ДВД в Е39 с голямата навигация ???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Re: ДВД в Е39 с голямата навигация ???
При мен го бях вързал директно към тв тунера, а звука ми минаваше през усилвателите и всичко си е стерео, но при мен цялата система беше преработена (нямам ДСП).
От радио модула са ми изкарани чинчове от предусилвателя и от там влизат в едно Сони ДВД за кола което има AUX IN и е увеличено до такава степен че да не се налага да му задаваш сила на звука, а да си го управляваш от волана, отделно панела му беше изкаран отпред за да може да се превключват менютата AUX & DVD. Тази система обаче не ми хареса и сега и аз събирам идеи как да го направя така че ДВД-то да е някъде отпред(в жабката например) за да може да си го управлявам и да си сменям дисковете без да се налага да ходя всеки път до багажника. И другия проблем, който не е малък е със звука, защото в този случай трябва да го вкарам през тв тунера, а там сигнала е моно и не ми допада изобщо. Изкарал съм си стерео жак отпред но той работи само когато съм избрал меню ТАРЕ и пак не ме устройва и затова засега съм замразил проекта докато не реша проблема с звука на ДВД-то.
Друг вариант който обмислям беше обсъждан в една друга тема в която ставаше въпрос за вкарване на някакъв лаптоп в багажника през интерфейса на Нав кодера например и си гледаш всичко което поискаш на оригиналния монитор отпред (цифрова телевизия, интернет, мп3-ки, навигация, div-x и др.), и всичко се управлява от бутоните на самия монитор. Според мен това е най добрия вариянт и май ще се насоча към него.
От радио модула са ми изкарани чинчове от предусилвателя и от там влизат в едно Сони ДВД за кола което има AUX IN и е увеличено до такава степен че да не се налага да му задаваш сила на звука, а да си го управляваш от волана, отделно панела му беше изкаран отпред за да може да се превключват менютата AUX & DVD. Тази система обаче не ми хареса и сега и аз събирам идеи как да го направя така че ДВД-то да е някъде отпред(в жабката например) за да може да си го управлявам и да си сменям дисковете без да се налага да ходя всеки път до багажника. И другия проблем, който не е малък е със звука, защото в този случай трябва да го вкарам през тв тунера, а там сигнала е моно и не ми допада изобщо. Изкарал съм си стерео жак отпред но той работи само когато съм избрал меню ТАРЕ и пак не ме устройва и затова засега съм замразил проекта докато не реша проблема с звука на ДВД-то.
Друг вариант който обмислям беше обсъждан в една друга тема в която ставаше въпрос за вкарване на някакъв лаптоп в багажника през интерфейса на Нав кодера например и си гледаш всичко което поискаш на оригиналния монитор отпред (цифрова телевизия, интернет, мп3-ки, навигация, div-x и др.), и всичко се управлява от бутоните на самия монитор. Според мен това е най добрия вариянт и май ще се насоча към него.
0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
ivo1bg написа:Ето така ми изглежда HighTechотделението без ТВ-тунера, вижда се джаджата, която лъже колата, че има тунер и пуска видеото към монитора.
тази джажа струва 399 ЕУР и е предназначена за Е39 без ТВ тунер - звукът е стерео.
http://www.dietz2.biz/artikeldetails.as ... 2410000000
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Точно така, след като ми изгоря тунера трябваше да мисля за алтернативи и това беше една от тях.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Ако на някой му трябва мога да дам една такава джаджа от 399 евро,но ми трябва оригинален ТВ-тунер 

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Станала интересна тема
От всичко чуто дотук отпада варианта през оригиналния тв тунер заради моно сигнала на аудиото, варианта на Иво1БГ ми харесва, но така като гледам това ще излезе 700-800 евро което изобщо не е вариант за да си гледам филмчета. Май най-много ми харесва варианта на Лъчо с лаптопа 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
I.Voykov написа:Станала интересна темаОт всичко чуто дотук отпада варианта през оригиналния тв тунер заради моно сигнала на аудиото, варианта на Иво1БГ ми харесва, но така като гледам това ще излезе 700-800 евро което изобщо не е вариант за да си гледам филмчета. Май най-много ми харесва варианта на Лъчо с лаптопа
Да,но за вариянта с лаптопа ти трябва оригинален ТВ-тунер

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не е задължително (въпреки че е препоръчително) - от VGA-то на лаптопа се изкарва РГБ-сигнал и се слага един транзистор + кондензатор + резистор (схемата я има в нета - търсете "sync to green" или "RGsB") за да се съединят синхронизиращия сигнал + зеления цвят, от там нататък се качва един PoweStrip на компютъра за да се нагласи резолюцията на сигнала и се добавя един кабел като за навкодера за да може лаптопа да се управлява през I-Bus и имате CarPC 
PS: и едно зарядно за лаптоп за кола пропуснах

PS: и едно зарядно за лаптоп за кола пропуснах

Знам, че не ми е за тук въпроса, за което се извинявам предварително, но има ли някой който продава такъв TV тунер, и ако да, нека свирне, че и аз искам.
Имам DvD навигация и мисля, че съм с последният софтуер.
Имам DvD навигация и мисля, че съм с последният софтуер.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги, малко помощ ми е нужна. Взех си оригинален ТВ тунер, имам 16:9 навигация, имам и BM54 prof. радио тунер.
Та не мога да вържа ТВ тунера
Мисля че имам всички нужни кабели (поне го взех с 2 КГ кабели към него) но при мен май ги няма тези кабели и трябва да се сложат (не съм сигурен)
Има ли човек тук който срещу заплащане да ми го монтира ? или поне да даде схема кое как се връзва !
Та не мога да вържа ТВ тунера

Има ли човек тук който срещу заплащане да ми го монтира ? или поне да даде схема кое как се връзва !
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
mili4uk написа:Колеги, малко помощ ми е нужна. Взех си оригинален ТВ тунер, имам 16:9 навигация, имам и BM54 prof. радио тунер.
Та не мога да вържа ТВ тунераМисля че имам всички нужни кабели (поне го взех с 2 КГ кабели към него) но при мен май ги няма тези кабели и трябва да се сложат (не съм сигурен)
viewtopic.php?f=35&t=189469

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
и това е решение за гледане на стерео видео и mp3-ки www.sbc-bmw.free.bg

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
naviguru написа:и това е решение за гледане на стерео видео и mp3-ки http://www.sbc-bmw.free.bg
Колега, така и така постоянно го рекламираш този SBC Media Center, който всъщност е много по-скъпия вариант на CarX обсъждан в тази тема viewtopic.php?f=35&t=164525&hilit=media , вземи та дай повече подробности относно продукта, цената и най-вече дали го има на английски, че с този руски ме върна 83-та

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колеги, с 16:9 съм, имам оригинален тв тунер и 10" лаптоп, който не използвам. Има ли някакво готово решение да ги свържа? Иска ми се да мога да си пускам филми и музика от компютъра.
spacepl написа:То първо я нямашепосле "изникна"
по-големия проблем е не видео сигала, а аудиото - моно е
ПС: абе гледам си радиото (БМ54 - да ми честито) и забелязвам от известно време че има някакви ВЦР входове които са стерео, но как ли се активирват- ще взема дапробвам със пуснат A/V + кабел със резисторите и кондензатора като за AUX in-a може и да се събуди
пратих ти саоб6тение колега ако мойе координати да ми даде6
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2