туринг Vmax

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: туринг Vmax

Мнение от boris » 08 Апр 2013, 21:04

Е то разликата между Vmax на седана и комбито при 530d е 3км/ч, има ли смисъл? :)
Smoocki , кой предавателни числа да ти дам, кутийте са еднакви на седана и комбито, различни са на различните двигатели, тук коментираме седан и комби, при един и същ мотор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 09 Апр 2013, 15:16

Само аз ли съм убеден, че ако си сам в колата и развиваш 220 км/ч след като качиш още 4 човека пак ще развиваш 220, но времето за достигането им ще е много по-дълго, тоест ускорението ще е по-малко (a = F/m) ? Не знам защо изобщо се пише за разлика в масата на комби и седан, като именно масата не е фактор при максимална скорост... За максимална скорост факторите са челно съпротивление/аеродинамика и предавателни числа/брой предавки/отношение на диференциала :!: Имаш ли много на брой и дълги предавки ти трябва само достатъчно голяма сила да се бори с тях и с въздушното съпротивление...
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 10 Апр 2013, 23:55

Комбито е с по-къс диф и от там идва по-ниската макс скорост.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 11 Апр 2013, 7:15

То ако трябваме на тези данни дават разход на гориво далеч по-малко от реалния :)
Иначе найстина комбито прави 241км докато седана 244 км което не е болка за умиране .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 18 Апр 2013, 16:13

In_Memoriam написа:Само аз ли съм убеден, че ако си сам в колата и развиваш 220 км/ч след като качиш още 4 човека пак ще развиваш 220, но времето за достигането им ще е много по-дълго, тоест ускорението ще е по-малко (a = F/m) ? Не знам защо изобщо се пише за разлика в масата на комби и седан, като именно масата не е фактор при максимална скорост... За максимална скорост факторите са челно съпротивление/аеродинамика и предавателни числа/брой предавки/отношение на диференциала :!: Имаш ли много на брой и дълги предавки ти трябва само достатъчно голяма сила да се бори с тях и с въздушното съпротивление...

не съвсем колега, макар и минимално , по-тежкия автомобил ще е с по-малка максимална скорост заради увеличеното сцепление с асфалта ;) както и този с по-тесни гуми ще бъде по-бърз, макар това да не е желана комбинация ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Апр 2013, 16:17

На практика, да, но е минимално, а тук едва ли не колегите го изкараха като основен фактор. В перфектни условия не е никакъв фактор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Апр 2013, 4:04

В общия случай някои просто не могат да си стигнат прекъсвача на най-високата предавка. Просто щото няма мъгел за толкова, да речем щото компресията на половината цилиндри е 7 :mhihi: Та не всичко е предавки и редлайн...

Тия 30-ки d при какви обороти ги вдигат 240-250?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар

Мнение от biloe39 » 27 Фев 2017, 20:12

Здравейте колеги живея в белгия имам си е39 525д 163кон комби на реални километри 380000км и съм адски много доволен разход гориво и така по темата,колата ми е чипосана 212 кончета ми искара на диното близо 470нм нямам грешки няма Лоп или троп просто Сие перфектна но максималната и скорост не надминава 223км а развиването на тази скорост става без проблем до 220 км ги развива адски бирзо без замисляне кажи речи във един ритъм от 120 км като и подам газта до 220 си върви като изтребител но имам чуството че нешто на 220 км ми спира горивото или и аз вече незнам просто от ряз спира и неще а ускорението което прави до 220 имам чуството че ще ми обширни километража на опаки но уви 222 км и краи а се осешта че може още какво е това колеги диференциал ли или и аз незнам а караме тука по хубави магистрали и я имам възможноста постояно да си я тествам пробвал съ и със др горива пак съштата работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Мар 2017, 10:17

Автоматик си, нали?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 02 Мар 2017, 12:49

На колко оборота е с 220?
Изображение

Предишна

Назад към E39