питане за разход на масло е39 520

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: питане за разход на масло е39 520

Мнение от mishoval » 16 Сеп 2012, 0:48

ALFA155Ts написа:Масло горят всички двигатели с вътрешно горене ! Особенно зимата не се усеща на щеката защото от 9849764876 студени стартове ....... и 10 000 км. На щеката ще ти показва МАХ. и може да ви се стори че колата ви не гори масло. Само че, това на щеката е с неясен пройзход бензин с масло и конденз.... и си показва МАХ А реално колата ти може да е изгорила и 2 литра масло. И като и дадеш един БОЙ извън града като се поизпарят боклуците от маслото води и бензини...... и може да ти падне и под минимума. Обичайна практика е да се пише в форумите гори масло 100гр. 200гр. е как пък ги отчетохте тея 100 200гр. Айде за зимата една задачка закачка. За всички неделни шофьори Оставете си маслото на минимума!!! Направете 1-2 месеца студени стартове и ООООООООООО красота ще наблудавате НОВ феномен как двигателя пройзвежда масло !!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега, тука никой не говори за зима! Поста е от преди седмица! Пък и не ми е направило впечатление да ми е вдигнало нивото на маслото миналата зима - правеше малко "крем карамел" по щеката от конденза при каране на газ, но при дълго каране си беше ОК. От смяна до смяна на масло не съм доливал.

Предишна

Назад към E39