Тресе на празен ход ????? - Решен
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Тресе на празен ход ????? - Помощ !
Stefko87 написа:Ми колега работя в сервиз и като казвам че са проверени са проверени, а и проблема на е от тампон тресе от двигателя просто си личи.(според мен проблема е или софтуерен или инсталация, датчик нещо от тоя сорт) просто не ми остава много време да се ровя и затова съм пуснал тема всеки да изкаже мнение - може някой да е срещал нещо подобно все пак.
На един познат така бяха проверявали тампоните по сервизи и всеки казваше, че са наред и на края ги смени и се оправи тресенето. Ако е датчик или софтуер ще покаже на диагностика. Щом не излиза нищо на диагностика най вероятно е механичен проблем.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Stefko87 написа:Ми колега работя в сервиз и като казвам че са проверени са проверени, а и проблема на е от тампон тресе от двигателя просто си личи.(според мен проблема е или софтуерен или инсталация, датчик нещо от тоя сорт) просто не ми остава много време да се ровя и затова съм пуснал тема всеки да изкаже мнение - може някой да е срещал нещо подобно все пак.
аз имах такова тресене и се изразяваше най-вече като съм вътре в колата и погледна скростния лост на свободна се клатеше, също като теб 2 седмици проверявах колата от А до Я и нищо, тогава едно приятелче ми каза за тази добавка, не съм търговец да я рекламирам просто ми минаха през главата тези неща и съм доволен проблема изчезна
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D M-Sport
Съгласен съм за добавката колега просто в по-горния пост се изказах така понеже има много дето колите са им пред разпадане а те едва ли не искат с една добавка да поникнат сегменти и дюзите да станат като нови.
При мен не става вапрос за добавка-нещо дребно е защото я карам 20 000 км вече така и няма проблеми, но дразни и искам да го оправя.
Ако става на въпрос при всяко зареждане слага Castrol TDA.
При мен не става вапрос за добавка-нещо дребно е защото я карам 20 000 км вече така и няма проблеми, но дразни и искам да го оправя.
Ако става на въпрос при всяко зареждане слага Castrol TDA.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
автомонтъор в бутилка-няма,затова да не бъркат лампата на Аладин и бутилка добавка.Stefko87 написа:Съгласен съм за добавката колега просто в по-горния пост се изказах така понеже има много дето колите са им пред разпадане а те едва ли не искат с една добавка да поникнат сегменти и дюзите да станат като нови.
.
zvetiko написа:
Колега, добавката е нож с две остриета- ако не е сменен горивният филтър и резервоара е замърсен и има утайка на дъното, ефекта от нея може да е обратен на очакваният. Като пример за добра добавка е на ProTec за Common Rail.
+1 много добра добавка. Лошото е ,че не ги пускат по бензиностанциите,защото се водят сервизна химия.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Според мен решението на задачата се крие в корекциите на дюзите, който се сменят няколко пъти в секунда от 1 до 0 и обратно. Някой може ли да каже на какво може да се дължи това?
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Пусни клипче да ги видиме дюзите
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
Та за въпросните добавки се реших да напиша няколко случки:
1. C класа (2010) година-тропаше и мотора до такава степен ,че на светофарите се обръщаха колегите.Какви ли не теории ни развиваха по сервизите и най случайно попаднахме на тази добавка.Сипахме я и направихме една "ръчка"до Вакарел.На отиване пушеше все едно гори масло (яко),на връщане намали пушенето и в Сф колата работеше като часовник.
2. Е46d (2004)-наляха по погрешка 30 литра бензин(на празен резервоар),след което я допълнихме с нафта и 2 литра от добавката(вносителя гарантира на сто процента и каза ,че ако има проблем ще заплати ремонта,а той е доста сериозен мъж).Нямаше проблем!!!
3. А8,4.2 на газ(ужас)-Проблеми с вървенето на газ.Сложихме добавка за газ и прочисти цялата смрад.
От тогава насетне, на всеки 10х км слагам по една профилактично и редовно от добавката за повишаване на цитановото число.Колата върви доста добре и ми намаля разхода с малко.Имат и масла за двигатели,наближавам смяна и мисля да пробвам.Друг факт е ,че вносителя кара само с тези добавки собствените си автомобили и ги поддържа само с продукти на фирмата
П.П.Ако позволят модераторите , мога да дам и адрес в нета.За по големи количества мога да издействам и отстъпка.
ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА ,ЧЕ НЯМАМ ИНТЕРЕС ИЛИ ПЕЧАЛБА ОТ ВЪПРОСНИТЕ ДОБАВКИ
1. C класа (2010) година-тропаше и мотора до такава степен ,че на светофарите се обръщаха колегите.Какви ли не теории ни развиваха по сервизите и най случайно попаднахме на тази добавка.Сипахме я и направихме една "ръчка"до Вакарел.На отиване пушеше все едно гори масло (яко),на връщане намали пушенето и в Сф колата работеше като часовник.
2. Е46d (2004)-наляха по погрешка 30 литра бензин(на празен резервоар),след което я допълнихме с нафта и 2 литра от добавката(вносителя гарантира на сто процента и каза ,че ако има проблем ще заплати ремонта,а той е доста сериозен мъж).Нямаше проблем!!!
3. А8,4.2 на газ(ужас)-Проблеми с вървенето на газ.Сложихме добавка за газ и прочисти цялата смрад.
От тогава насетне, на всеки 10х км слагам по една профилактично и редовно от добавката за повишаване на цитановото число.Колата върви доста добре и ми намаля разхода с малко.Имат и масла за двигатели,наближавам смяна и мисля да пробвам.Друг факт е ,че вносителя кара само с тези добавки собствените си автомобили и ги поддържа само с продукти на фирмата
П.П.Ако позволят модераторите , мога да дам и адрес в нета.За по големи количества мога да издействам и отстъпка.
ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА ,ЧЕ НЯМАМ ИНТЕРЕС ИЛИ ПЕЧАЛБА ОТ ВЪПРОСНИТЕ ДОБАВКИ

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- MegaByte
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i/99г.
Мен ми тресеше от бензина на Шел, сега слагам на ОМВ и не ми прави проблем, поне при мен е така.
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още

- bumer530
- младши ентусиаст
-
MegaByte написа:Мен ми тресеше от бензина на Шел, сега слагам на ОМВ и не ми прави проблем, поне при мен е така.
Лично аз от Шел и цигари не си купувам.Там горивата не подлежат дори и на критика
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
В перфектно.
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен!
Оказа се че колата има монтиран Power Box скрит в кутията при ECU-то.
След премахването тресенето изчезна
Оказа се че колата има монтиран Power Box скрит в кутията при ECU-то.
След премахването тресенето изчезна

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2