Проблем със задните габарити - единия свети по-слабо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Проблем със задните габарити - единия свети по-слабо
sadex5 написа:Кажи им на майсторите да намерят един подходящ резистор с подходяща товарна мощност и съпротивление, и кажи после дали трепти стопа.
Машината дето и викаш се нарича автотрансформатор и подава постоянен ток 2-12 В. Кажи им че е нормално стопа да просветва леко на 5 В. Те мислят че вътре има изгорял стабилизатор на напрежение, ценеров диод. Такъв при БМВ е39 няма. Има при 7 ма серия само.
Нямаш ли някой познат с DIS или NCS expert да ти пусне една опция за LED стопове ?
ако вече не са опекли светодиодите в стоповете, след като са им набили 12 волта директно.
най вероятно има разлика в резисторите които са поставени на стоповете , и от там идва разликата в силата на светлината.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Колега, намери ли решение на проблема, че и аз го имам от скоро тоя проблем. Днес нямах много време и огледах масите за окисление, но не видях такова. При мен не е постоянен проблема, понякога всичко е добре. Ако някои може да помагне къде да търся проблема, нека каже, ще съм му много благодарен. Мисля си, че проблема може да е в кутията от която излизат кабелите към стопа, но нямах време да оглеждам. Поздрави!
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
И аз го имам този проблем. Разликата при мен е, че мойта кола е фейслифтова и ги няма тези системи за лъгането на стоповете.
Сменях стоповете, бях с оранжев мигач и си взех с бял. Старите стопове си светеха еднакво, но при смяната едната букса я свалих мноооого трудно. Причината беше, че беше хванала разжда. Като сложих новия стоп, с белия мигач, дори и не светна. Почистих буксата, но от тогава вече свети по слабо от другия стоб.
Въпросът ми е как да разбера дали проблема е от буксата или от стопа?
Сменях стоповете, бях с оранжев мигач и си взех с бял. Старите стопове си светеха еднакво, но при смяната едната букса я свалих мноооого трудно. Причината беше, че беше хванала разжда. Като сложих новия стоп, с белия мигач, дори и не светна. Почистих буксата, но от тогава вече свети по слабо от другия стоб.
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
s.nikov написа:И аз го имам този проблем. Разликата при мен е, че мойта кола е фейслифтова и ги няма тези системи за лъгането на стоповете.
Колеги дайте акъл
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Колеги, миналата седмица след края на работния ден вкарах колата в сервиза и за краткото време което имах успях да сваля стопа и да го прегледам. Не видях нищо, което да ме наведе на мислта, че проблема е от него. Няколко проверки с мултицета, но всичко беше нормално. При сглобяването в бързината напръсках буксата с контактен спрей, но отново проблема съществуваше. На сутринта всичко си беше нормално и габарита си светеше както трябва. Това ме навежда на мисълта, че масата е била окослена, въпреки че не се виждаше нищо подобно и просто спрея е почистил окислението и за сега всичко е наред. Поздрави! 
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2