Е39 525d - когато е загряла не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Е39 - когато е загряла не пали
vanioboy написа:Dimitroff написа:......На кой точно сорт боб гледаш ?
Имаш ли някаква идея от какво друга може да е тогава?
Колега знаеш , че гаранции никой не може да ти даде то затова е форум , а не сервиз . Общо взето имаш два варианта ( най-често срещани проблеми ) помпен елемент износен и трябва гнп да се качи на стенд за да се измери колко налягане вади на изходите за да си сигурен в това . Другия вариант е разтегнати ( износени ) вериги при което момента на запалване се променя и поради липса на принудително пряко подгряване се получава затруднено палене топла . Ако имаш желание отиваш на диагностика и се вижда колко е предварението и се коригира , достатъчно е съвсем малко за да започне да пали на четвърт . Глупавото е да се лъже компа да подгрява на топъл мотор по най-простата причина - рискувате скъсване на вериги или прескачане на зъб тъй като изчезва индикацията за непалене топъл мотор и няма ама ако ще и баба Ванга няма вариант да ви даде някаква гаранция колко аджеба километри бихте могли да изминете с тази ху.ня , а пробег от 8-15000км е смешен за да се твърди че няма проблем , моля айде малко по-сериозно все пак това е технически форум и не говорим за Опел където ДА има винаги подгряване топла АМА си ще си сменяте ремъка на 40-50000км нали , а понеже сме тарикати дай сега вериги да не пипаме щото може да палим и така. Сори ама това е истината всичко друго е заблуждение и някво безмислено самоуспокоение. А по темата имаше два точни коментара за датчик разпределителен вал ( който между другото липсва при ТДС ) често се появяват такива теми и това е една много вероятна причина за проблема на комън рейл . Моля автора на темата да ни осветли за развитието по темата която е пуснал щото иначе се обезмисля всичко писано и дискутирано .
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Без да правя анкета,бихте ли споделили, колко от Вас познават случай,на скъсана верига на тдс?Ама да сме честни,нали?
Прехфърлен зъб при монтаж на ГНП не се брои.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Аз съм виждал/чувал "0" (нула) случая за скъсана верига на TDS (всички модели и вариации), което като се замисля е странно и си го обяснявам с доста сериозно презапасяване и якото производство навремето.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
LUBO 555 написа:Без да правя анкета,бихте ли споделили, колко от Вас познават случай,на скъсана верига на тдс?Ама да сме честни,нали?
Колега НЕсменяне на веригите ли пропагандира ? Щото ако е така е глупаво и нелепо , става на въпрос за газоразпределение не за скъсана задна седалка . И кво ги набутвате тия тдс-и кат се прочете дизел не разбирам , човека е питал за комън рейл двигател и на всичкото отгоре с първо мнение и тема в която даже не казва никво по-нататъшно развитие. И като не се сменят вериги значи и обтегача не се пипа и нищо по ангренажа и може да се размандахерцат някой слънчев ден , а само заради едната думичка "може" е лекомислено да не се предприема рутинно обслужване на важна система на двг .
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Vladobate ,май не си прочел внимателно целия пост.Авторът пита за коммон рейл,и на него отговорихме.След това обаче,друг попита за същия проблем,но при тдс. А що се отнася до въпросът ми колко от Вас са се сблъсквали със скъсване на ангренажна верига на тдс,след като е започнал да не пали топъл,е чисто любопитство от моя страна.Дали говорим теоритично,или на практика на такава верига и остават мигове до скъсване
Аз лично,не съм виждал. За това не си позволявам лукса да гарантирам,че ще се скъса.
Аз лично,не съм виждал. За това не си позволявам лукса да гарантирам,че ще се скъса.
Re: Е39 - когато е загряла не пали - проблемът се откри
Здравейте,
Оказа се, че когато колата е хубаво загряла и се опитвам да запаля, компютърния блок на колата не разпознава ключа, при загряла кола някъде към 92 градуса.
Когато изстине - всичко става идеално, от половин оборот пали.
Истинския проблем обаче е, че чистиха блока и ел. инсталацията и пак се получава проблема. И се чудя, дали няма някаква комп. диагностика, дето да разбере какво точно му е проблема. Не знам за смяна на комп. блок ли е, за електричар ли е.
Оказа се, че когато колата е хубаво загряла и се опитвам да запаля, компютърния блок на колата не разпознава ключа, при загряла кола някъде към 92 градуса.
Истинския проблем обаче е, че чистиха блока и ел. инсталацията и пак се получава проблема. И се чудя, дали няма някаква комп. диагностика, дето да разбере какво точно му е проблема. Не знам за смяна на комп. блок ли е, за електричар ли е.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Е39 - когато е загряла не пали - проблемът се откри
maradona написа:Здравейте,
Ако си от София отиди при Милен "napsters" и сменете датчика на разпределителния вал

- alnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525d Combi
Здравей, колега
датчик разпределителен вал. Когато е топла просто свали датчика охлади го и ще запали.
Това вече го имахме на два различни двигателя 525д.
Поздрави.
датчик разпределителен вал. Когато е топла просто свали датчика охлади го и ще запали.
Поздрави.
- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
здравейте момчета ще използвам темата на колегата .та мойта е 530д и имам горе долу същия проблем ..студена пали няма проблем ,ноа ако покарам малко и я изгася не иска да пали ,понякога пали ако е не повече от 10 мин.но не всеки път . а като опитам да запаля след 30-40мин. въртя и всякаш точно ще запали и ..тък.. само на стартер и следващите пъти само на стартер без да захапва.следкато я заключа за 40-50мин. и пали на четвърт ,мислех ,че е помпата под предна лява седалка но като сменях на (другото бмв-е)проблема който дава ше беше бая по различе не искаше да се исфорсира и се изгасяше просто както си караш . та колеги мойе ли да се от споменатите работи от горе казаните и как се проверяват ? мерси предварително 

живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Айде и аз да не отварям нова тема че съм със същия проблем, дори и диагностиката си показа че е датчика на разпределителния вал, та да попитам колко горе-долу струва тоя датчик и само в Дару и Камор ли го има 

- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
извинявай колега ама каде се намира тоя датчик ? http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... er/browse/Здравей, колега
Поздрави.
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D

Колеги гледах и се пулих на моята къде е тоя сензор, но не ми излиза. Излиза ми някакъв спийд сензор, дали е същото?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_parts/

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
G.D написа:извинявай колега ама каде се намира тоя датчик ? http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... er/browse/Здравей, колега
Поздрави.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
номер 18 от схемата ти е датчика на гърбичния вал ! Моя преди две-три години струваше 97-8 евро , колегата да приготвя 200 кинта , там е цената ...
п.с номер 14 от твоята схема е датчика на коляновия вал !
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Ivo_Borisov написа::OT:
Колеги гледах и се пулих на моята къде е тоя сензор, но не ми излиза. Излиза ми някакъв спийд сензор, дали е същото?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_parts/
Иво , твойта нали не е комън рейл , нямаш датчик гърбичен вал...
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3