530д шум при студен старт ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Re: 530д шум при студен старт ?
gelermoto написа:todorakis82 написа:valeri_ignatov написа:Същия шум го имам и аз само при първото палене като е студен двигателя като позагрее малко всичко спира ще я следя с интерес темата дано се разбере от какво е лично аз са сменял всички ролки обтегачи даже и само за пробата сам слагал 3 демпферни шайби резултат нулев
Колега преди малко запалих колата не я бях палил два дни, шумът си го имаше както обикновенно започнах да се базикъм и установих, че когато пусна фаровете (ксенонови хела с ангелски очи фабрични) и този шум спираСъщо ми се е случвало когато не е студено и този шум го нямам, като пусна аварийните и започва, като ги спра и шумът спира.
На мен ми се чува от хидравличната помпа и алтернатора.
Колега при теб като загасиш мотора имаш ли претрисане казаха ми, че било от демпферната шайба при много дизели било така можела още бая време да кара, при вас колеги така ли претриса, като гасите двигателите.
Според мен е хубаво да ти замерят някъде алтернатора,аз имах подобен шум и с времето се усилваше и се оказа хидравлична помпапробвай при работещ двигател да навиеш волана до край и ако спре да шуми може да е от помпата.Но според мен си виж алтернатора
Алтернатора скоро го смених с втора ръка по скрито меню дава стойности 13,5/7 не мисля, че е от него скоро не съм го мерил с мултицет но последният път преди няколко месеца като го мериха беше 14,1/2.
Шумът идва според мен от хидравличната помпа но така е от много време и все като е студено майстора ми каза, че повечето БМВ-та били така да не се шашкам. Но, защо когато пусна фаровете и спира шумът е същия като на клипа по-горе, какво общо има ако е от хидравличната помпа с фарове, аварийни

При теб колега има ли претрисане когато гасиш колата?
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
todorakis82 написа:gelermoto написа:todorakis82 написа:valeri_ignatov написа:Същия шум го имам и аз само при първото палене като е студен двигателя като позагрее малко всичко спира ще я следя с интерес темата дано се разбере от какво е лично аз са сменял всички ролки обтегачи даже и само за пробата сам слагал 3 демпферни шайби резултат нулев
Колега преди малко запалих колата не я бях палил два дни, шумът си го имаше както обикновенно започнах да се базикъм и установих, че когато пусна фаровете (ксенонови хела с ангелски очи фабрични) и този шум спираСъщо ми се е случвало когато не е студено и този шум го нямам, като пусна аварийните и започва, като ги спра и шумът спира.
Колега при теб като загасиш мотора имаш ли претрисане казаха ми, че било от демпферната шайба при много дизели било така можела още бая време да кара, при вас колеги така ли претриса, като гасите двигателите.
Според мен е хубаво да ти замерят някъде алтернатора,аз имах подобен шум и с времето се усилваше и се оказа хидравлична помпапробвай при работещ двигател да навиеш волана до край и ако спре да шуми може да е от помпата.Но според мен си виж алтернатора
Алтернатора скоро го смених с втора ръка по скрито меню дава стойности 13,5/7 не мисля, че е от него скоро не съм го мерил с мултицет но последният път преди няколко месеца като го мериха беше 14,1/2.
Шумът идва според мен от хидравличната помпа но така е от много време и все като е студено майстора ми каза, че повечето БМВ-та били така да не се шашкам. Но, защо когато пусна фаровете и спира шумът е същия като на клипа по-горе, какво общо има ако е от хидравличната помпа с фарове, аварийни![]()
При теб колега има ли претрисане когато гасиш колата?
Не няма претрисане и честно да ти кажа не знам защо като си пуснеш светлините спира

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колеги не е от демпферната шайба при мен защото я смених преди 5000км и няма разлика-шума си остана.И преди да я сменя си го имаше.Утре ще видя хидравликата дали е от нея и ще пиша.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
виското като опира във предната пластмаса звучи така
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
ха колеги същия шум е и при мен като взех колата го нямаше
и при мен се получава като е студена след това изчезва
в сервиза ми казаха че са правили такава със същия звук и е било от обтяжната ролка на ремъка и амортисьорчето и
в сервиза ми казаха че са правили такава със същия звук и е било от обтяжната ролка на ремъка и амортисьорчето и
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Направо започвам да се схващам вече. Вариантите на този проблем стават все повече и повече. Другото което ме изумява е че доста хора го имат и си карат с него
а до сега никой не е дал конкретен отговор от къде точно е. Ще пада доста търсене. Па дано успеем да го намерим най накрая !

