проблем с датчик разпределителен вал за е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- boy
- Потребител
-
- Кара: Е39 523i
Re: датчик разпределителен вал за е39
BaHka написа:Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.
от година и половина съм с датчик meyle на разпределителния вал и засега нямам проблеми на 523i
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
Незнам вече,в неделя съм пак на диагностика,ако пак покаже същия датчик... 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
незнам защо се трупат само безмислени мнения.... отиваш на диагностика, ако се окаже датчика сменчш с нов оригинален и спиш спокойно. скъпо/евтино това е положението!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
NAPSTERS написа:Gari_82 написа:BaHka написа:Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.
Това се отнася за датчика на коляновия вал. За разпределителния може и аналог.
за нито един от датчиците нестава аналог или карат цял ден. задължително оригинален датчик!!!! най лесно се познава когато неработи,че дюзите щтракат много по силно и отчетливо, тоест впръскват всичките накуп заедно а не цилиндър по цилиндър.иначе една диагностика ще ти спести погрешни диагнози и подмяна на здрави компоненти.
до скоро и аз мислех така ама един приятел си сложи на ЕРА и си кара и няма проблеми а аз лично с Хелла съм брал ядове така че май са се появили вече и по евтини аналози тоя кара 3 месеца вече и няма проблем колко ще изкара .... никой не знае
Барай шишарката Минкеее ....
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
milenskia525 написа:Ще започна отначало какво ми се случи.....,преди няколко месеца ми замина датчика,купих чисто нов но не оригинален(незнаех все още че ментаците нестават),колата заработи и нямаше проблеми,но за кратко,за около 2 месеца,започна пак да се ебава,паленето стана различно,вървенето също,колата е с газов инжекцион,започна да се ебава и на газ,както и да е....,отидох на диагностика и ми излезна пак същия датчик...,реших да си взема оригинален СИМЕНС,само че от тук от един колега от форума,не ми се даваха сега по празниците толкова парички за нов,а и колегата гарантира че е работещ....,сложихме го днес,само че проблема си остана същия за жалост,затова попитах дали има някакъв начин да се замери и да се разбере дали е работещ...,обадих се на един приятел който се е зблъсквал с тия неща и ми каза да си проследя кабела който е от компа до датчика,можело там да е проблема....,а ако не,значи датчика е неработещ и просто колегата ми е набутал неработещ датчик
...., в крайна сметка то е ясно,ще си купя чисто нов,но се притеснявам ако проблема остане,за тва не бързам да твърдя че датчика не работи....
Вземи си датчик от колегата Lavitan, моите и двата (с двоен ванос съм) са сменени с взети от него и не записват грешки - аз също бях пред дилемата дали да взема оригинален, но реших да пробвам със заместители и се получиха нещата. Аз също го играх твоя филм с датчик втора употреба, но се прецака след 1-2 седмици и пак записваше грешки.
За сведение единия датчик е VEMO а другия ERA и на М54 мотор работят

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Определено ако ще купувам друг датчик,той ще е СИМЕНС и ще е чисто нов,утре след диагностиката ще си каже 

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново,току що се пребирам от диагностика,значи смених датчика,сложих оригинален СИМЕНС,а пак ми трупа същата грешка
изтриваме я и веднага пак я записва.....,на някой случвало ли му се е подобно нещо,от какво може да е,къде може да е шибания проблем,някой може ли да предположи?А възможно ли да е от управлението на ваноса или от самия ванос,не съм много в час,но нещо да е станало да не може да се чете самия датчик,и аз незнам вече......,или да пробвам с друг датчик?
,но да подчертая,че извиках един мой приятел със същата е39-ка,замерихме и неговия датчик с мутицета,и двата показват еднакво,коетоме навява на мисълта,че моя датчик е работещ

изтриваме я и веднага пак я записва.....,на някой случвало ли му се е подобно нещо,от какво може да е,къде може да е шибания проблем,някой може ли да предположи?А възможно ли да е от управлението на ваноса или от самия ванос,не съм много в час,но нещо да е станало да не може да се чете самия датчик,и аз незнам вече......,или да пробвам с друг датчик?

