Климатроник-Сензор външна температура
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Re: Климатроник-Сензор външна температура
Колега, датчика за външна температура се намира в десния подкалник, но той няма нищо общо с климатроника дори да липсва този датчик това не трябва да оказва влияние на климатроника. Лошото когато липсва е, че ти показва -40 градуса в следствие на което подгрева на огледалата и пръскалките на предното стъкло работи постоянно дори и при + 40 градуса външна температура а също така се чува един сигнал (гонг) когато дадеш на контакт който предупреждава за ниска температура и опастност от заледявания .
Датчика мисля, че струваше около 65лв.
Ако някаде дава на късо може да показва и +50, но със сигурност когато го няма или е откачена някоя жица показва -40. Това е мое мнение ако някой е по запознат (сигурен съм, че има такива) нека обясни по подробно.
Датчика мисля, че струваше около 65лв.
Ако някаде дава на късо може да показва и +50, но със сигурност когато го няма или е откачена някоя жица показва -40. Това е мое мнение ако някой е по запознат (сигурен съм, че има такива) нека обясни по подробно.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Добре колега но откъде климатроника взима данни за външната темп. за да знае кога да включва компресора и кога не? Нали когато е отрицателна темп компресора не включва? Според мен е точно от този датчик 

- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не мисля, че климатроника се влияе от датчика за външна температура защото когато този датчик липсва на таблото показва -40гр. а климатроника си работи добре поне така беше при мен миналото лято карах без този датчик. А защо не се включва компресора при отрицателни температури незнам това трябва да каже някой по запознат.
Ivo_Borisov написа:Добре колега но откъде климатроника взима данни за външната темп. за да знае кога да включва компресора и кога не? Нали когато е отрицателна темп компресора не включва? Според мен е точно от този датчик
когато ходих на клима-сервиз да ми обслужат АЦто, ми казаха 4е перата ако не работи и няма какво да охлажда до като е пуснат климатика, налягането се повишавало в системата и можела да се пръсне по слабите места,
незнам тоз маистора дали ме е взел за канарче понеже климатичните системи са ми мъгла, но ако това е вярно то изобщо не му трябва инфо за външната темп, явно системата съди по налягането да прецени дали да пуска и на каква скорост перката
някои знае ли по конкретно по въпроса?според мен дори и това с налягането да са глупости, пак мисля че не му трябва инфо за външната темп, какво общо има външната темп, при условие че системата си има термо датчици за температурата на фреона преди и след радиатора на АЦто някъде по системата
nightdriver написа:датчика се намира отдясно под предната броня леко навътре е защипан ! в подкалника няма датчик !
освен при удара да е заминал , но тогава защо останалите жици ще са изолирани ? да не гледаш нещо друго ?
колега, там в него раион съм намирал наистина някъв датчик, още като я взех, но тои беше с отрязани жиции просто си стоеше там .. така и не намерих към какви кабели е бил включен, но температурата ми че показва -40 е от скоро, а там в него раион съм разглобявал 10тки пъти за всевъзможни причини, и ако съм имал датчик някъде зака4ен, ще6е да изкочи, особенно дето си смених кората от долу на двигателя с .. по звукоизолираща поръ4кова такава, която 10% от нея е закачена за места до които за да стигнеш трябва да махнеш броня подкалник всичките там възможни неща да остане шасито да се вижда чак
Един от приемчиците в Дару беше категоричен, че климатроника взима данни от сензора за външната температура, и че при положение че показва -40 няма как да се включи компресора!Намерих доста снимки заместоположението на тоя прословут сензор, но за съжаление не знам как да ги кача,ако някой може да подскаже, мисля че ще е полезно за някой като мен, дето си няма на представа къде се намира
. Между другото при мен тоя сензор хич го няма
как ми е показвала външната температура досега, понятие си нямам 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
А имате ли представа от какво идва неточното показване на датчика ? в смисъл в една минута може да показва +20 след малко отива на -8 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Проверил ли си дали има хубав контакт в буксата? Щом играе така значи има хлабав контакт някъде 

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Може да е замърсен от зимата ако нямаш кори и лош контакт
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
nebula написа:Един от приемчиците в Дару беше категоричен, че климатроника взима данни от сензора за външната температура, и че при положение че показва -40 няма как да се включи компресора!Намерих доста снимки заместоположението на тоя прословут сензор, но за съжаление не знам как да ги кача,ако някой може да подскаже, мисля че ще е полезно за някой като мен, дето си няма на представа къде се намира. Между другото при мен тоя сензор хич го няма
как ми е показвала външната температура досега, понятие си нямам
Колега, не знам що за приемчик или какъвто и да е бил този дето ти е казал това, но съм сигурен, че когато показва -40гр. или каквито и да било градуси компресора се включва без проблем.
Колега, откачи буксата на датчика за външна температура да показва -40 и след това си пусни климатроника и закарай колата при този дето ти ги разправя тия глупости.

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Това датчика за външната температура си е чисто и просто за инфо според мен, не знам дали е обвързан с някой друг модул в колата, но и моя си показва -40 и днес си пуснах климата и си перках по магистралата без проблем 

Тия дни ще стане ясно има ли връзка, няма ли
! Оставил съм я за смяна на сензора 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Климатроника би трябвало да не се пусне ако вътрешната температура е -40, a не външната. Ако приемем, че вънка е -40, а вътре +35 климатроника би свършил работа, но ако вътре е -40 просто е ненужен пък ако ще и вънка да е +50
И така колеги, аз не съм голям разбирач
само мога да кажа, че след смяната на сензора за външната температура, компресора работи и климатроника охлажда!Сами си правете извода има или няма връзка между двете!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
може и да имаш право,за пръв път пускам климатика и не охлажда като миналата година
а миналата година карах без сензор-и работеше
а миналата година карах без сензор-и работеше