Голям разход на гориво BMW 530d Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 D
- Мечтае да кара: BMW M5
- Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.
Re: Голям разход на гориво BMW 530d Е39
щего проверя и това.относно адаптирането ще отида до сервиз и това да вида. а как става това адаптиране?
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.
има 2 3 влажни маруча но едвали от тях е чак такъв разхода смених и термостатите и пак е същото.сега ще е остава да и сменят масла на двигатела и скоростната кутия филтри и всички маркучи по двигатела.и тогава ако не се оправи незнам
в краен случай в дару кар

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
sexy_shefa написа: .........след което махна пеперудките. колата е автоматик ......
Колега, интересува ме в какво състояние бяха твоите ''пеперудки'', и каква беше причината да ги премахнеш?
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
- icaka_88
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 525TDS TOURING
- Мечтае да кара: BMW E34 540 TOURING
здравеите при мен се случва следното нямам никакви грешки и колата с дебитомер не иска да върви ама наистина не иска да върви щом за 400 метра м50б20 ми прави 4 коли правете си сметка като махна буксата на дебитомера варви много и с дебитомера ми дава разход 11-12 а без него 8 в града ако трее да се адаптира дебитомера кайете кои ги прави тия неща и колко пари струва защото купих нов дебитомер и беше по зле и от преди добре че го върнах в магазина а на тест в движение ми дава ниско налягане на въздух а без дебитомера таблиците са много добре.
ако може да ме насочите на някаде ще черпя от софия съм.
мерси предварително.
мерси предварително.
- jorove
- Потребител
-
- Кара: служебна кола ;)
Колега, карам 525 тдс автоматик 98 г. и разхода ми е към 15
, извънградско -10, имах за смяна дебитомер и разхода не падна след като го смених.До колкото знам той сам се адаптира към колата. Надявам се да отстраниш твоя проблем че при мен никой не може да помогне
. И да пишеш като го оправиш 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
icaka_88 написа:здравеите при мен се случва следното нямам никакви грешки и колата с дебитомер не иска да върви ама наистина не иска да върви щом за 400 метра м50б20 ми прави 4 коли правете си сметка като махна буксата на дебитомера варви много и с дебитомера ми дава разход 11-12 а без него 8 в града ако трее да се адаптира дебитомера кайете кои ги прави тия неща и колко пари струва защото купих нов дебитомер и беше по зле и от преди добре че го върнах в магазина а на тест в движение ми дава ниско налягане на въздух а без дебитомера таблиците са много добре.
мерси предварително.
Ами, че карай без него. Върви много и малко гори - за какво ти е да се кахъриш с дебитомера? Дертът е, ако без него гори повечко.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
не знам колеги смених всичко дебитомер термостати маркучи смених и гарнитури където масло ми течеше и пак си е същото разхода под 20 не пада градско.тия дни запазвам час в дару кар и да е закачат да е прочетат при положение че на борд компютъра неми изписва грешки освен едно cont.pneu.inatt. нещо такова и не мога да му разбера превода.като разбера проблема ако го разбера де ще ви кажа. само да ми остани време да ида до сф. а относно дебитомера едва ли от него гори толкова защото и с стария дебитомер ми гореше толкова а с този върви доста повече но пак ми се струва бавна за този двигател.
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
обиколих всички майстори всякакви диагностики всичко наред само можело да е от софтуера , смених софтуера защото имаше някакъв чип и разхода си е същият, 20+ - може ли да е от скоростите ?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, тази кола на дълъг път колко ти гори?
П.П.: Гледам датите на мненията в темата... Да няма грешка? Верно ли повече от 2 години я караш така и никой не може да разбере какво й е на тая кола?
Направо не мога да повярвам, че е възможно. Ако си вземеш М5 може и да направиш икономия на гориво... 
П.П.: Гледам датите на мненията в темата... Да няма грешка? Верно ли повече от 2 години я караш така и никой не може да разбере какво й е на тая кола?

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
колега извън градско се търпи 8 9 на 100 ама градско с 10литра 50км
смених софтуера и сега минавам с 10л 60км :Д :Д :Д смешна работа дюзи дебитомер софтуер турбина всичко е ок пак гори верно като М5 поне тук няма кои да е оправи и в сандански бях и ми казаха че само от софтуера може да е и го смених махнах чипа и си е пак същото и да 2 год е карам така какво да направя 

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Колега какво ти е градското каране?
На мен работата ми е близо (на 2 км), но вися доста в задръствания и докато карах tds-а разхода ми беше 18/100. Иначе при по-продължително градско каране си падаше на 13/100.
На мен работата ми е близо (на 2 км), но вися доста в задръствания и докато карах tds-а разхода ми беше 18/100. Иначе при по-продължително градско каране си падаше на 13/100.
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
ми работата ми е близо но вечер си обикалям доста даже смесен разход 50/50 извън градско и градско ми прави 16, реших го пускам е на части 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2