Въпрос за ABS и ASC отново!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Въпрос за ABS и ASC отново!

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Апр 2011, 23:34

Точно 001 е твоя :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Balflear » 18 Юни 2011, 10:19

Здравейте,същият проблем като при колегата и на мен се появи, абс-а и блокажа святкат и като се изгаси колата да поседи няколко минути пак си работят и после пак.Колата е 525д 2000г.Бях прочел като отговор на някой колега да се провери дали всички гуми са със еднаква височина.Логично ли е? за проблема.
Помагайте...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 20 Юни 2011, 10:07

Моят проблем все още е актуален и Илко ще излезе прав :) , не че съм се съмнявал.

Все по-често светят двата индикатора (ABS и ASC), или ако не светнат веднага след контакт, святкат няколко минути след това. Не съм ходил на диагностика, защото едно че напоследък нямам никак време и по-рядко шофирам тази кола и второ - от това което прочетох из пространството, ако наистина проблема е в блока, при диагностиката ще има записана грешка за някой от датчиците и така или иначе, няма да се разбере на 100% дали е блок или датчик.

Решил съм, че няма да оставя нещата така и тия дни ще намеря време да прочета голямата тема, в която се обсъждаше въпроса за ремонт на блоковете, за да намеря координати на сервизи/лица, занимаващи се с тази услуга. Междувременно, няма да откажа такава информация и на ЛС - ако някой скоро му се е налагало да отстранява същия проблем :bchug:

Предишна

Назад към E39