Ремонт на радио модул БМ24
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Re: Ремонт на радио модул БМ24
Когато го бях намокрил не светеше.Но принципно спира само звука и след рестарт тръва, а някой път трябва да размърдам буксата на самоият модул.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
rado89 написа:Аз имам въпрос към колегите с радио проблема - като пуснете музика на голямата навигация светва оранжево диодче до потенциометъра за сила на звука. Ако проблемът е по масите и радиото губи ток следва диодчето да угасне. При вас угасва ли или продължава да си свети, просто зеукът спира?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Продължава да свети просто звукът спира и ако минеш примерно дупка звукът идва и така до следващия път.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
И аз имам същия проблем само че на Е46 и страдам вече дълго време от него
Давах го моя модул на едни момчета - презапоиха го и кара макс 10 дена без да прекъсне и започна наново като с времето интервалите на прекъсване се сгъстяваха. След това го дадох в Авител и те бяха сигурни че ще го оправят, но не ситууацията беше 1:1 като с предния път, само ми взеха 50лв. Накрая въпреки че не исках да купувам друг модул поради опасения че ще попадна на същия, купих един тук от форума от комби уж ''перфектен'' и пак така - 10 дена никакъв проблем и после пак наново..
. Сега поне прекъсванията са на по-големи интервали и горе долу става, но пак дразни. Вече имам чувството че проблема не е в модула баш, но не виждам никакъв проблем с инсталацията и незнам вече уморих се да си късам нервите и да се давам парите без резултат. 

Давах го моя модул на едни момчета - презапоиха го и кара макс 10 дена без да прекъсне и започна наново като с времето интервалите на прекъсване се сгъстяваха. След това го дадох в Авител и те бяха сигурни че ще го оправят, но не ситууацията беше 1:1 като с предния път, само ми взеха 50лв. Накрая въпреки че не исках да купувам друг модул поради опасения че ще попадна на същия, купих един тук от форума от комби уж ''перфектен'' и пак така - 10 дена никакъв проблем и после пак наново..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Днес свалих радио модула...

Отворих го (това е малко скрито)

Тук вече е само платка.

Ето и от доло.

На едно място имаше малко окислено което изчистих с малка четка,напръсках буксите с контактен спрей и днес около 2-часа каране не е спирала музиката но трябва да се покара още да видим..
Дано съм бил полезен за някого.

Отворих го (това е малко скрито)

Тук вече е само платка.

Ето и от доло.

На едно място имаше малко окислено което изчистих с малка четка,напръсках буксите с контактен спрей и днес около 2-часа каране не е спирала музиката но трябва да се покара още да видим..
Дано съм бил полезен за някого.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bigdady
- младши ентусиаст
-
е сега колегата ако бъде така любезен да отбележе кое точно трябва да се презапои тези под буксата ли точно?
Иначе колега не искам да те отегчавам ама моя няколко пъти по месеци караше и са пак почна да се ебава.
Иначе колега не искам да те отегчавам ама моя няколко пъти по месеци караше и са пак почна да се ебава.
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
[/quote]
Продължава да свети просто звукът спира и ако минеш примерно дупка звукът идва и така до следващия път.[/quote]
Ами щом продължава да свети проблемът не е в предпазителя на радиото.
Продължава да свети просто звукът спира и ако минеш примерно дупка звукът идва и така до следващия път.[/quote]
Ами щом продължава да свети проблемът не е в предпазителя на радиото.
Сърдитко Петко - празна му торбата..
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
rado89 написа:
Ами щом продължава да свети проблемът не е в предпазителя на радиото.[/quote]
Ами не най-вероятно губи маса затова трябва да се презапой не съм технически грамотен но както при мен така и при повечето колеги диода си свети но губи звука на радио, сд, нави. Също влиаят и климатичните условия минаване през дупки и т.н.
Лично аз не съм писал, че проблемът е в предпазителя по-горе колегата Любо 0878258380 е оставил кординати звънкаш и ще ти обясни.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Колеги проблема смятам ,че е решен вече окончателно. Отворих модула и отзад на платката ясно се виждат трите студени спойки на масата които дават ядове при неравности или дупки, отбелязал съм ги на снимката.Презапоих ги съвсен аматьорски пробвах го на колата , работи размърдах буксата нагоре надолу потупвах го отпред, отзад неспира свука дори беше без предпазните капаци по голи платки.Преди да го монтирам окончателно ще го опаковам в найлон да няма контакт с евентуални наводнения пак случайно.
Прилагам снимка на която съм отбелязал проблемните спойки, дано вече не дава ядове тая гад.
Ако имате затруднения пишете ще помагам.
Прилагам снимка на която съм отбелязал проблемните спойки, дано вече не дава ядове тая гад.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
не е лошо да направят модераторите темата важна защото е мн често срещан проблем това.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Тези спойки (оградените) са някакви крепежни на тенекиите за платката. По-скоро проблема е някъде в буксите или кабелите. Но ще си покаже като се сложи радио модула и се повози по дупките 

- bigdady
- младши ентусиаст
-
Кви крепежни елементи бе бате , тва са спойките на масата на платката на която е запоена буксата.Колата я карам вече цял ден и няма проблеми.
Увеличи си снимката и ще видиш.А и точно за тези спойки ме насочи колегата които си беше оставил телефона.
Увеличи си снимката и ще видиш.А и точно за тези спойки ме насочи колегата които си беше оставил телефона.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
bigdady написа:Колеги проблема смятам ,че е решен вече окончателно. Отворих модула и отзад на платката ясно се виждат трите студени спойки на масата които дават ядове при неравности или дупки, отбелязал съм ги на снимката.Презапоих ги съвсен аматьорски пробвах го на колата , работи размърдах буксата нагоре надолу потупвах го отпред, отзад неспира свука дори беше без предпазните капаци по голи платки.Преди да го монтирам окончателно ще го опаковам в найлон да няма контакт с евентуални наводнения пак случайно.
Прилагам снимка на която съм отбелязал проблемните спойки, дано вече не дава ядове тая гад.![]()
И на мен ми го презаповяваха предишния модул / незнам дали тези спойки са ги презапоили/ и след 10 дена каране пак същата песен. Във тази връзка ще те помоля да покараш 1 месец и пак да пишеш в темата и да споделиш впечатление дали проблема е изчезнал окончателно, тъй като 1-2 дена каране не са показателни.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
При мен вече втори ден не е спирал звука,окачването на колата е М-тех 2 и всяка неравност се усеща доста твърдо,дано работи че до сега копчето за включване/изключване на навито се изтърка от спиране и пускане... 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
bigdady написа:Кви крепежни елементи бе бате , тва са спойките на масата на платката на която е запоена буксата.Колата я карам вече цял ден и няма проблеми.
Батьовото от твойта снимка изобщо не се вижда че тези спойки имат нещо общо с масата на платката!
Но от тези вече това е съвсем ясно

Но както и да е, вадете поялниците и действайте

- bigdady
- младши ентусиаст
-
Колегата по-горе беше постнал снимки на този модул.Невиждам смисъл да пускам същата снимка като основната работа е върху задната част
плюс това едва ли ще тръгна да презапоявам крепежен елемент
, все тая дано си решите проблема 

плюс това едва ли ще тръгна да презапоявам крепежен елемент

66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5