миришат и изглежда като дизелче... дали да дадеш 15-20лв за 500мл добавка или 3лв за 1л дизел... сам си преценяй не ти давам акъл, някои колеги и с АТФ процедират по-същия във старото масло преди смяна с цел почистване ... и тва е пробвано, мие по-малко от добавката... но и самата добавка не мие кой знае колко, тва си чисто профилактична процедура за мен... за трагични случаи на слъдж (тия черните неща като катран) сигурно трябва цялата система само с дизел вместо масло да върти ...ама кой би рискувал ама знае ли човек ако зора е голям
2 такива добавки съм вземал и двете си миришат и изглежда като дизелче... дали да дадеш 15-20лв за 500мл добавка или 3лв за 1л дизел... сам си преценяй не ти давам акъл, някои колеги и с АТФ процедират по-същия във старото масло преди смяна с цел почистване ... и тва е пробвано, мие по-малко от добавката... но и самата добавка не мие кой знае колко, тва си чисто профилактична процедура за мен... за трагични случаи на слъдж (тия черните неща като катран) сигурно трябва цялата система само с дизел вместо масло да върти ...ама кой би рискувал ама знае ли човек ако зора е голям
Последна промяна host на 28 Сеп 2015, 22:26, променена общо 1 път
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
larry_boy написа:Да си преговоря наученото :
Ми да... Забавно е да го прочета още един път...![]()
![]()
![]()
Друг е въпроса дали на мотора ще му е забавно.![]()
А филтъра кога го сменяш?!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
След промивката .. Надявам се 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2