Нещо чука по предницата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
При мен има такова нещо, и не тропа или стърже като навиваш волана,но аз си знам че е рейката, просто ми казаха че ще я бъде още и затова не бързам да я правя.
На старата ми кола 520 Е34 имах хлопане което не можех да разбера от къде е - предницата я гледаха на три места и нищо всичко си беше на ред, накрая се оказа че ми лопаше пластмасовия капак на фара( отзад на фара при двигатела) - застопорих го и колата стана като от завода. Може и някаква такава глупост да е

На старата ми кола 520 Е34 имах хлопане което не можех да разбера от къде е - предницата я гледаха на три места и нищо всичко си беше на ред, накрая се оказа че ми лопаше пластмасовия капак на фара( отзад на фара при двигатела) - застопорих го и колата стана като от завода. Може и някаква такава глупост да е

Ako обсъждахме E34 направо ти казвам 4е е от шниците на кормилния вал, трябва да се притегне леко гайката която обира луфта между двете 4асти съставяЩи валаVALIO_P написа: Звука е такъв глух като че ли не метален и имам чувството, че е някъде пред таблото....... чукането не е ритмично и се влияе само от неравности.

Горенаписаното Ще важи и за Е39 ако кормилния вал е с подобна конструкция

е21 345 0-402м 12.18

Преди да ходиш провери дали е от това което писах, много е лесно и ниЩо не губишVALIO_P написа:Благодаря на всички за мненията. Явно ще се ходи в Дару кар - да видим те какво ще кажат.

...когато си ходил да преглеждат ока4ването какво ти казаха за рейката

е21 345 0-402м 12.18

TOM написа:Преди да ходиш провери дали е от това което писах, много е лесно и ниЩо не губишСлед това отивай да ти смъкват кожата....
...когато си ходил да преглеждат ока4ването какво ти казаха за рейката
Това което ме съветваш сам няма да мога да го направя-въобще си нямам понятие къде се намира тази гайка. По въпроса за рейката - в нашия сервиз на БМВ ми казаха само, че има много лек луфт в дясно и нищо повече.
Иначе като се замисля има логика в това което ме съветваш и нищо чудно точно това да отстрани проблема. Някъде по чуждите форуми срещах съвети това да се прави даже като профилактика при този модел - но пак трябва да се ходи в сервиз

Сваляш кората над педалите, светваш с някаква лампи4ка и оглеждаш кормилния вал. Трябва да видиш шници и една голяма гайка, 24 или 27, неЩо таковаalexb написа:TOM, можеш ли да обясниш къде се намира горе долу тая гайка. Предполагам няма голяма разлика с Е34.

е21 345 0-402м 12.18

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ОФФ:Том а на Е36 пак там ли е ? че имам и аз едно досадно почукване ходих на 2-3 места, всеки казва ок е предницата ..
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
TOM написа:Търсих на едно Е36 но нямашеAlexi написа:ОФФ:Том а на Е36 пак там ли е ? че имам и аз едно досадно почукване ходих на 2-3 места, всеки казва ок е предницата ..Волана ти регулируем ли е
не е .. но тропането ми не е от шарнири или биалетки ,нито тампони на носачите ,нито от накрайниците на кормилната щанга може ли самите амотрисьори да тракат ако са поизпуснали?(газови са) ,или пък тампоните над тях(според майстори и те са добре):dunno:
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4