Re: проблем с датчик разпределителен вал за е39
Проблем с инсталацията ,проверка газоразпределение ,разтегната верига
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Може ли още малко помощ колеги,в смисъл малко повече предположения къде може да е проблема?2 датчика,2 диагностики и ...
Ясно ми е че ще е най-лесно да я закарам в сервиз,но там не само ще ми съблекат кожата,но и ще ми сменят какво ли не още и ще ме метнат,а аз от както се помня само един човек ми прави колата(той мисли да разглоби ваноса),какво мислите?И на него за пръв път му се случва такова нещо....,а възможно ли е като замерваме датчика да показва стойности на работещ датчик,а в тва време да не работи както трябва когато е на колата?незнам и аз вече кво да си мисля...

Ясно ми е че ще е най-лесно да я закарам в сервиз,но там не само ще ми съблекат кожата,но и ще ми сменят какво ли не още и ще ме метнат,а аз от както се помня само един човек ми прави колата(той мисли да разглоби ваноса),какво мислите?И на него за пръв път му се случва такова нещо....,а възможно ли е като замерваме датчика да показва стойности на работещ датчик,а в тва време да не работи както трябва когато е на колата?незнам и аз вече кво да си мисля...

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
провери кабелите свали си ВДС или аутодата виж кой къде отива и с мултицет ги премери ако всичко е наред една проверка на центровката (малко ме съмнява да е тя) и най лошия вариант ДМЕ-то двигателния комп поне според мен
Барай шишарката Минкеее ....
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
anzak написа:провери кабелите свали си ВДС или аутодата виж кой къде отива и с мултицет ги премери ако всичко е наред една проверка на центровката (малко ме съмнява да е тя) и най лошия вариант ДМЕ-то двигателния комп поне според мен
Точно това направихме,точно от аутодатата видяхме схемата и всичко по кабелите си е наред...
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново,исках само да споделя,че днес купих чисто нов датчик(СИМЕНС разбира се),сложих го и колата заспа и всичко си дойде на мястото....Един съвет от мен,никога не се доверявйте и не вземайте такива неща от тук от форума ако не сте сигурни или ако не познавате човека,защото и вас би ви сполетяло такова нещо като мен,уж датчика от работеща кола,уж работел и накрая какво?станах луд,пускам теми,чудя се какво ми става с колицата,удрям се в мисли и какво ли не......та с две думи останах измамен....,но да сме йиви и здрави все пак,господ си знае работата....,и още веднъж благодаря на колегите за предположенията и за съветите,бъдете живи и здрави... 

Споко колега, научил си някоя и друга българска поговорка по сложният начин.
Ама и твоите обяснения не бяха от най - коректните (само преди два поста уж датчика беше сименс и нов, а той май е само сименс бил и само сте го мерили с омметър, пък с него горе - долу нищо не може да се измери).
Ама и твоите обяснения не бяха от най - коректните (само преди два поста уж датчика беше сименс и нов, а той май е само сименс бил и само сте го мерили с омметър, пък с него горе - долу нищо не може да се измери).
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
С осцилоскоп требе.
Колега не че нещо ама за целия филм сам си си виновен, качвате е на диагностика, показва датчик разпределителен вал, какво има толкова да и се чудите? Слагате друг датчик, след като пак не работи, първото което трябва да ти мине през акъла е след като датчик е втора ръка, е че и той не работи /понякога при самия демонтаж се начупва инсталацията и датчика се поврежда/. Пишеш на продавача, ако не иска да върне парите или смени датчика, го слагаш в некоректните.
Иили направо си купуваш нов оригинален и филма ти щеше да приключи още в антракта.

Колега не че нещо ама за целия филм сам си си виновен, качвате е на диагностика, показва датчик разпределителен вал, какво има толкова да и се чудите? Слагате друг датчик, след като пак не работи, първото което трябва да ти мине през акъла е след като датчик е втора ръка, е че и той не работи /понякога при самия демонтаж се начупва инсталацията и датчика се поврежда/. Пишеш на продавача, ако не иска да върне парите или смени датчика, го слагаш в некоректните.
Иили направо си купуваш нов оригинален и филма ти щеше да приключи още в антракта.

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
@2bar написа:Споко колега, научил си някоя и друга българска поговорка по сложният начин.
съгласявам се с теб колега,но не съм казвал,че датчика е нов,само казах че е сименс....,извинявам се все пак
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3