Смяна на волан с фейслифт М-ков! ПРОБЛЕМ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Смяна на волан с фейслифт М-ков! ПРОБЛЕМ!
boris_k написа:Айде стига вече с тея фейсови и преди фейсови волани. Стига сте внасяли объркване в автора на темата.
Има волан преди 99г. и волан след 99г.
Какво му е фейсовото на сцепения лъч, като го има от 99г, а фейслифта на Е39 е 2001г.
Та на въпроса, на черния кабел/който отива към копчетата/ трябва да му вържеш масата/минуса/, а на червения/който отивам към копчетата/ трябва да му вържеш кабела, който ти захранва осветлението на копчетата на стария волан/сив трябва да е и трябва да излиза от стария ти лентов кабел/.
И като пробваш не забравяй да дадеш на първа позиция на ключа, само тогава би трябвало да има захранване на на копчетата.
Като е хубаво да имаш предвид, че може и да бъркам, окабеляване по интернет трудно се прави, сигурно и затова повечето колеги мълчат.
Покажи ми фабрично Е39 преди фейс със сцепен лъч а не ми обеснявай за преди и след 99та!

Май ти объркваш колегата!

П.П Вместо съветите дето не си сигурен по-добре да не се занимава а да му го направи някой дето е сигурен.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Това, че го монтират на Е39 след 2001 не означава, че волана е фейслифтов. Същия волан съществува на тройките от началото на пройзводството му и това, че след 2001 решават да го монтират в Е39 не го прави автоматично фейсов, но какво ли да ти обяснявам точно на теб, доколкото помня ти беше човека, който обесняваше, че нямало двумасови маховици...
Колкото до окабеляването, писал съм, че не е нужно автора да ми вярва, сам да си прецени, а и като гледам никой друг не е написал за свързването на кабелите.
А ти с какво помогна?!?

Колкото до окабеляването, писал съм, че не е нужно автора да ми вярва, сам да си прецени, а и като гледам никой друг не е написал за свързването на кабелите.
А ти с какво помогна?!?

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Ае стига се бихте в гърдите кой кво направил, ами помогнете на колегата, ако знаете как става.
- boris
- старши ентусиаст
-
doncheff написа:Ае стига се бихте в гърдите кой кво направил, ами помогнете на колегата, ако знаете как става.
Колега това е идеята, да се помогне на колегата, но някой като се обади неподготвен и се получава пълно объркване. Като се говори за монтаж на волани преди и след фейса, се получава една дупка между 99г и 2001г/самия фейслифт/ и колегите си мислят, че като си купят волан от 2000г примерно, може да си го монтират директно на колата 97г. и впоследствие се получава случката от темата. Воланите са преди 03.99 и след 03.99.

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Специалисти всички сте големи само колегата boris_k ги вижда нещата както са защото самия той е разглобил много такива волани и знае кое и как на всички специалисти ще кажа,че вчера 3-ма човека цял ден умуваме над тия 2 волана и просто единия няма нищо общо с другия ама НИЩО без рязане на кабели окабеляване и напасване абсурт да имаш аербег клаксон и поне да ти светят копчетата,на единия волан мултифукциите на копчетата са с 6 кабела на новия волан с 4 какво ще напаснете бе разбирачи и буксите различни как магия ли какво недейте така заблуждава хората аз се подлъгах да небъдат подлъгани и други колеги след време тая голяма жълточерна букса- http://bili1.snimka.bg/automobiles/vola ... 1.29979218 на аербега на новия волан в какво ще я включите къде.........?
Лентовия кабел от стария волан ще го прехвърлите на новия ще изрежете триъгълничето ще залепите новия лентов кабел за новия волан и после кво правим кабелите.....?
Този волан - http://picbg.net/img.php?file=08e261ae3e8bf8fd.jpg който след 99-та година е по-дебел и по-малък на диаметър от по ранния си същия събрат НЕМОЖЕ да стане на кола преди 99-та година АБСУРТ или трябва да се смени освен волана и конзолата и пръта към него барабар с ръчката за чистачките за мигачите и т.н. и пак незнам дали ще стане без да съм влизал и в ония филм!
Аз взех такъв волан свалихме стария махнахме аербега на новия НИЩО ОБЩО два съвсем различни волана,сега поради ред причини ще го напасна някак си с рязане на кабели свързване поне да тръгне клаксона и осветлението на копчетата НО знайте такъв волан нестава на кола преди 99-та този модел който е на този снимков материал- http://www.bmwfaq.com/f16/montar-volant ... re-641437/ е възможно и да става на кола преди 99-та незнам но явно става щом този човек го е напаснал на колата си,НО този модел който съм купил аз АБСУРТ няма вариант да стане категорично НЕ който мисли че може да стане нека купи същия като моя и да направи снимков материал как напасва буксите искам да го видя това
или пък ако има такива който казват че са напаснали от тоя модел моя на колата си нека направят снимка на волана със свален аербег да му видя напаснатите букси отзад
моля не пишете повече глупости и да заблуждавате народа че тоя модел волан ставал на кола преди 99-та няма начин,става събрат му който е по-тънък и по голям на диаметър и се слага на коли преди 99-та той става да но тоя модел НЕ!
Сега ето и двата въпросни волана:
Преди 99-та- http://i194.photobucket.com/albums/z285 ... 170833.jpg по-голям на диаметър и по-тънък!
След 99-та (като този който купих аз) - http://picbg.net/img.php?file=08e261ae3e8bf8fd.jpg по-малък на диаметър и по-дебел!
На пръв поглед еднакви но не са буксите кабелите им всичко е различно този преди 99-та може да стане на Е39-ка преди 99-та но този след 99-та да стане на Е39-ка преди 99-та абсурт просто разберете го това и спрете да пишете врели некипели минах през този филм и ви казвам няма как да напаснете мъжка с мъжка букса и то съвсем различни и на брой кабели и като форма!
P.S. Не определено искам разбирачите от тази тема да си снимат напаснатите като моя волан волани с махнат бег да видя какво са направили това искам да го видя с очите си,ама да не се окаже че сте сложили събрат му който е преди 99-та и на който всичко му е еднакво с четирилъчевия волан искам да видя какво сте напасвали как сте свързали мъжка с мъжка букса и тия копчета и бег работят!!!

