питане за разход на масло е39 520
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: питане за разход на масло е39 520
ALFA155Ts написа:Масло горят всички двигатели с вътрешно горене ! Особенно зимата не се усеща на щеката защото от 9849764876 студени стартове ....... и 10 000 км. На щеката ще ти показва МАХ. и може да ви се стори че колата ви не гори масло. Само че, това на щеката е с неясен пройзход бензин с масло и конденз.... и си показва МАХ А реално колата ти може да е изгорила и 2 литра масло. И като и дадеш един БОЙ извън града като се поизпарят боклуците от маслото води и бензини...... и може да ти падне и под минимума. Обичайна практика е да се пише в форумите гори масло 100гр. 200гр. е как пък ги отчетохте тея 100 200гр. Айде за зимата една задачка закачка. За всички неделни шофьори Оставете си маслото на минимума!!! Направете 1-2 месеца студени стартове и ООООООООООО красота ще наблудавате НОВ феномен как двигателя пройзвежда масло !!!![]()
![]()
Колега, тука никой не говори за зима! Поста е от преди седмица! Пък и не ми е направило впечатление да ми е вдигнало нивото на маслото миналата зима - правеше малко "крем карамел" по щеката от конденза при каране на газ, но при дълго каране си беше ОК. От смяна до смяна на масло не съм доливал.
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2