520i Пуши бяло , мирише на изгоряло масло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 520i Пуши бяло , мирише на изгоряло масло
Lawmaker написа:Позиция 2 ли е този клапан?
Да
Но внимавай с тръбичките,че с времето се вкоченяват и при свалянето може да се счупи някоя!
Лично аз предпочетох да сменя и тях к-т
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Да кажа какво установих.
Този клапан за картерни газове го свалих , разглобих/счупих
/ . И нищо му нямаше.
Но ми беше запушена тръбата към картера и сепаратора явно се е пълнил с масло и като отвори клапана го пуска в колектора . В понеделник ще слагам нов и ще пиша как се държи.
ПП. Поне разбрах със сигурност как работи клапана , от къде минава и накъде заминават флуидите
Този клапан за картерни газове го свалих , разглобих/счупих
Но ми беше запушена тръбата към картера и сепаратора явно се е пълнил с масло и като отвори клапана го пуска в колектора . В понеделник ще слагам нов и ще пиша как се държи.
ПП. Поне разбрах със сигурност как работи клапана , от къде минава и накъде заминават флуидите
- dane mama
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS
- Мечтае да кара: X6
Аз имах подобен проблем, само че ми изпушваше на 4 000 оборота еднократно и после си беше ок. Махнах и катализатора и се оправи 
Редовен клиент на родната Милиция

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Да се оплача по темата.
Клапана го няма . За момента карам с тапа на колектора. Установих обаче , че колата продължава да си пуши. Мушнах пръст в отвора за клапана на колектора - пълен е с масло и явно си го гори . Днес пътувах по планините , като повече гледах огледалото
и установих че пуши само по надолнище т.е. като е наклонена напред .
Явно трябва да свалям колектора и да го мия , но ако някой колега изрази някаква техническа мисъл и ми спести свалянето ще съм много благодарен.
Та вие сте, колеги: Как да се отърва от маслото в колектора?
ПП. Отворът за клапана е сравнително ниска точка на колектора . Ако навиря задницата и налея нещо / пр. бензин / от щуцера за вакуума на сервото и оставя да изтича от отвора за клапана .... и после с компресора ...
Клапана го няма . За момента карам с тапа на колектора. Установих обаче , че колата продължава да си пуши. Мушнах пръст в отвора за клапана на колектора - пълен е с масло и явно си го гори . Днес пътувах по планините , като повече гледах огледалото
Явно трябва да свалям колектора и да го мия , но ако някой колега изрази някаква техническа мисъл и ми спести свалянето ще съм много благодарен.
Та вие сте, колеги: Как да се отърва от маслото в колектора?
ПП. Отворът за клапана е сравнително ниска точка на колектора . Ако навиря задницата и налея нещо / пр. бензин / от щуцера за вакуума на сервото и оставя да изтича от отвора за клапана .... и после с компресора ...

аз имам същия проблем и нивото на антифриза пада .. това мисля , че не е добре колата е бмв 520и 97
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Това масло за да е там, значи е влизало през клапана за вентиалцията... сега като го смениш няма да имаш този проблем... карай си така... тя ще го изгори колкото има и това е. Не се филмирай излишно.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Ненко Вранков написа:Това масло за да е там, значи е влизало през клапана за вентиалцията... сега като го смениш няма да имаш този проблем... карай си така... тя ще го изгори колкото има и това е. Не се филмирай излишно.
Е, да, ама не ме кефи някак си да ми влиза масло в горивната камера, да плеска там дюзи,свещи
и клапани- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Е какво да "влиза"... всеедно литри ще влизат... то досега е горяло така.. притока на масло си го спрял.. както ида е. Дано със смяната и всичко да е ОК вече

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Сменяй сменяй,ако ли не ставаш лададжия!То без тва може,без онова може и накрая айдеее и без кола може!Германеца не слага нищо излишно по колата!
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
'Танасе , не четеш ... ще го купя , няма да ставам лададжия 

zenthel написа:Катализатор.
Това е според мен проблема
Маслото като гори пуши синьо, бялото е когато гори антифриз/вода или е запушен катализатора. Повечето коли пушат бяло няколко минути след началното палене докато се изпари конденза в генерацията, но при теб е катализатора тъй като каза че не липсва антифриз. А защо мирише на масло това е отделен проблем не е свързан с белия пушек. Също ако пипнеш с пръст в ауспуха и после ако черното не пада лесно от пръста а остава тогава можеш да мислиш за горене на масло. И нали маслото си е на същото ниво. Не е от него..
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ми аз му разправям да го резнем,ама още се чуди. 
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2