Махане катализатор 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Махане катализатор 530d
И какъв е ефекта от цялата процедура.Вземаш едни чисти 400 лева и колата почва да ти ручи повече,после ,айде към отдел "Купува-катализатори".Поне разхода да се сваляше.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Всеки сам си преценя за него си, след време катализаторите се запушват, моите се бяха задръстели и тръбите чак се бяха сцепили, беше възможно да върне изгорели газове към турбината вследствие на което щеше вероятно и турбината да си замине...
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
На катализаторите до колкото знам им дават към 5 години живот. На нашите коли, които са минимум 9 годишни, едва ли е останал някакъв положителен ефект от тези катализатори...
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
Никой не казва нищо за чаденето. Има ли, няма ли?
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Сигурно има. Колата се отпушва.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
А как бих могъл да разбера дали катализатора е запушен и е време и аз да го махам..?
И като се махат всички ли или само определен.
И като се махат всички ли или само определен.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
wenss написа:А как бих могъл да разбера дали катализатора е запушен и е време и аз да го махам..?
И като се махат всички ли или само определен.[/quote
За да си сигурен махаш всичките и да нямаш проблеми занапред, а пък ако искаш си ги сменяш и с нови имаш пари даваш, нямаш режеш
s.nikov написа:Никой не казва нищо за чаденето. Има ли, няма ли?
Ами може би една идея по добре тръгва, може би малко по рязка в началото става, поне при мен!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
s.nikov написа:Никой не казва нищо за чаденето. Има ли, няма ли?
Ако колата ти е кенеф и 20-катализатора да имаш пак ще пуши,при мен ми прави впечатление че като я карам леко по-дълго време и после и раздавам газ изпушва...ако я карам на пожари не пуши или поне не виждам..

Незнам дали са верни теорийте че при М57 било полезно да му се дава повече газ заради променливата геометрия..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
За да не пускам нова тема да попитам тук.
От скоро съм с 530д 184кс. и ме интересува как да разбера дали катализатора е задръстен и на истина ли пречат и на натоварват турбото ? Каква е ползата от махането на катализатора и какви могат да са последиците ? В момета колата не пуши и върви добре но ме притеснява ако не са на ред да не прецакат турбото
От скоро съм с 530д 184кс. и ме интересува как да разбера дали катализатора е задръстен и на истина ли пречат и на натоварват турбото ? Каква е ползата от махането на катализатора и какви могат да са последиците ? В момета колата не пуши и върви добре но ме притеснява ако не са на ред да не прецакат турбото

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И мен ме интересува този въпрос. Както писах в една тема, аз пък съм с DPF. Пробвам колата, настъпвам, върви, ускорява добре. Според мен признаците на някакво запушване по генерецията, ще се отразят на вървежа на колата. Незнам дали разсъждавам правилно. Сега засега, за 315 000 км, колата не показва признаци за подобни проблеми. Доколкото аз си познавам колата и как върви. Нещо пропускам ли в разсъжденията?
Това и при мен го има. Рядко я карам, без много газ и на къси дистанции. Обаче като настъпя и отзад става страшно. После вече няма такова изпушване, ни при кик, ни никак.
Ако колата ти е кенеф и 20-катализатора да имаш пак ще пуши,при мен ми прави впечатление че като я карам леко по-дълго време и после и раздавам газ изпушва...ако я карам на пожари не пуши или поне не виждам..![]()
Незнам дали са верни теорийте че при М57 било полезно да му се дава повече газ заради променливата геометрия..
Това и при мен го има. Рядко я карам, без много газ и на къси дистанции. Обаче като настъпя и отзад става страшно. После вече няма такова изпушване, ни при кик, ни никак.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
колеги от скоро и аз ги махнах и съм довелен и неможе да се разбере,че нямам катализатор
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Аз съм със същия мотор,само че на Е38...катализатори и проблеми немам
Карам я вече година и половина колата,мааалко май попушва повечко,иначе всичко друго е наред

Карам я вече година и половина колата,мааалко май попушва повечко,иначе всичко друго е наред

sambeto написа:Аз съм със същия мотор,само че на Е38...катализатори и проблеми немам![]()
Нормално е..като е купена от Враца,да няма катализатори.Тука,сигурно само моето има и след всеки майстор,където ходя,надничам да видя дали са още тама,че са палави с ъглошлайфките тука.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
kalingk написа:sambeto написа:Аз съм със същия мотор,само че на Е38...катализатори и проблеми немам![]()
Нормално е..като е купена от Враца,да няма катализатори.Тука,сигурно само моето има и след всеки майстор,където ходя,надничам да видя дали са още тама,че са палави с ъглошлайфките тука.![]()
![]()

Един беше влезнал на вилата ни,отворил хладилника,извадил кайма,изпържил си кюфтета,наял се като пич,и после оставил бележка:
"Благодаря за обяда,отивам при комшиите да търся десерт"

Така,че недей да се фалиш много,да му не дотрябват на тоя катализатори

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
колега аз съм с 530d нямам катализатори, никакви забележки и са ми казвали, че е по-добре за турбото. А и със сигурност след определено време се запушват. Според мене едва ли ще са от полза (запушени) Махай ги и след това втечнявай разликата! На свалени прозорци е малко по-шумна, ама звука е приятен.
П.С. доста често се заглеждат хората като я почерпиш на някой светофар!

П.С. доста често се заглеждат хората като я почерпиш на някой светофар!