Управление на печката на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Управление на печката на Е39
е ти какво мислиш.... Цяла зима на тая печка ли да са топлиш? Тя е само да поочупи въздуха съответно и охладителната течност... И другото ако ти е скапан акумолатора или не е над 90 А ще има филми с паленето после... 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Такова нещо "подгревател" при БМВ няма ! или има печка или няма.......
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D 2002 touring
LUCIFER'S написа:е ти какво мислиш.... Цяла зима на тая печка ли да са топлиш? Тя е само да поочупи въздуха съответно и охладителната течност... И другото ако ти е скапан акумолатора или не е над 90 А ще има филми с паленето после...
по скоро ми се иска да затоплям двигателя преди да запаля зимата, без да паля на студено

ivanov 530d написа:МИД-а трябва да се прекодира
Чуй какво ти казва колегата ivanov 530d
печка, нагревател, подгревател .... просто трябва да се "отключи"
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
благодяря за информацията 

И аз благодаря за информацията за моето питане. Ще мина да я погледнат.
Колега може и да греша, но ако погледнеш в EеalOEM вариантите на печката и маркучите са само едни.
Ако имаше някаква разлика с и без управление това със сигурност щеше да е описано и да са посочени различни продуктови номера на различните компоненти за различните варианти.
Единствено допълнително устройство е дистанционното със съответния модул, но то е на отделна диаграма.
Аз бих поискал оферта какво трябва да се смени като части и съответно труд да видим какво ще кажат.
Ако има нещо различно то е в MID-a (диода до десния долен бутон с часовничето и надписа ВС). Ако искаш снимай лицевия панел да го видим
Ако имаше някаква разлика с и без управление това със сигурност щеше да е описано и да са посочени различни продуктови номера на различните компоненти за различните варианти.
Единствено допълнително устройство е дистанционното със съответния модул, но то е на отделна диаграма.
Аз бих поискал оферта какво трябва да се смени като части и съответно труд да видим какво ще кажат.
Ако има нещо различно то е в MID-a (диода до десния долен бутон с часовничето и надписа ВС). Ако искаш снимай лицевия панел да го видим
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе незнам аз, мойта печка уж не можеше да се програмира, включва се сама за подгряването на маторя и се изключва, обаче след интервенцията на един колега с лаптоп и о чудо, имам си печка, настройвам я за определен час сутрин и хем купето топло, хем и двигателя, стрелката над синьото. Влизам, паля и заминавам, голям кеф. Т'ва всяка сутрин, вече две седмици. Бачка по 15, че и повече минути понякога. С големия борд съм и настройки за печката нямаше, както казах. К'ви маркучи, к'ви пет лева
?

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
първоначално написах какво ми казаха в Камор и след това го изтрих, не искам да засягам никой от хората които дадоха мнение, това което казаха бе, че има разлика в маркучите. лицевия панел на МИД-а сам го постнал в темата като снимка, той не е проблем - има лява и дясна позиция на бутона с часовника дори да няма BC надпис.
Лошото е че никой не може да даде гаранция дали това ще проработи (варянта с софтуера на компютърчето и варянта с дистанционното). Може би си прав, ще ида лично да получа оферта от тях и тогава ще го мисля
Лошото е че никой не може да даде гаранция дали това ще проработи (варянта с софтуера на компютърчето и варянта с дистанционното). Може би си прав, ще ида лично да получа оферта от тях и тогава ще го мисля
Сега видях, че си закачил и снимка
по принцип този диод до най-долния бутон в дясно е за печката (свети постоянно когато е програмирана и мига когато е включена)
Не съм наясно като нямаш BC как стоят нещата, но по принцип тази функция с програмирането е свързана с таймера (часовника), а не с борд-компютъра.
Не, че аз искам да обидя някой, но почти съм сигурен, че в Камор въобще не са ти погледнали колата или да са я проверили по VIN-a, а са ти отговорили направо по информация "през витрината"
по принцип този диод до най-долния бутон в дясно е за печката (свети постоянно когато е програмирана и мига когато е включена)
Не съм наясно като нямаш BC как стоят нещата, но по принцип тази функция с програмирането е свързана с таймера (часовника), а не с борд-компютъра.
Не, че аз искам да обидя някой, но почти съм сигурен, че в Камор въобще не са ти погледнали колата или да са я проверили по VIN-a, а са ти отговорили направо по информация "през витрината"
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
факт, не са я гледали, интерестната част е че по ВИН не излиза нищо, което значи че предишния собственик я е слагал .... въпреки че има стикер .... а дори не ми беше продадена с маниера "колата има печка", разбрах доста по къстно
така че ще ида в сервиз и ще се гледа под корите

така че ще ида в сервиз и ще се гледа под корите
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Torbalan008 написа:първоначално написах какво ми казаха в Камор и след това го изтрих, не искам да засягам никой от хората които дадоха мнение, това което казаха бе, че има разлика в маркучите. лицевия панел на МИД-а сам го постнал в темата като снимка, той не е проблем - има лява и дясна позиция на бутона с часовника дори да няма BC надпис.
Колега на тези в Камор въобще не има вярвай, нямат никаква представа особено що се отнася за печките. В друга тема преди време описвах какви завършени идиоти са и как ме убеждаваха, че колата ми 525D 2002г. няма печка и тази, която им показвам при калника, бай немец си я бил поставил сам за да вдигне продажната цена на колата. А след като се чесаха маса време по абсолютно празните тикви решиха да "видят какво ще стане " и ми изгориха горивния елемент, около 400лв., прецакаха и още нещо, вече не помня какво и в крайна сметка, когато отидох където трябва отключването ми излезе около 7-800лв. За това послушай колегите и мини през РЕЯ, а след това и на отключване. Има колеги във форума с нужната техника и познания не е страшно.
tsb_bg написа:..................
Напротив, колега, те са си за обиждане...........

По принцип дизелите я имат серийно тази екстра, а и като гледам цените много се съмнявам някой да тръгне да я слага допълнително, особено ако си втори собственик (първия би я поръчал като фабрична екстра - доста по-евтино е).
Отиди в Дару (в Камор вече беше) да ти извадят фабричните екстри по VIN и ще разбереш какъв е случая.
Със сигурност може да се програмира, зависи какво точно имаш заложено в колата по рождение.
А повярвай за зимата е страшна глезотия и си струва ....
Никакви отопляеми седалки не могат да се сравнят с удобството да седнеш в затопленото купе с размразени стъкла
Отиди в Дару (в Камор вече беше) да ти извадят фабричните екстри по VIN и ще разбереш какъв е случая.
Със сигурност може да се програмира, зависи какво точно имаш заложено в колата по рождение.
А повярвай за зимата е страшна глезотия и си струва ....
Никакви отопляеми седалки не могат да се сравнят с удобството да седнеш в затопленото купе с размразени стъкла
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
Звънях първо в Рея, казаха ми да се обърна към оригиналния сервиз, ако имаш човек там, дай ми телефон на лична,
за да не ме отсвирят пак. Ако имаш наистина добър човек който работи такива неща, прати ми и негови координати
ако парите са нормални бих си сложил тази екстра, зимата съм главно в планината и знам каква глезотия е ...
това е единственото нещо което ми липсваше на тази иначе перфектна за мен кола
за да не ме отсвирят пак. Ако имаш наистина добър човек който работи такива неща, прати ми и негови координати
ако парите са нормални бих си сложил тази екстра, зимата съм главно в планината и знам каква глезотия е ...
това е единственото нещо което ми липсваше на тази иначе перфектна за мен кола

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Да, дизелите я имат серийно, но само камънрейлите, ТДС-ите не.
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5