Tърся М5 Е39 за сверка...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Tърся М5 Е39 за сверка...
Ейййй начи ей така като почнете с тоя друг клас хора....Купил съм си я да си правя кефа с нея, да давам газ, не да карам с 90 и да гоня разход!Тая кола за това е направена, а относно драга спокойно, досега съм направил има няма 15 старта, та не мисля че ще умира скоро!Z3M-та с която вървя наравно до 200 и нагоре я минавам, при старт от място и която даде пред мене на сливен 13.6ХХ е побеждавала М5 в софия, та защо да не го отпоря и аз?
Страшна е тая Алпина. Може би следващата кола която взема ще е такава.
Ето тук намерих някакъв сайт горе долу са сравнени двете коли на теория. Мисля че нещата при такъв старт ще зависят до голяма степен от карачите.
Ето тук намерих някакъв сайт горе долу са сравнени двете коли на теория. Мисля че нещата при такъв старт ще зависят до голяма степен от карачите.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
LUCIFER'S написа:
Е да ама ти караш бангията на драгове, а специално АЛПИНА има и колекционерска стойност освен тунинговано БМВ... и е кола за един друг клас от хора.... това е вечната класика на БМВ
Сам си пуснал линка, Алпината има сток 55кс/литър, РС 2000 има сток 75кс/литър. Идеята ми принципно е че тия двигатели са смятани да се карат зверски. Надали някой ще си купи Алпина точно с цел престиж и ще я кара с 90. Хората които си купуват тунинг автомобили искат и да ги карат, в повечето случай.
А относно драга, аз лично не съм му голям фен, предпочитам да отида до Боровец или Костенец и тн, отколкото да правя стартове, а точно тия продължителни натоварвания по байрите на прекъсвач, тормозят най-много двигателите и пак с всичките тия подобрения двигателя е цял, демек хората са го измислили да е идиото устойчив, а при Алпината изобщо не ми се мисли колко идиото устойчив са го направили, все пак БМВ имат едни от най-здравите двигатели. По-вероятно е да счупиш дифове, скорости и тн, отколкото да гръмнеш двигателя.
П.П не искам да каже, че никой е идиот, това е само израз.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Абе колеги аз пък винаги съм си мислел,че М5 Е39 е топ модела на Е39-ките в смисъл най-мощната Е39-ка знам и че алпините вървят яко ама май няма логика алпина да бие М5-ца
защо тогава са го направили това М5 5000 кубика и 400 коня като алпина 4.6 и 347 коня го бие на драг....!
Колегата е писъл,че е дръпнал Z3 M пък това Z3 М пък е било дръпнало М5 Е39.....
явно оная М5-ца нещо не е била както трябва незнам само предполагам...!?!?!

Колегата е писъл,че е дръпнал Z3 M пък това Z3 М пък е било дръпнало М5 Е39.....

bili1 написа:Абе колеги аз пък винаги съм си мислел,че М5 Е39 е топ модела на Е39-ките в смисъл най-мощната Е39-ка знам и че алпините вървят яко ама май няма логика алпина да бие М5-цазащо тогава са го направили това М5 5000 кубика и 400 коня като алпина 4.6 и 347 коня го бие на драг....!
Колегата е писъл,че е дръпнал Z3 M пък това Z3 М пък е било дръпнало М5 Е39.....явно оная М5-ца нещо не е била както трябва незнам само предполагам...!?!?!
Абе кво да ти кажа за логиката... До колкото знам Алпина просто нямат право да правят по-мощен мотор от М-ката. Ето при Е60 нещата са много спорни, дори според мен са в полза на Алпината. М-ката е 507 hp, Алпината 500, но пък с огромен въртящ момент, 700 Nm...
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
На клипчето с Е39-ката алпината просто няма шанс пред М5-ка незнам как стоят нещата с Е60,но при Е39 М5-цата трябва да е най-мощния двигател пройзвеждан някога за Е39 иначе просто се обезмисля това "М-power"!
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
http://www.youtube.com/watch?v=shK_lpwY ... =1&index=6
Ето ви още едно сравнение, М5 не е само драг. За съжаление не мога да намеря, имаше едно много хубаво сравнение на М5, Б5, РС6 (новото) и АМГ 63 Е класа. Там доста добре бяха няправени тестовете на писта с времена и М5 въпреки доста по-слабия двигател от РС6, даваше някакви десети само по-слабо време и се нареди на 2ро място сред изброените.
Ето ви още едно сравнение, М5 не е само драг. За съжаление не мога да намеря, имаше едно много хубаво сравнение на М5, Б5, РС6 (новото) и АМГ 63 Е класа. Там доста добре бяха няправени тестовете на писта с времена и М5 въпреки доста по-слабия двигател от РС6, даваше някакви десети само по-слабо време и се нареди на 2ро място сред изброените.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Ако е читава М5цата трябва да го бие доволно, говоря без стартове от място, летящ е по интересно, да кажем от 50 до 150, от 100 до 200, от 200 до макс
Ако не е читава всичмо може да се случи, виждал съм 325ца с малко модове (атмосферна) да дърпа М3ка (Е36ци), има много изтормозени и зле поддържани Мки така че старт с две различни М5ци резултата може да е различен

Ако не е читава всичмо може да се случи, виждал съм 325ца с малко модове (атмосферна) да дърпа М3ка (Е36ци), има много изтормозени и зле поддържани Мки така че старт с две различни М5ци резултата може да е различен

Факт, че две различни М5-ци могат да вървят коренно различно, но също е факт че човека дето кара Z3M е един от най известните и доказали се в БГ тунинг майстори и не мисля че не може да прецени коя кола е издухана и коя не, като по неговите думи М-та си е била в час!Освен това Z3M-а е дал на диното му 20 киловата отгоре на сток варианта и мойта кола върви на равно с него до 200 при секав старт и от място и от летящ!Не казвам че ще бия М5 100%, но има голяма вероятност това да стане!Всичко ще се види на място, на мене ми е също доста интересно какво ще стане!Освен всичко друго вървя наравно или бия няколко други мерени коли с доста сериозни коне и доста по малко кила от мен!Тра зема да ида да я измеря на диното да видим има ли нещо "нередно" в таз кола и защо аджеба върви повече отколкото трябва...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Между другото на гореспоменатата гонка карах с 95 бензин, както и на всички други до сега, освен с едно S5!Не съм съгласен и че трябва да меря 0-100, по скоро 100-250!Оня ден с Ево 10 сток 295 коня, дето е поне 200 кила по леко от мене, да не говорим музики и аз 100 кила, от летящ 50 на 1.4км при все че даже ми открадна от старта, му направих към 7-8 коли поне...
Абе като дойда в Сф ще се разбере къде е истината!
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
mityo105 написа:Оня ден с Ево 10 сток 295 коня, дето е поне 200 кила по леко от мене, да не говорим музики и аз 100 кила, от летящ 50 на 1.4км при все че даже ми открадна от старта, му направих към 7-8 коли поне...
Тъкмо на М-ката ще направиш 3-4 автобуса поне

Не мога да разбера що такова ехидно отношение имате, аз не съм виновен че колата върви така и на черното бяло защо трябва да се казва?
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3