Желира се нафтата-вече запали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Желира се нафтата
spacepl написа:Съмнявам се да има някакъв проблем със замръзването, освен самото замръзване. Нафтата не е вода (или поне по-голямата част от нея) че като замръзне да си увеличи обема и да направи хиляда поразии.
Абе щом замръзва значи си увеличава обема със сигурност. Друг е въпроса че се затормозяват помпи момпи и т.н. Това няма как да се фане в момента освен ако вече не е изгоряло

и тебе да те пуснат да смъчеш от замръзнало езеро щото си жаден и ти ще се озориш и ще се наядеш с пясък и секви лайна дето има вътре.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Желира се нафтата
Нафтата не замръзва - става на гел, за съжаление труден за засмукване. Има едно нещо дето му викат "водна аномалия" общо взето:
Водата е единственото вещество, което при замръзване се разширява. Това се обяснява с факта, че при замръзване водата преминава от молекулярно в кристално състояние и така образуваната кристална решетка има по-голям обем от този на молекулите при течната вода.
- shumito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D Turing
- Мечтае да кара: 530xd Turing
Re: Желира се нафтата-вече запали
shumito написа:Здравейте,колеги.Вчера сутринта при -27 бимата не запали 525D 2001г.Въртях 2 мин.и тока свърши,даже не се обади само леко прикашля,отворих маркуча от филтъра тя нафтата що не станала на желе.Не съм я мъчил по-вече.Може ли тая нафта да працака нещо помпи,дюзи и т.н.П.С.зареждам от колонка на БГмонополист.Тая събота като качи над 0 ще я пробвам пак.Свещи,акумулатор нови,филтър на3000км.Благодаря и поздрави
Благодаря на всички колеги за споделеният опит,днес при-15 сутринта със зареден акумулатор запали от раз.Сложих си добавка Castrol и 20л.Поздрави
- alex old
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS Touring
- Мечтае да кара: 850
Това получих от OMV Днес:
Уважаеми партньори,
моля тези които зареждат автомобилите си с дизел, да имат предвид, че спрямо стандартите на БДС - ОМВ България гарантира за:
ОМВ Дизел - че няма да замръзне при температури до -15С
ОМВ Дизел Max Motion - няма да замръзне при температури до -32С
Предвид прогнозите за ниските температури през предстоящите дни, Ви препоръчваме да правите зарежданията с Дизел Max Motion.
Поздрави,
Картов Отдел
Уважаеми партньори,
моля тези които зареждат автомобилите си с дизел, да имат предвид, че спрямо стандартите на БДС - ОМВ България гарантира за:
Предвид прогнозите за ниските температури през предстоящите дни, Ви препоръчваме да правите зарежданията с Дизел Max Motion.
Поздрави,
Картов Отдел
- senata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: Bmw X5
Колеги, незнам при вас как е с нафтата сипвам само от ОМВ,но при мен става следното:
1. ~30 кила нафта и 15кила безнин и в резервоара разкарвах една буца лед...
2. ~25кила нафта и 2 кила син спирт за горен, пак имах буца лед..
3. сега съм с около 20-24литра нафта и 1,5литра спирачна течност(дот 3) за сега нямам проблем
само че мойта е БМВ 2,5 ТДС ако има значение...
1. ~30 кила нафта и 15кила безнин и в резервоара разкарвах една буца лед...
2. ~25кила нафта и 2 кила син спирт за горен, пак имах буца лед..
3. сега съм с около 20-24литра нафта и 1,5литра спирачна течност(дот 3) за сега нямам проблем
само че мойта е БМВ 2,5 ТДС ако има значение...
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
колеги събота и неделя го дават до +7 ниама да имате грам проблем утре зареждаите батериите и гас
- torbalann
- Потребител
-
- Кара: bmw x5 e70 4.8i
- Мечтае да кара: bmw
При нас в самоков вчера 5 часа сутринта тръгвам за софия темп.беше -30.5 колата запали от раз сипвам само на омв от тази обикновенната нафта до сега няма проблеми пък да видим.!!!!
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Тази обикновената нафта от ОМВ учудващо пали, но може и да е било под -15. Откакто имам колата само и единствено такава сипвам. Но знам ли може и да съм имал късмет. Иначе проблема не е само в парафините, а и финно дисперегираната вода в нафтата която заради емулгатори често не се разслоява и не издава присъствието си.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Що си мислите че наливате различна нафта от различните бензиностанции ?
Различна е добавката която се слага в горивата.
Нещата седят така.
Лукойл държи складовете т.е. едни големи "силузи" дето се смесват всички горива на омв/лук/шел и т.н. и всичко става бълвоч. Без значение от къде идва.
От там отива цистерната наточва и се качва пичагата в/у цистерната и според зависи какъв трябва да е бензина/дизела се слага определено количество от някаква добавка която самите вериги си предлагат. Познат каращ цистерна ми даде 50 мл и от това една капачка стига за 1 резервоар 80лт !!! Адски силно нещо е и наистина действа стабилно. Та общо взето където и да зареждате всичко зависи до това ква далавера правят бензиностанциите и колко е капнал шофьора на цистерната

Нещата седят така.
Лукойл държи складовете т.е. едни големи "силузи" дето се смесват всички горива на омв/лук/шел и т.н. и всичко става бълвоч. Без значение от къде идва.
От там отива цистерната наточва и се качва пичагата в/у цистерната и според зависи какъв трябва да е бензина/дизела се слага определено количество от някаква добавка която самите вериги си предлагат. Познат каращ цистерна ми даде 50 мл и от това една капачка стига за 1 резервоар 80лт !!! Адски силно нещо е и наистина действа стабилно. Та общо взето където и да зареждате всичко зависи до това ква далавера правят бензиностанциите и колко е капнал шофьора на цистерната

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
Хубаво че слагат (ако сложат де) добавки против замръзване, но не забравяйте че точно такива добавки виждат сметката на уплътненията на ГНП-то и смяната им излиза няколкостотин лева само за труд. Така мислете и за това като сипвате бензин или други подобни добавки в нафтата. Ако е наложително гледайте да са сведени до минимум а не на принципа на Мечо Пух 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Аз знам че уплътненията заминават от биодизела в нафтата.
Tака е, четох какво точно е биодизела, но и добавките специално против замръзване са също не по-малко агресивни към гумата, че понякога даже и повече (може би поради факта че са силни сравнително нискомолекулни разтворители които гумата поема, набухва и се разпада много по лесно).
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Точно поради причината, изтъкната от колегата не трябва да се прекалява с добавките. Но мисля, че ако се слага умерено няма да е противопоказно за помпата. Това, което чувам от доста места е, че на комън рейл двигателите не трябва да се слагат добавки. Има ли някаква истина в това?
- miroslav_t
- Потребител
-
- Кара: bmw 318 TDS
- Мечтае да кара: Cabrio
[quote="alex old"]Това получих от OMV Днес:
Уважаеми партньори,
Тука грам не съм съгласен с теб днеска тъман от двата вида нафта имаше в нашите коли и на двете беше замразнала нафтата.И мисля че ОМВ Дизел Max Motion само каде даваме от горе пари за нищо.
Уважаеми партньори,
Тука грам не съм съгласен с теб днеска тъман от двата вида нафта имаше в нашите коли и на двете беше замразнала нафтата.И мисля че ОМВ Дизел Max Motion само каде даваме от горе пари за нищо.
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3