Проблем след падане на акумулатора на 530ДА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Re: Проблем след падане на акумулатора на 530ДА
gentata написа:Имаш проблем (или утечка или недозареждане) щом за 3-4 дена се е предал акумулатора.
Колега как да проверя за утечка ще стане ли примерно ако заключа колата обаче оставя отворвно стъклото на багажника (комби) да изчакам 16 мин. колата да заспи и с мултицет да измеря напрежението което трябва да е 0,01 да 0,05 милиампера, незнам дали е така но ме поправи ако греша.
Какво ще рече недозареждане проблем с алтернатора ли? Днес примерихме напрежението от акумулатора с пуснати фарове (ксенон), халогени, стопове за мъгла, музика и напрежението беше 13,8. Алтернатора го смених преди повече от година и половина в Италия в сервиз на Бош с втора ръка изпратен от България обслужен и тогава си спомням, че напрежението пак ми беше 13,7 и 8. От тогава дори не съм зареждал акумулатора.
Незнам дали се е предал акумулатора за пръв път ми пада реално за пет дни колата не я е бях карал на втория ден само я препалих за 3-5 минути и след три дни не иска да запали, може ли да е станало така, защото не съм зареждал акумулатора повече от година и половина. Между другото забелязах, че на акумулатора има дата 02.2011г. колата я имам от две години акумулатора е над четири години, явно му идва времето дано изкара още малко.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
10-50mA или 0,01-0,05А.
Толкова е консумацията в покой, не 0,01-0,05мА.
Толкова е консумацията в покой, не 0,01-0,05мА.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
todorakis82 написа:gentata написа:Имаш проблем (или утечка или недозареждане) щом за 3-4 дена се е предал акумулатора.
Колега как да проверя за утечка ще стане ли примерно ако заключа колата обаче оставя отворвно стъклото на багажника (комби) да изчакам 16 мин. колата да заспи ...
Ще стане. Само трябва да натиснеш палчето на ключалката с една отвертка.
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
За дългото време за което колата не е работила акумулатора малко или много се разрежда, все пак има някаква консумация от него а и самия акумулатор има собствен ток на разряд а като е и по-стар и капацитета му намалява. Така разредения акумулатор е имал силица колкото да завърти стартера че да запали двигателя и е приключил. За малкото време за което е работила колата тъкмо е започнал да се възтановява и ти си пректаил заряда като си изгасил двигателя. Ако ще бръмчи на място то това да е поне 15-20 мин и то не на празен ход т.е. от време на време и на по-високи обороти (1000-2000).
Ето тук има как се мери консумацията:
viewtopic.php?f=35&t=372857
Ето тук има как се мери консумацията:
viewtopic.php?f=35&t=372857
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2