Помощ за диагностика!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Помощ за диагностика!
Дай снимка направо, че на мен и за други работи ми трябва такъв преходник.
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
IMB написа:С този работи
http://www.aten-bg.com/product.html?lang=bul&id=UC232A
Да моя е такъв като от линка по-горе.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
IMB написа:С този работи
http://www.aten-bg.com/product.html?lang=bul&id=UC232A
Този наистина работи. Днеска го взех, работи със BMWScanner, Navcoder и интерфейса за бардолинито. Общо взето за друго не ми трябва.
За 25 кинта го купих. Имаше и един за 18 които изглеждаше по същия начин, но предпочетох по-скъпия, че вече си имам един за 8 лева дето нищо не прави
- koppo
- Потребител
-
- Кара: E46 coupe 2004'
Здравейте колеги,
Случайно някой да е срещал същия проблем като моя? Когато се опитвам да свържа bmw scanner 1.36 без преходник usb to rs232 ами директно към порт 1 ми излиза грешка "no communication with the unit" Някой срещал ли е този проблем?
Случайно някой да е срещал същия проблем като моя? Когато се опитвам да свържа bmw scanner 1.36 без преходник usb to rs232 ами директно към порт 1 ми излиза грешка "no communication with the unit" Някой срещал ли е този проблем?
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Йордане, ти си готов за докторат направо ! Браво 
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
koppo написа:Здравейте колеги,
Стартирай ИНПА (ако нямаш си я инсталирай), след което можеш да я затвориш, като важното е да ти остане стартиран "EDIABAS Server". След това пак пробвай да прочетеш колата със скенер-а и би трябвало всичко да е наред.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Това така и не разбрах защо се получи. Първоначално си работеше нормално скенера, после започна да работи само ако е пуснат едиабас-а. Пробвал съм го и на друг лаптоп и пак същата работа, едиабас или не тръгва.
- badsharki
- ентусиаст
-
spacepl написа:Това така и не разбрах защо се получи. Първоначално си работеше нормално скенера, после започна да работи само ако е пуснат едиабас-а. Пробвал съм го и на друг лаптоп и пак същата работа, едиабас или не тръгва.
Фокус.
Кво ти дреме защо се получава така, нали работи. Изкарваш един шорткът на едиабаса на десктопа кат мен и си свиркаш.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ама дразни така. 
- koppo
- Потребител
-
Благодаря момчета!
Утре ще имам време да тествам и ще споделя какво се е получило.
Утре ще имам време да тествам и ще споделя какво се е получило.
- koppo
- Потребител
-
badsharki написа:koppo написа:Здравейте колеги,
Стартирай ИНПА (ако нямаш си я инсталирай), след което можеш да я затвориш, като важното е да ти остане стартиран "EDIABAS Server". След това пак пробвай да прочетеш колата със скенер-а и би трябвало всичко да е наред.
За съжаление явно съм прокълнат. И този вариант не стана. Стартирам INPA и с него се зарежда едиабас сървър. Стартирам bmwscanner136 и ми изписва някаква грешка, че се използва порта. След това като загася INPA, но едиабас си остане активен, пак старата грешка "no communication with unit". Направо си скъсах нервите да пренасям настолния компютър от 4-ти етаж до гаража и обратно

- badsharki
- ентусиаст
-
koppo написа:За съжаление явно съм прокълнат. И този вариант не стана. Стартирам INPA и с него се зарежда едиабас сървър. Стартирам bmwscanner136 и ми изписва някаква грешка, че се използва порта. След това като загася INPA, но едиабас си остане активен, пак старата грешка "no communication with unit". Направо си скъсах нервите да пренасям настолния компютър от 4-ти етаж до гаража и обратно
Принципно това е лека за китайския скенер. Чел съм, че руснаците използват Кю-то вместо Едиабас сървара, но лично не съм пробвал. Оттук имаш следните опции: - провери отново настройките на скенера. - ИНПА-та свързва ли се с колата? Ако не е от това, остава самия интерфейс да е прецакан и да не работи, но ако си от София можем да го пробваме.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
здравей те колеги не зная май не е тук мястото да поставям този въпрос но няма много по него в търсачката.BMW Scanner 1.4 или BMW CARSOFT 6.5 ,знам че има доста просветени по въпроса ако може малко да обяснят- искам да си взема, но кое ще върши по добра работа.Лаптопа ми няма RS232 за да взема -BMW CARSOFT 6.5 тъй като там само с това се прави връзка с комп.Потърсих кабел USB към RS 232 но не зная дали ще върши работа тъй като пък за същия нямало драйвъри за Windows7-еее потърсих малко и намерих драйвъри.Или да си взимам BMW Scanner 1.4 и Кабел OBD II 16pin -> BMW 20 pin ,не зная този Кабел OBD II 16pin -> BMW 20 pin да ли ми трябва.Още нещо имам VAG-COM за VW, Audi, Seat и Skoda от 1992 до 2004г дали може да ми е полезна с BMW Scanner 1.4,абе общо взето да спра да се лутам и да си взема по подходящото,колата ми е 520i-1997г.Мерси
BMW Scanner 1.4 или BMW CARSOFT 6.5
Кое от двете устройства е по-добро за Е39 520И.
Какви проблеми може да има, например липса на мост м/у 4-то и 5-то краче.
Какви проблеми може да има, например липса на мост м/у 4-то и 5-то краче.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3