Лентовия кабел от стария волан ще го прехвърлите на новия ще изрежете триъгълничето ще залепите новия лентов кабел за новия волан и после кво правим кабелите.....?

Този волан - http://picbg.net/img.php?file=08e261ae3e8bf8fd.jpg който след 99-та година е по-дебел и по-малък на диаметър от по ранния си същия събрат НЕМОЖЕ да стане на кола преди 99-та година АБСУРТ или трябва да се смени освен волана и конзолата и пръта към него барабар с ръчката за чистачките за мигачите и т.н. и пак незнам дали ще стане без да съм влизал и в ония филм!
Аз взех такъв волан свалихме стария махнахме аербега на новия НИЩО ОБЩО два съвсем различни волана,сега поради ред причини ще го напасна някак си с рязане на кабели свързване поне да тръгне клаксона и осветлението на копчетата НО знайте такъв волан нестава на кола преди 99-та този модел който е на този снимков материал- http://www.bmwfaq.com/f16/montar-volant ... re-641437/ е възможно и да става на кола преди 99-та незнам но явно става щом този човек го е напаснал на колата си,НО този модел който съм купил аз АБСУРТ няма вариант да стане категорично НЕ който мисли че може да стане нека купи същия като моя и да направи снимков материал как напасва буксите искам да го видя това

Сега ето и двата въпросни волана:
Преди 99-та- http://i194.photobucket.com/albums/z285 ... 170833.jpg по-голям на диаметър и по-тънък!
След 99-та (като този който купих аз) - http://picbg.net/img.php?file=08e261ae3e8bf8fd.jpg по-малък на диаметър и по-дебел!
На пръв поглед еднакви но не са буксите кабелите им всичко е различно този преди 99-та може да стане на Е39-ка преди 99-та но този след 99-та да стане на Е39-ка преди 99-та абсурт просто разберете го това и спрете да пишете врели некипели минах през този филм и ви казвам няма как да напаснете мъжка с мъжка букса и то съвсем различни и на брой кабели и като форма!

P.S. Не определено искам разбирачите от тази тема да си снимат напаснатите като моя волан волани с махнат бег да видя какво са направили това искам да го видя с очите си,ама да не се окаже че сте сложили събрат му който е преди 99-та и на който всичко му е еднакво с четирилъчевия волан искам да видя какво сте напасвали как сте свързали мъжка с мъжка букса и тия копчета и бег работят!!!

