Питане относно фейс фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Питане относно фейс фарове
Колега, вземи си нови фарове с Н7 цокъл, сложи му един ксенон 6000К, продай стария комплект фарове с D2S системата и си свиркай. Аз например,(преди година и нещо) тъй направих.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
На D2S цокъл може да се сложи H7, разбира се побългаряване или адаптер, но се слага
Колега, аз бих препоръчал, първо да разгледаш за готини 2ра ръка с ксенони, но ако не намериш отиваш и за към 800лв можеш да намериш чисто нови фарове, защото мойте не са като нови, леко по-тъмни са и мен лично ме побърква това
Колега, аз бих препоръчал, първо да разгледаш за готини 2ра ръка с ксенони, но ако не намериш отиваш и за към 800лв можеш да намериш чисто нови фарове, защото мойте не са като нови, леко по-тъмни са и мен лично ме побърква това

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Мерси за пояснението!Retrofit написа:Разликата на фейс фаровете с ксенон и без е само в цокъла на крушката...D2S за ксенон и H7 за без ксенон.
D2S няма как да я вкараш в H7 цокъл, варианта ти е да си купиш китайски ксенон крушки Н7 с преходници за D2S баласт и да ги монтираш на новите фарове.
А иначе за колегата DAEL, лупи се вграждат във фаровете още преди да е бил измислен ксенон-а...например е30 имат фарове с лупи, е34...е36...
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
iceblast написа:На D2S цокъл може да се сложи H7, разбира се побългаряване или адаптер, но се слага![]()
Ще потърся за оригинални, но ще трябва да купя само фаровете без ксенона. А тези за по 800лв. няма да са Hella и с такова качество на фаровете нали? Защото съм чул че репликите с лупи не разпръсват хубаво светлината и не светят добре!? Може и да не е вярно това, но съм чувал така...

Точно Hella са
, но да без ксенони са, ще си сложиш китайчета, макар че оригиналните светят значително по-добре!
Моите излязоха 900 лева,оригинални на Хела,но без ксенон..ксеноновият вариант е около 2-пъти по скъп от този,но слагаш един китайски ксенон и си готов.Според мен тези 200-300 лева разлика от чисто нови фарове и фарове от англичанка с обърната дирекция на светене и потъмнели от времето не си заслужават да ги спестяваш.На всичкото отгоре има вероятност старите фарове да са със счупени или зачупени вече държачи на рефлекторите,последните са ти 70-80 лева минимум за двата фара,а няма да ти обяснявам каква разправия е да ги сменяш.Бе,как свети новия фар пък ако ще и менте да е няма нищо общо със стария потъмнял фар в някой случай и с олюпен отвътре никел вече.
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
kalingk написа:Моите излязоха 900 лева,оригинални на Хела,но без ксенон..ксеноновият вариант е около 2-пъти по скъп от този,но слагаш един китайски ксенон и си готов.Според мен тези 200-300 лева разлика от чисто нови фарове и фарове от англичанка с обърната дирекция на светене и потъмнели от времето не си заслужават да ги спестяваш.На всичкото отгоре има вероятност старите фарове да са със счупени или зачупени вече държачи на рефлекторите,последните са ти 70-80 лева минимум за двата фара,а няма да ти обяснявам каква разправия е да ги сменяш.Бе,как свети новия фар пък ако ще и менте да е няма нищо общо със стария потъмнял фар в някой случай и с олюпен отвътре никел вече.
За спестяване и дума да не става, аз ако не намеря наистина запазени фарове с оригинален ксенон от кола с лява дирекция, ще взема нови Хелла с ксенон, няма да си губя аз фабричния ксенон за 300-400лв. разлика!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Нови Hella с ксенон са около 1600 лв., ако не се лъжа. Нови Hella без ксенон са 800 лв и стават "ксенонови" за 100 лв. Къде ги видя 300-400 лв., незнам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Колеги искам да използвам темата да Ви запитам някой слагал ли е от китайските ментета. И добре ли светят. Моите са фейса Hella с ксенон, сменил съм държачи полирал съм ги настроил но не ме кефи как светят. Та някой знае „менте” фарове дето са 100% plug and play за крушки букси и си имат същото моторче за регулиране ще съм благодарен да сподели.
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:Нови Hella с ксенон са около 1600 лв., ако не се лъжа. Нови Hella без ксенон са 800 лв и стават "ксенонови" за 100 лв. Къде ги видя 300-400 лв., незнам.
Просто крайната цена, която си написал съм я намерил да е по-тънка от човек с отстъпки

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Ами една D2S крушка струва майка си и баща си, а не свети много по-различно от Н7 такава. Не вярвам да дадеш около 300 лв. за една нова лампа от Дарукар, ако верно толкоз държиш на оригинала.
Номенклатурен номер :
63217160806
Описание :
КРУШКА КСЕНОН D2S
Ед.цена (с ДДС) :
344.18 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
С някои неща може да се направи разумен компромис, с други, не. Вече повече от година карам с Н7 лампи и китайски ксенон с 2 г., гаранция и нямам никакви грижи със светене, при всякакви метеорологични условия. Преди имах D2S оригинален и сметнах, че не виждам никакъв смисъл да ръся още една торба пари за същия. Ся ако ги имаш излишни за едни лампи, ясно. С днешна дата не виждам никаква разлика, така че мисля мога да направя адекватно сравнение.
Номенклатурен номер :
63217160806
Описание :
КРУШКА КСЕНОН D2S
Ед.цена (с ДДС) :
344.18 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
С някои неща може да се направи разумен компромис, с други, не. Вече повече от година карам с Н7 лампи и китайски ксенон с 2 г., гаранция и нямам никакви грижи със светене, при всякакви метеорологични условия. Преди имах D2S оригинален и сметнах, че не виждам никакъв смисъл да ръся още една торба пари за същия. Ся ако ги имаш излишни за едни лампи, ясно. С днешна дата не виждам никаква разлика, така че мисля мога да направя адекватно сравнение.
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Едно приятелче от Германия каза, че може да ми ги намери чисто нови за 700-800евро.
Може да се направи компромис, но преди да го направя ще продължа да търся 
- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 M Sport
- Мечтае да кара: M5
chehut написа:Едно приятелче от Германия каза, че може да ми ги намери чисто нови за 700-800евро.Може да се направи компромис, но преди да го направя ще продължа да търся
Най добрият вариант според мен
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
mitev_pz написа:Най добрият вариант според мен
И аз така мисля, но първо ще разгледам дали колегите няма да предложат добра оферта за някои запазени фарове от кола за части.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
chehut написа:Едно приятелче от Германия каза, че може да ми ги намери чисто нови за 700-800евро.Може да се направи компромис, но преди да го направя ще продължа да търся
Тогава сигурно такива без ксенон ще ти ги намери за 300Е и пак разликата в цената ще е голяма - едни 400-500 Е. Помисли дали си струва за едните крушки!

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3