Нивото на горивото в резервоара

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA M-Individual

Re: нивото на горивото в резервоара

Мнение от ogi dog » 03 Ное 2009, 18:44

Колеги,кой е номера на скритото меню за горивото в резервоара? Онзи ден доста пресуших моята ,на борда ми показваше,че имам гориво за 3 км. :shock: чак се притесних,но не изгасна животното :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Ное 2009, 19:18

Колега първо провери дали ВС-то ти мери точно разхода. Засечи реалния разход (какво сипваш) и го сравни с показанията на ВС-то.

Ако има голяма разлика се оправя с корекционен фактор на TEST-NR. 20
KVBR: 1000 - без корекция (стойностите варират между 750 и 1250)

Менюто за наличното гориво в резервоара е TEST-NR. 6

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA M-Individual

Мнение от ogi dog » 03 Ное 2009, 19:29

tsb_bg написа:Колега първо провери дали ВС-то ти мери точно разхода. Засечи реалния разход (какво сипваш) и го сравни с показанията на ВС-то.

Ако има голяма разлика се оправя с корекционен фактор на TEST-NR. 20
KVBR: 1000 - без корекция (стойностите варират между 750 и 1250)

Менюто за наличното гориво в резервоара е TEST-NR. 6
:yes: благодаря колега
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: Нивото на горивото в резервоара

Мнение от ljubo72 » 04 Ное 2009, 16:39

знаете ли колеги и при мен се получи изведнаж така.и аз си карах до последно докато на монитора ми показваше чеми остават дще 3.4 км примерно и ето че онзи ден изгаснах с показания на борда 28 км.
след туй я налях и си запалих обаче започна да ми дава разлика в моментния разходомер които значително се завиши а де факто колата си гори както трябва.
само да подчертая че никога не сам разглабял сондите и т.н нещата отзад.ще я закача утре на компа да видя дали ще излезе нещо като грешка.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар
Кара: 530d

Мнение от dreharski » 28 Ное 2009, 12:44

Здравейте.Малко късно видях темата за горивото и затова чак сега пиша.Проблема е в тази кошница в която седи помпата за която пишете по горе.Около нея има гориво а в самата кошница от кадето помпата смуче гориво няма.Аз махнах помпата и исмуках цялото гориво от резервоар защото имаше боклуци.После при свалена помпа сипах 10на литра гориво и кошницата остана първоначално суха.Горивото влизаше в нея много слабо.Явно каналите по които се пълни са запушени или нещо такова.Ще намеря свален резервоар за да видя точния принцип защото на място не става.Тогава ще го разгадаем и ще пиша.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 28 Ное 2009, 15:00

по тая цетка няма само обеднен уран :kuku: страшни горива имаме :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 28 Ное 2009, 16:38

dreharski написа:Здравейте.Малко късно видях темата за горивото и затова чак сега пиша.Проблема е в тази кошница в която седи помпата за която пишете по горе.Около нея има гориво а в самата кошница от кадето помпата смуче гориво няма.Аз махнах помпата и исмуках цялото гориво от резервоар защото имаше боклуци.После при свалена помпа сипах 10на литра гориво и кошницата остана първоначално суха.Горивото влизаше в нея много слабо.Явно каналите по които се пълни са запушени или нещо такова.Ще намеря свален резервоар за да видя точния принцип защото на място не става.Тогава ще го разгадаем и ще пиша.

здравей колега,
дано да намериш свален резервоар и да разгадаеш мистерията, ще си полезен на много хора :yes:
аз още нямам решението, гледам и един колега над тази тема има същия проблем, а и други...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 31 Окт 2011, 22:11

Здравейте ,
само да спомена , че проблема ми се реши със смяна на помпата под седалката и сега си изсмуква всичкото гориво от резервоара !
Явно старата помпа е била уморена и не можеше да изсмуче последните 5-6 литра :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 01 Ное 2011, 3:12

здравейте всички,искам дали някои няма моя проблем,а тои е,че като напълня резервоара ми показва,че е само до половината.и много бавно се качва до горе поне 1-2 часа каране.ама никога не ми показва повече?благодаря предварително!!! 530д
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

Предишна

Назад към E39