Нивото на горивото в резервоара
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ogi dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA M-Individual
Re: нивото на горивото в резервоара
Колеги,кой е номера на скритото меню за горивото в резервоара? Онзи ден доста пресуших моята ,на борда ми показваше,че имам гориво за 3 км.
чак се притесних,но не изгасна животното 

Колега първо провери дали ВС-то ти мери точно разхода. Засечи реалния разход (какво сипваш) и го сравни с показанията на ВС-то.
Ако има голяма разлика се оправя с корекционен фактор на TEST-NR. 20
KVBR: 1000 - без корекция (стойностите варират между 750 и 1250)
Менюто за наличното гориво в резервоара е TEST-NR. 6
- ogi dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA M-Individual
tsb_bg написа:Колега първо провери дали ВС-то ти мери точно разхода. Засечи реалния разход (какво сипваш) и го сравни с показанията на ВС-то.

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
Re: Нивото на горивото в резервоара
знаете ли колеги и при мен се получи изведнаж така.и аз си карах до последно докато на монитора ми показваше чеми остават дще 3.4 км примерно и ето че онзи ден изгаснах с показания на борда 28 км.
след туй я налях и си запалих обаче започна да ми дава разлика в моментния разходомер които значително се завиши а де факто колата си гори както трябва.
само да подчертая че никога не сам разглабял сондите и т.н нещата отзад.ще я закача утре на компа да видя дали ще излезе нещо като грешка.
след туй я налях и си запалих обаче започна да ми дава разлика в моментния разходомер които значително се завиши а де факто колата си гори както трябва.
само да подчертая че никога не сам разглабял сондите и т.н нещата отзад.ще я закача утре на компа да видя дали ще излезе нещо като грешка.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- dreharski
- Потребител
-
- Кара: 530d
Здравейте.Малко късно видях темата за горивото и затова чак сега пиша.Проблема е в тази кошница в която седи помпата за която пишете по горе.Около нея има гориво а в самата кошница от кадето помпата смуче гориво няма.Аз махнах помпата и исмуках цялото гориво от резервоар защото имаше боклуци.После при свалена помпа сипах 10на литра гориво и кошницата остана първоначално суха.Горивото влизаше в нея много слабо.Явно каналите по които се пълни са запушени или нещо такова.Ще намеря свален резервоар за да видя точния принцип защото на място не става.Тогава ще го разгадаем и ще пиша.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
dreharski написа:Здравейте.Малко късно видях темата за горивото и затова чак сега пиша.Проблема е в тази кошница в която седи помпата за която пишете по горе.Около нея има гориво а в самата кошница от кадето помпата смуче гориво няма.Аз махнах помпата и исмуках цялото гориво от резервоар защото имаше боклуци.После при свалена помпа сипах 10на литра гориво и кошницата остана първоначално суха.Горивото влизаше в нея много слабо.Явно каналите по които се пълни са запушени или нещо такова.Ще намеря свален резервоар за да видя точния принцип защото на място не става.Тогава ще го разгадаем и ще пиша.
здравей колега,
дано да намериш свален резервоар и да разгадаеш мистерията, ще си полезен на много хора

аз още нямам решението, гледам и един колега над тази тема има същия проблем, а и други...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Здравейте ,
само да спомена , че проблема ми се реши със смяна на помпата под седалката и сега си изсмуква всичкото гориво от резервоара !
Явно старата помпа е била уморена и не можеше да изсмуче последните 5-6 литра
само да спомена , че проблема ми се реши със смяна на помпата под седалката и сега си изсмуква всичкото гориво от резервоара !
Явно старата помпа е била уморена и не можеше да изсмуче последните 5-6 литра

- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
здравейте всички,искам дали някои няма моя проблем,а тои е,че като напълня резервоара ми показва,че е само до половината.и много бавно се качва до горе поне 1-2 часа каране.ама никога не ми показва повече?благодаря предварително!!! 530д
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2