530д проблем с ел. помпа гориво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Re: 530д проблем с ел. помпа гориво

Мнение от krasi_bmw » 10 Мар 2011, 23:25

Здравейте колеги приключих с ремонта ,смених и двете помпи за по-сигурно и сега е пушка,забавих се с паленето но колата беше на подемника за още няколко манипулаций.Да кажа че след смяната на помпата в резервоара 2те нива се изравниха и лампата за резерва изгасна а преди това светеше,нямаше начин да я пробвам само със смяна на помата в резервоара и не мога да кажа със сигурност каде беше проблема , собственика на колата реши да смени и 2те помпи.

Потребител
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от levski1914 » 11 Мар 2011, 0:34

здравейте колеги . и аз имах проблем с помпата в десния резервоар и го реших макар че чесно казано и аз неразбрах как точно ама важното е че сега ми работи.та да ви кажа как го реших може на някой да от полза . извадих помпата бях на няколко мин. от порачка за нова обаче си викам тя по развалена няма да стане ами чакаи аз да я разгледам махнах решетката от долната страна и макар и трудно искарах и бобинката по средата и савсвм случаино видях едно колкото на кърфица главата (нещо) отгоре на тази бобина натиснах го и влезе наватре като у тях си нещо ми светна закачих бобината за акумолатора и заработи от пак сглобих помпата и в резервора да чукна на дърво още работи 1 седмица вече.радвам се ако сам полезен на някой.пожелавам на всички по малко ремонти на машините

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD, 2015
Детайли за колата: 530XD, 2015

Мнение от Triforce » 23 Апр 2011, 19:52

Последно проблема в помпата ли е или в датчика за литрите? Много калпави излезнаха тези Е39! Карам модел, закупен нов от фирмата, регистриран Февруари 2003-та година, 163 коня, дизел, автоматик. Ами то не мога винаги да гледам да следя да е над 25 литра. Нали това е целта да има лампичка, която да ми показва, че има нужда от нафта. Само проблеми с тези коли... бях по-доволен от Е36!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 25 Апр 2011, 10:59

Triforce написа:Последно проблема в помпата ли е или в датчика за литрите? Много калпави излезнаха тези Е39! Карам модел, закупен нов от фирмата, регистриран Февруари 2003-та година, 163 коня, дизел, автоматик. Ами то не мога винаги да гледам да следя да е над 25 литра. Нали това е целта да има лампичка, която да ми показва, че има нужда от нафта. Само проблеми с тези коли... бях по-доволен от Е36!

Смисъла да караш с повечко гориво над 15л не е само -за да пали когато имаш проблем с помпа, а и тази помпа е хубаво, да е облята с гориво, за да се охлажда. А отделно от помпата Е39 имат и проблем с поплавъците- изтъркват се лентичките на реостата който отчита положението на поплавъка, и при бензин повече...

Поздравления ти май си единственият тук , който кара Е39 купена джак новичка... :clap:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Предишна

Назад към E39