Решение за трудното палене при топъл мотор тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Решение за трудното палене при топъл мотор тдс
Абе зависи до колко е износен дизела...Вериги, и аз така на един ТДС мислех че е от веригите, а се оказа че шпонката на зъбчатката на коляновия вал играеи даваше или зверски аванс или закъснение, и добре че не стана белата по пътя.
То да е пълен дизел, е много добро нещо, но при нашия случай си е чисто залъгване. Сменяй веригите, бананите- както казва Илко, 5 часа работа и няма да си познаеш автомобила.
Имаш срок мисля да го върнеш този звяр на продавача, все пак не е МТЗ-80
Няма да се учудя ако някой си направи устройство за подгрев на антифриза сам от подгревни свещи..
То да е пълен дизел, е много добро нещо, но при нашия случай си е чисто залъгване. Сменяй веригите, бананите- както казва Илко, 5 часа работа и няма да си познаеш автомобила.
Имаш срок мисля да го върнеш този звяр на продавача, все пак не е МТЗ-80

Няма да се учудя ако някой си направи устройство за подгрев на антифриза сам от подгревни свещи..
- ERNEST
- Потребител
-
- Кара: Е39 523i Touring
Това време-реле в България струва 7-8-10лв справка tpetrov.com и аз съм също на мнение че немския инжИнИер щеше да го е сложил дори в ДДЕ-то ако върши работа. заради тези 10лв майсторите които сменят вериги ще умрат от глад сега..
(ама ще забогатеят тези дето правят шлайф
)

Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!
Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Само да вметна, че реленцето при мен като го сложих покарах така 1 месец и нещо и вкарах колата в сервиз за ремонт на "умната" дюза, при което ми казаха, че веригата е за компенсиране и това си е в рамките на нормалното (170к км). Така, че след това единствената причина да не пали, както трябва на топъл мотор остана помпата и за това си останах да си карам с реленцето, че не ми се сваляше помпа. Никога не съм имал дерт с моторетката след това.
П.С.: Към колегата sadex5 - не, че е невъзможно дизел да запали при -50 градуса, но аз съм казал едно "примерно" в скобите, защото при -10 градуса да речем датчика за мотора не подава безкрайно голямо съпротивление, както е при сработило реленце (тука сме на едно мнение нали така). Другото е, че при дадени модели на Пежо го има ел. подгряването на антифриза в радиаторчето на парното (с две свещи тип "подгревни") и си мисля да го реализирам на кола с газова уредба да видя как ще се почувства изпарителят.
Ама това е друга тема...
П.С.: Към колегата sadex5 - не, че е невъзможно дизел да запали при -50 градуса, но аз съм казал едно "примерно" в скобите, защото при -10 градуса да речем датчика за мотора не подава безкрайно голямо съпротивление, както е при сработило реленце (тука сме на едно мнение нали така). Другото е, че при дадени модели на Пежо го има ел. подгряването на антифриза в радиаторчето на парното (с две свещи тип "подгревни") и си мисля да го реализирам на кола с газова уредба да видя как ще се почувства изпарителят.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- stanio_89
-
-
- Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
- Мечтае да кара: e39 530d
- Детайли за колата: на части за е36 и е34
колега няма смисъл от тия работи в карлово един уж голям маистор направи моя тдс да лажи компа че е студен винаги и да пали файда няма от това мога да ти кажа как става от на компа буксата слагаш се едно съпротивление на един пик на кои беше не помня точно но мога да провера и готово е се едно опел кадет 1.6д.и като свалих веригата дълга с едно звено от колко новатата по хубаво смени веригите оптегача бананите и си свиркаи
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2