Проблем с радиото-не хваща
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: проблем с радиото-не хваща
колеги,
преди малко направих два-три опита и според мен проблема е в антенният усилвател :
като пусна радиото на кафявата букса има плюс !
като развия буксата на радио-антената /сивият кабел/ и мушна друга жица в нея си хваща добре !
като мушна друга жица в антенния усилвател на мястото на антената не хваща добре - шуми !
Какво представлява усилватела вътре ? Някакви съпротивления ли са , намотки ли са ?
преди малко направих два-три опита и според мен проблема е в антенният усилвател :
като пусна радиото на кафявата букса има плюс !
като развия буксата на радио-антената /сивият кабел/ и мушна друга жица в нея си хваща добре !
като мушна друга жица в антенния усилвател на мястото на антената не хваща добре - шуми !
Какво представлява усилватела вътре ? Някакви съпротивления ли са , намотки ли са ?
Re: Проблем с радиото-не хваща
Аз също имам подобен проблем. Радиото губи някой станции от самосебе си, после ги хваща. Освен това ТВ не ми предава добре, ама въобще. Въпросът ми е, антенния усилвател дали е свързан с тв тунера?
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
здравейте колеги ,аз сам с голямата навигация и при мене има подобен проблем - и по то4но хващам само наи силните станции ,но когато цакна през опциите за наглацяне на режимите за тарсене и му задам да тарси чувствително -вси4ко е ок.,но вапро са ми е -има ли опция и как става просто всеки пат да тарси 4увстително ,а не само наи силното (понеже не знам как става )
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Jikata написа:Здравейте колеги ,аз сЪм с голямата навигация и при мен[е] има подобен проблем - и по тоЧно хващам само наЙ-силните станциЙ ,но когато цЪкна през опциЙте за наглаСяне на режимите за тЪрсене и му задам да тЪрси чувствително-всиЧко е ок.,но вЪпроса ми е -има ли опция и как става просто всеки пЪт да тЪрси ЧувстВително ,а не само наЙ-силното (понеже не знам как става )

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
при мен причината беше в антенния усилвател , смених го и започна да хваща , като преди нищо не хващаше , даже и най-силните ...
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
извинявам се на колега с правописа (имах средни оценки по български език в училище) ,а иначе по темата -при мене не мисля че от антенния усиловател ,а по скоро от настройване режима на търсене .Но поне аз незнам как да го настроя да търси всеки път на режим (чувствителен- това е в превод)
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2