Въпрос окачване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 08 Фев 2009, 21:27

anzak написа:мад пресли да те питам само какво мери точно с тая рулетка височината на колата или аз не разбрах нещо защото при реглаж на заден мост мисля няма как да ти променят височината на колата може да се регулира положението на колелото ама нагоре надолу да има реглаж ми се струва малко странно защото на височината на колата оказва влияние амортисьора и пружината ....

Искаш да ти обясня какво става, като не ти е регулиран добре преден и заден мост ли?
Ще се опитам да бъда максимално елементарен в обяснението.
Ако задно ляво колело е с 1* (1 градус) по-разкрачено от другото по диагонал на колата, предно дясно ще даде отклонение от 1см във височина, дори и ъгълът му да е сопред нормите.
Май така няма никой да ме разбере, ще опитам малко по-разбираемо.
Представи си, че един 70кг чове е седнал отзад в ляво.Задно ляво колело се тазкрачва с 1*, предно дясно не се разкрачва или свива, просто се вдига нагоре.При това положение, ако спреш колата на нивелирана повърхност и започнеш да мериш разстоянието от пода до средата на калника, ще има разлика в съотношението м/у предно ляво и предно дясно колело.Ако няма никой в колата, разстоянието от пода до средна част на калника (примерно, може да се вземе и друга точка от колата, не само средата на калника), разстоянието трябва да е еднакво на двете предни страни и еднакво от двете задни страни.

Аз си падам малко педант, така че можете и да не ме слушате какво говоря и да си правите реглажа където смятате, че го правят добре.В никакъв случай не казвам, че трябва задължително да се прави в оторизиран сервиз :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 08 Фев 2009, 21:31

ти уби коня с лопатата бе (без лоши чувства ) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i 1999
Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
Детайли за колата: Самолет с метаново

Re: Въпрос окачване

Мнение от zarobg » 26 Апр 2013, 7:29

Здравейте, смених носачи предни и задни (всичките) + амортисиори предни, билетки предни, кормилни (някви си бяха не помня ) дискове накладки, колата обаче от дясно с един сантиметър по ниско от колкото от ляво, какво да сменям още да оправя този проблем че майстора дига рамене и казва всичко останало било здраво . Обаче се усеща кат се кара по неравен път как е клекнала в дясно . От пред в дясно е по ниска с 1 см и 2-3 мм а от заде с 7-8 мм се в дясно.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 26 Апр 2013, 8:46

Пружините гледал ли си ги дали са ок?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001

Мнение от kokitcha73 » 26 Апр 2013, 14:12

doncheff написа:Пружините гледал ли си ги дали са ок?

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zarobg » 26 Апр 2013, 19:00

Само тях не смених, всички викат че не трябвало да ги сменям и ги оставих. Днес сменях горивния филтър при други майстори и ги накрах и тях да огледат що е по ниско, същъта работа дигат рамене и казват че всикчко било ОК . Възможно ли е предня дасня пружина да е се е свила и да овисва чак и от заде ?
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 26 Апр 2013, 19:05

Нямам идея, но ако се окажат пръжините, обади се, ще измислим нещо. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Апр 2013, 21:49

zarobg написа:Само тях не смених, всички викат че не трябвало да ги сменям и ги оставих. Днес сменях горивния филтър при други майстори и ги накрах и тях да огледат що е по ниско, същъта работа дигат рамене и казват че всикчко било ОК . Възможно ли е предня дасня пружина да е се е свила и да овисва чак и от заде ?

смяната сам ли я прави или ти я направиха?

Много често окончателното затягане на гайките по окачването не се прави както трябва - в нормално положение. Това също е една много вероятна причина за проблемът ти. Ако разбира се пружините са ок.

Иначе тези оторизирани сервизи - айде не. Ако е накъде в Европа направо можеш да им оставиш колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zarobg » 27 Апр 2013, 5:54

В Милано съм, майсторите тука са жива трагедия дори и тези в бмв, наще майстори са на свтлинни години по знания и сръчност .При всяко посещение се убеждавам в това. След като смениха по предницата бяха сложили на криво амортисиорите , карах така 2-3 седмици колата беше като лодка след 50 км в ч. После ходих да ми ги оправят но увисването остана, ще сменя пружините само и ще пиша пак с резултата ще сложа оригинални нови от бмв пък да видем .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zarobg » 05 Май 2013, 8:59

Здравейте, извинявам се за " флотинга " обаче голям проблем, тази зима сложих 4 пирели зимни на по 7 мм. грайфер. Вчера слагаха летните гуми и направо се гръмнъх задна дясна гума беше на 1,8 мм грайфер другите 3 са с по 5 , 5 и нещо мм. Моляви някой сблъсквал ли се е с подобен проблем да сподели ? Незнам даже дали от пред или от зад да търся проблема . имам и документо от реглажа където пише градусите мога да го прикрепя към мнението ако е необходимо.
Сменени са :
-Амортисьори предни със сичките им елементи около тях без пружините
-предни и задни носачи всичките + кормилните ....
-дискове накладки всичките и предни биилетки

Предишна

Назад към E39