Последна промяна bili1 на 24 Мар 2013, 10:38, променена общо 1 път
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Продавача е трябвало да обясни,че буксите са различни и,че за да стане работата е нужен лентовият кабел след фейса.Той да се залепи отзад на волана,защото тези букси само стават за него
Фейсовите волани(под фейсови да се разбира промяна в захващането им.Не по форма,щото има и четирилъчев фейсов)
Започват от 03.99 година.
Колегата да се успокои и да помоли който му е продал волана,да му даде и лентовият кабел.Доста нерви изразходи,че да остане накрая без монтиеан волан.Айде малко солидарност.Нали за това сме тук.Да си помагаме
Еnviado desde mi telefono utilizando taparrabo2
Фейсовите волани(под фейсови да се разбира промяна в захващането им.Не по форма,щото има и четирилъчев фейсов)
Колегата да се успокои и да помоли който му е продал волана,да му даде и лентовият кабел.Доста нерви изразходи,че да остане накрая без монтиеан волан.Айде малко солидарност.Нали за това сме тук.Да си помагаме
- bili1
- ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Продавача е трябвало да обясни,че буксите са различни и,че за да стане работата е нужен лентовият кабел след фейса.Той да се залепи отзад на волана,защото тези букси само стават за него
Колегата "boris_k" ме предупреди,че буксите не са еднакви отзад на волана преди да ми го продаде аз реших да се поровя във форума ни в търсачката да разбера става или не такъв волан на кола преди 99-та,от търсачката нищо неразбрах и тогава реших да пусна тема,пуснах тази тема и както виждаш в началото ми насочиха вниманието към теб колега с теб говорихме и по телефона и те попитах ти точно такъв волан ли сложи като моя след 99-та ти каза ДА ТОЧНО СЪЩИЯ сега си с този трилъчевия с кръглия бег,казах ок и си го напаснал без проблеми ти каза да,ПОПИТАХ ТЕ освен волана ще ми трябва ли и нещо друго от продавача на волана ТИ КАЗА:не само волана ти трябва нищо друго всичко друго се напасва....подлъга ме и ето сега съм в път без изход режа кабели навързвам да тръгнат поне някой неща ТАКА ЛИ БЕШЕ?

- bili1
- ентусиаст
-
Немога да обвиня колегата "boris_k" за нещо некоректно той ми продаде много хубав запазен волан и ме предупреди че буксите нестават и не са същите,ти колега и още един в началото на темата ме подлъгахте и казахте че волана ставал и че си бил сложил същия волан с малко преправки за 20мин. е била работата
просто ви моля без глупости ще ти дам двата волана и ще се чудиш после какъв е този волан от къде е и от каква кола
нямат нищо общо двата волана само емблемата
!

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Освен колегата LUBO 555, познавам още трима, които са си сложили фейс лифт М-волан на преди фейса Е39-ки, даже на единя е 96-та с допълнителен модул за мулти функцията. Това, че ти не можеш да го направиш е съвсем друг въпрос 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
mad_presley написа:Освен колегата LUBO 555, познавам още трима, които са си сложили фейс лифт М-волан на преди фейса Е39-ки, даже на единя е 96-та с допълнителен модул за мулти функцията. Това, че ти не можеш да го направиш е съвсем друг въпрос

П.П Продавача и автора аз какво грешно казах?!
Единя храни хората,другия вади от 100-кладенеца вода..Ми големия разбирач от Пловдив дето ти го е дал и го хвалиш нека тои да ти сложи волана!
П.П2 Това че сцепения лъч се слага само на феис Е39 не го правел феисов... Намесихме Е46 а пишем в Е39..

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- boris
- старши ентусиаст
-
И от къде на къде пък разбирача трябва да му монтира волана?
Като не си наясно с кореспонденцията, не се намесвай.

Като не си наясно с кореспонденцията, не се намесвай.

- bili1
- ентусиаст
-
Искам снимка на напаснат точно като моя модел фейсов волан с махнат бег да видя буксите тогава вече ще се убедя че аз и колегата Борис грешим,но за мен вие говорите врели некипели кой какво познавал и какво ползвал ок и да е имало напасване то е било и с конзола на фейсовия волан и с фейсов лентов кабел не е бил само волана 100% а на мен ми се каза че само волана ми е нужен ГЛУПОСТИ! 

- bili1
- ентусиаст
-
Добре бе професори айде кажете ми като знаете толкова много как да пусна поне осветлението на копчетата на новия волан?
Значи на лентовия кабел който съм лепнал за волана имам 7 кабела в следната последователност: кафяв (за клаксона) после жълт,сив,син,черен и бял и червен за някогашния аербег!
На новия волан на мултито са 4 кабела в следната последователност: червен,бял,сив и син!
Това е,кой кабел от лентовия кабел с кой кабел от мултито да свързвам за да светнат пустите копчета?

Айде слушам?
Значи на лентовия кабел който съм лепнал за волана имам 7 кабела в следната последователност: кафяв (за клаксона) после жълт,сив,син,черен и бял и червен за някогашния аербег!
На новия волан на мултито са 4 кабела в следната последователност: червен,бял,сив и син!
Това е,кой кабел от лентовия кабел с кой кабел от мултито да свързвам за да светнат пустите копчета?

Айде слушам?

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Смени тона и тогава пробвай пак!!!

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
bili1 написа:Добре бе професори айде кажете ми като знаете толкова много как да пусна поне осветлението на копчетата на новия волан?
"Професоре", мисля че вече прекаляваш. Като не ти е ясно как става или си плащаш на някой да ти го направи или си купуваш волан, като за твоята кола

А заповеди кой какво да ти покаже раздавай някъде другаде

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2