Е39 520 похапва масло...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Е39 520 похапва масло...
Според мен може да сме полезни на колегата ако му кажем къде евентуално да гледа на първо време за течове , от които може да му губи масло.
Като например - гарнитура на капак на клапани, тяло на маслен филтър, горе споменатия филтър картерни газове, гарнитура на картера, семеринг на колянов вал..... който знае други места нека каже.
Като например - гарнитура на капак на клапани, тяло на маслен филтър, горе споменатия филтър картерни газове, гарнитура на картера, семеринг на колянов вал..... който знае други места нека каже.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
та така днес огледах двигателя,сух и прашасал няма течове не е омаслен ще сменя маслото и тоя клапан и ще видим какво следва
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
И аз да кажа моето мнение и наблюдение.Колата я имам от 4 години.Беше на 226000км като я взех -реални.Сега е на 278000км.От „малка„ си гореше здравата масло 1500км-1л.Сменях масла като например Mobil,Total,BMW все 10W40.Разлика в горенето на масло почти никаква.Само при BMW маслото просто го „пиеше„.Това е наблюдението ми по моята кола.Смених още като я взех филтъра на картерните газове и маркучите и кво ли не.Нямам течове.Изчетох доста по темата из тоя прекрасен форум и преди месец смених отново маслото с друго.Двоумях се между CASTROL MAGNATEC 10W40 и MOTUL 6100 SYNERGIE 10W40 и сложих Мотул. Вече съм минал 2000км и я наблюдавам.Долях 0.500гр. От максимум на максимум на щеката.
това е при мен положението.Знам че си е за ремонт мотора нооо май има значение и с какво масло го караш и то голямо значение.

това е при мен положението.Знам че си е за ремонт мотора нооо май има значение и с какво масло го караш и то голямо значение.
- golov_bg
- ентусиаст
-
Малко развитие по темата днес когато си мих колата,с четката тръкнах отдолу предната броня и по четката останаха следи от масло после се загледах и видях,престилката е омаслена...И си мисля да свалям предната броня да гледам масления радиатор да не е спукан!Двигателя продължава да си е сух и прашасал...
- golov_bg
- ентусиаст
-
още малко главоблъсканица.онзи ден преди да и сменя маслото(сложих и едно евтинко)колата започна да пуши при всяко палене без значение топла-студена,смених маслото и свещите(сложих БЕРУ) запалих колата студена и оооо чудо няма следа от пушека,спокоен тръгнах да се прибирам от работа и вече преди нас(на 20км) на една права вкарах и 4тия зъб да изпреварвам и гледам отзад как пропушва...На сутринта паля колата студена давам газ пак няма никой,и тръгнах за работа и пак на 20тия километър гледам пак пропушва,дайте акъл???
Иначе работата на двигателя се промени коренно реакцията му е друга...пали от раз без да се мисли и има доста тяга... 
- golov_bg
- ентусиаст
-
мистерията се задълбочава,отрих кога точно започва да пропушва,както си карам на около 2000об. давам и газ колата предръпва веднъж два пъти и тогава започва да пропушва и това става като е загряла 

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2