Тормозът започва .... сега ! ! !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Май 2006, 16:37

Lucky написа:Смени масло на диференциал, хидравлична течност, антифриз и спирачна течност ама с истински най-добре камор/дару с това шега не си правя аз там ги смених. Ако отидеш там да ти проверят виско съединителя на перката за охлаждане на мотора.

ако имаш теч от казанчето за хидравличната течност трябва да смениш маркучите, а най добре и казанчето. след това упражнение при една гледана Е39ка може да си спокоен. Реглажа на задния мост почти навсякъде го пропускат. За съжаление в камор/дару е дебело но аз ще отида там като сменя и предните амортисьори.

не карам Е39 ама да вметна ,че само скобите да се сменят е достатъчно .. а казанчето което е от корава пласмаса е доста крайна мярка да се сменя ,надали е евтино .. няма БМВ дето да не му е мазно казанчето и маркучите на хидравликата ,а проблема е само в скобите ... моите ги смених сам ,смених и маслото и сега всичко е сухо :D

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 08 Май 2006, 17:13

Alexi написа:
Lucky написа:Смени масло на диференциал, хидравлична течност, антифриз и спирачна течност ама с истински най-добре камор/дару с това шега не си правя аз там ги смених. Ако отидеш там да ти проверят виско съединителя на перката за охлаждане на мотора.

ако имаш теч от казанчето за хидравличната течност трябва да смениш маркучите, а най добре и казанчето. след това упражнение при една гледана Е39ка може да си спокоен. Реглажа на задния мост почти навсякъде го пропускат. За съжаление в камор/дару е дебело но аз ще отида там като сменя и предните амортисьори.

не карам Е39 ама да вметна ,че само скобите да се сменят е достатъчно .. а казанчето което е от корава пласмаса е доста крайна мярка да се сменя ,надали е евтино .. няма БМВ дето да не му е мазно казанчето и маркучите на хидравликата ,а проблема е само в скобите ... моите ги смених сам ,смених и маслото и сега всичко е сухо :D

Вътре има филтър който няма как да смениш. или поне така ми казаха.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Май 2006, 17:44

Със сигурност не можеш да смениш само филтъра от казанчето на хидравликата! Сменя се цялото казанче-струва около 70 кинта!
Като се задръсти ф-търа почва да "плюе" през отдушника на капачката и за тва омаслява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 08 Май 2006, 21:03

Не карам Е39 и не твърдя,че казанчето е същото като на Е36,но в мойто
има само един клапан.Свалих го,измих го добре,сложих нови скоби и нямаше и капка масло.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 11 Май 2006, 12:29

bmwdriver написа:Не карам Е39 и не твърдя,че казанчето е същото като на Е36,но в мойто
има само един клапан.Свалих го,измих го добре,сложих нови скоби и нямаше и капка масло.

Аз като ги гледал май са едни и същи да ти кажа :roll:

Препоръчайте добавка за нафтата.... за чистене или почистване и аз не знам :roll:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 12 Май 2006, 22:39

Хора аз гледам да не отварям само теми а никои не ми отговаря тука вече :(
И пак ще питъм ...колко литра събира тоз резервоар на Е39 че иамше в него и го долях и не можах да разбера точните му литри :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Май 2006, 13:12

Има го в спецификациите на колата - 70 литра мисля че беше.
наример тук
или
тук

ПС: Земи сложи снимки на новата си кола, че така с тая тройка в Е39 форума малко странно стоиш.
Touring & windsurf club

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 19 Май 2006, 22:40

Сайтовете са супер само с руският малко трудно ама се оправям ... мерси

Предишна

Назад към E39