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
320iPower написа:ха колеги същия шум е и при мен като взех колата го нямаше
И при мен ми казаха че е от нея а се оказа помпа.Пробвай първо да го смажеш с масло оптегача и ако спре значи е от него
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Gancho написа:Колеги не е от демпферната шайба при мен защото я смених преди 5000км и няма разлика-шума си остана.И преди да я сменя си го имаше.Утре ще видя хидравликата дали е от нея и ще пиша.
Колега при теб преди да смениш демпферната шайба когато загасиш колата имаше ли претрисане.
Колеги споделете имате ли претрисане когато загасите двигателя.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
И при мен има претрисане при гасене, но няма как този мотор да гасне като бензинов...
Иначе тампони и шайби при мен са проверени и здрави, засега де...

Иначе тампони и шайби при мен са проверени и здрави, засега де...

Последна промяна Z3Ro* на 01 Фев 2015, 11:47, променена общо 1 път
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
todorakis82 написа:valeri_ignatov написа:Същия шум го имам и аз само при първото палене като е студен двигателя като позагрее малко всичко спира ще я следя с интерес темата дано се разбере от какво е лично аз са сменял всички ролки обтегачи даже и само за пробата сам слагал 3 демпферни шайби резултат нулев
Да ти кажа колега усещам леко претрисане при гасене но аз си мисля че е от тампоните на мотора се неми остава време да ги проверя да видя кой е за смяна но 100% при мен де не е от демпферната шайба както споменах в по горния пост за пробата сам сменял 3 демпферни шайби с цел да премахна дразнещото ружене при студен старт.Колеги аз си мисля че това нащо ружене което го имаме си е направо децка болест
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги споделяйте ако има решение на проблема 

- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Колеги , преди малко бях при моя майстор. Колата си беше топла и нищо не се чува. Нито тресе нито звука го има. Разбрах се с него другата седмица да му я оставя за една вечер и да си я запали сам и да чуе с надеждата да го хване от какво е. Демпферната шайба също изглежда добре. Ремъците не мятат . Перката също я прегледахме и тя не опира никъде. Сутринта при запалване навих волана крайно в двете посоки и пак не искаше да изчезне. Найтина това отива към детска болест. Ще пиша когато майстора каже някаква новина .
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Заради този шум съм сменил : ремък,обтегач,демферна шайба до момента и шумът остава.Майсторите ми казаха че е от самата ролка на обтегача.Тази ролка е на една крива ос която влиза през един капак и вътре си има втулка.
До момента немога да намеря втулката отделно.Всички продават капака комплект с нея и цената не ми харесва.Ако сменяте обтегача си го сменете с ролката,оста и втулката за да сте сигурни
До момента немога да намеря втулката отделно.Всички продават капака комплект с нея и цената не ми харесва.Ако сменяте обтегача си го сменете с ролката,оста и втулката за да сте сигурни

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
joffri написа:Заради този шум съм сменил : ремък,обтегач,демферна шайба до момента и шумът остава.Майсторите ми казаха че е от самата ролка на обтегача.Тази ролка е на една крива ос която влиза през един капак и вътре си има втулка.
Колега да ти кажа недей да слушаш мн.майстори те какво ти казват и аз минах по същия път първо си смених обтегач с нов оказа се че и моя си е бил здрав защото руженето си беше същото ролката+оста после всички останали ролки включително и на климатика обтегача и ролката + двата ремъка и шума се още си е същия

Последна промяна valeri_ignatov на 01 Фев 2015, 12:53, променена общо 1 път
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Капака през който минава тази ос смени ли?Именно там ми казаха че е проблема.Вътре имало някаква втулка през която минава оста с ролката и точно тя се разбивала.След като смених обтегача,шумът при мене е доста по малък от преди