ДВД в Е39 с голямата навигация ???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Re: ДВД в Е39 с голямата навигация ???

Мнение от Lacho » 31 Дек 2009, 0:14

При мен го бях вързал директно към тв тунера, а звука ми минаваше през усилвателите и всичко си е стерео, но при мен цялата система беше преработена (нямам ДСП).
От радио модула са ми изкарани чинчове от предусилвателя и от там влизат в едно Сони ДВД за кола което има AUX IN и е увеличено до такава степен че да не се налага да му задаваш сила на звука, а да си го управляваш от волана, отделно панела му беше изкаран отпред за да може да се превключват менютата AUX & DVD. Тази система обаче не ми хареса и сега и аз събирам идеи как да го направя така че ДВД-то да е някъде отпред(в жабката например) за да може да си го управлявам и да си сменям дисковете без да се налага да ходя всеки път до багажника. И другия проблем, който не е малък е със звука, защото в този случай трябва да го вкарам през тв тунера, а там сигнала е моно и не ми допада изобщо. Изкарал съм си стерео жак отпред но той работи само когато съм избрал меню ТАРЕ и пак не ме устройва и затова засега съм замразил проекта докато не реша проблема с звука на ДВД-то.

Друг вариант който обмислям беше обсъждан в една друга тема в която ставаше въпрос за вкарване на някакъв лаптоп в багажника през интерфейса на Нав кодера например и си гледаш всичко което поискаш на оригиналния монитор отпред (цифрова телевизия, интернет, мп3-ки, навигация, div-x и др.), и всичко се управлява от бутоните на самия монитор. Според мен това е най добрия вариянт и май ще се насоча към него.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 01 Яну 2010, 22:56

ivo1bg написа:Ето така ми изглежда HighTech ;) отделението без ТВ-тунера, вижда се джаджата, която лъже колата, че има тунер и пуска видеото към монитора.

тази джажа струва 399 ЕУР и е предназначена за Е39 без ТВ тунер - звукът е стерео.

http://www.dietz2.biz/artikeldetails.as ... 2410000000

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 02 Яну 2010, 14:20

Точно така, след като ми изгоря тунера трябваше да мисля за алтернативи и това беше една от тях.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Яну 2010, 19:32

Ако на някой му трябва мога да дам една такава джаджа от 399 евро,но ми трябва оригинален ТВ-тунер :mhihi:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 04 Яну 2010, 10:59

Станала интересна тема :) От всичко чуто дотук отпада варианта през оригиналния тв тунер заради моно сигнала на аудиото, варианта на Иво1БГ ми харесва, но така като гледам това ще излезе 700-800 евро което изобщо не е вариант за да си гледам филмчета. Май най-много ми харесва варианта на Лъчо с лаптопа :yes:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 04 Яну 2010, 15:43

I.Voykov написа:Станала интересна тема :) От всичко чуто дотук отпада варианта през оригиналния тв тунер заради моно сигнала на аудиото, варианта на Иво1БГ ми харесва, но така като гледам това ще излезе 700-800 евро което изобщо не е вариант за да си гледам филмчета. Май най-много ми харесва варианта на Лъчо с лаптопа :yes:

Да,но за вариянта с лаптопа ти трябва оригинален ТВ-тунер ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 04 Яну 2010, 16:30

Не е задължително (въпреки че е препоръчително) - от VGA-то на лаптопа се изкарва РГБ-сигнал и се слага един транзистор + кондензатор + резистор (схемата я има в нета - търсете "sync to green" или "RGsB") за да се съединят синхронизиращия сигнал + зеления цвят, от там нататък се качва един PoweStrip на компютъра за да се нагласи резолюцията на сигнала и се добавя един кабел като за навкодера за да може лаптопа да се управлява през I-Bus и имате CarPC :)

PS: и едно зарядно за лаптоп за кола пропуснах :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 06 Яну 2010, 12:29

Знам, че не ми е за тук въпроса, за което се извинявам предварително, но има ли някой който продава такъв TV тунер, и ако да, нека свирне, че и аз искам.

Имам DvD навигация и мисля, че съм с последният софтуер.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 10 Яну 2010, 19:24

Колеги, малко помощ ми е нужна. Взех си оригинален ТВ тунер, имам 16:9 навигация, имам и BM54 prof. радио тунер.
Та не мога да вържа ТВ тунера :) Мисля че имам всички нужни кабели (поне го взех с 2 КГ кабели към него) но при мен май ги няма тези кабели и трябва да се сложат (не съм сигурен)
Има ли човек тук който срещу заплащане да ми го монтира ? или поне да даде схема кое как се връзва !

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 09 Фев 2010, 15:43

mili4uk написа:Колеги, малко помощ ми е нужна. Взех си оригинален ТВ тунер, имам 16:9 навигация, имам и BM54 prof. радио тунер.
Та не мога да вържа ТВ тунера :) Мисля че имам всички нужни кабели (поне го взех с 2 КГ кабели към него) но при мен май ги няма тези кабели и трябва да се сложат (не съм сигурен)
Има ли човек тук който срещу заплащане да ми го монтира ? или поне да даде схема кое как се връзва !

viewtopic.php?f=35&t=189469
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Потребител
Аватар

Мнение от naviguru » 06 Мар 2010, 17:45

и това е решение за гледане на стерео видео и mp3-ки www.sbc-bmw.free.bg
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Мар 2010, 20:19

naviguru написа:и това е решение за гледане на стерео видео и mp3-ки http://www.sbc-bmw.free.bg

Колега, така и така постоянно го рекламираш този SBC Media Center, който всъщност е много по-скъпия вариант на CarX обсъждан в тази тема viewtopic.php?f=35&t=164525&hilit=media , вземи та дай повече подробности относно продукта, цената и най-вече дали го има на английски, че с този руски ме върна 83-та :D

Потребител
Аватар

Мнение от naviguru » 07 Мар 2010, 0:03

има английско и бг меню както съм го написал
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 17 Юни 2010, 15:43

Колеги, с 16:9 съм, имам оригинален тв тунер и 10" лаптоп, който не използвам. Има ли някакво готово решение да ги свържа? Иска ми се да мога да си пускам филми и музика от компютъра.

Потребител
Аватар

Мнение от ili222 » 29 Ное 2011, 1:40

spacepl написа:То първо я нямаше :) после "изникна"
по-големия проблем е не видео сигала, а аудиото - моно е :(

ПС: абе гледам си радиото (БМ54 - да ми честито) и забелязвам от известно време че има някакви ВЦР входове които са стерео, но как ли се активирват :( - ще взема дапробвам със пуснат A/V + кабел със резисторите и кондензатора като за AUX in-a може и да се събуди :)

пратих ти саоб6тение колега ако мойе координати да ми даде6

Предишна

Назад към E39