Как са 5 чките на снега?:))
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Re: Как са 5 чките на снега?:))
За втори път карам 5-ца автоматик,преди имах ТДС автоматик,сега си взех 2.5д пак автоматик само че комби с зимни гуми втора употреба нямам проблеми за сега,даже АСЦ-то не ми работи и да работеше аз зимата не го обичам,вкарвах го в дълбок сняг на изкачване спирах и да видя дали ще тръгне и си върви с малко газ върви си.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Снощи закъсах, при опит да направя маневра назад в доста ограничено пространство. Заради тъмнината и страха да на ударя стоящ наблизо автомобил, спрях както бях тръгнал, да сляза да огледам положението, но като опитах да тръгна после, задно ляво колело превъртя и дотам. Случи се наблизо един човек с Е61, домъкна една желязна лопата, копахме под колелото, но не става. Пробвах с вкл. DSC, с изкл., не. Той ми вика, вкл. бутона да въртят и двете колела, аз само се усмихнах, де го я тоз бутон
. По едно време той донесе една стелка, сложихме я под гумата и след няколко опит колата излезе. Тия дни отивам на село да взема една черга от баба.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Едно чувалче пясък или сгурия или най-добре вериги те оправят веднага 

Браво, че си се оправил със стелката, това си е добра идея за подобни ситуации.
Но това изречение е топ, разплаках се от смях
(и същевременно от мъка де).

Elesar74 написа:Той ми вика, вкл. бутона да въртят и двете колела, аз само се усмихнах, де го я тоз бутон
Но това изречение е топ, разплаках се от смях

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Този Халф Мод не имитираше ли нещо като блокаж ? Иначе това със стелката е яко !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Няма халф мод на DSC знам аз. Само на ASC. Човека даже ми подари стелката, тя стана на парцал от мъчене. Ами я чувала със сгурията, я чергата, ще видим кое ще е. Абе из какви коловози и виелици карах тия дни, откъде ли не минах, ама на. Аз знам че тръгна ли, не трябва да спирам ама хем тъмно, хем задния джам мръсен, хем на парктроника лед се събрал и ми продъни ушите да пищи и от страх да не ударя колата на човека, спрях и се закопах. Хеле, добре че беше тоя човек, че тъй се бях заклещил, без малко да я оставя както си беше. Сега някой да каже Е61-ките имат ли такъв бутон
Че и мен ми се реве от мъка, че няма такова копче.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Имат DSC и при едно натискане отиваш в DTC/half modeElesar74 написа:Няма халф мод на DSC знам аз. Само на ASC. Човека даже ми подари стелката, тя стана на парцал от мъчене. Ами я чувала със сгурията, я чергата, ще видим кое ще е. Абе из какви коловози и виелици карах тия дни, откъде ли не минах, ама на. Аз знам че тръгна ли, не трябва да спирам ама хем тъмно, хем задния джам мръсен, хем на парктроника лед се събрал и ми продъни ушите да пищи и от страх да не ударя колата на човека, спрях и се закопах. Хеле, добре че беше тоя човек, че тъй се бях заклещил, без малко да я оставя както си беше. Сега някой да каже Е61-ките имат ли такъв бутонЧе и мен ми се реве от мъка, че няма такова копче.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Мдаа има DSC-то халф мод и си го ползвам , кат натиснеш копчето ( не онова дет го нямаш
) светва лампата със стрелкичката и чакаш докат загасне . Чакане пада яко ама гасне и те ти на само спирачки по гумите без убиване на въртящия момент. Успех .

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Благодарско колеги, ще го пробвам при първа възможност, май даже още утре. Да не помисли някой, че писах как съм закъсал, с намерението да кажа, че 5-ците са пълна скръб на сняг. Купон да става и във форума и на пътя, само да не стават бели
. Слава Богу, че при такива ситуации се намира кой да ти помогне, вкл. непознати хора.

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
hummer написа:Всичко е хубаво,всичко е прекрасно :гуми,системи ,пОтки майни... и като ви натресе отзад бай Кольо с Варбурга все тая![]()
Нали?

Иначе по темата - с халф мода газя през егати коловозите и затрупани квартални улички в Овча купел и Горна баня. Според мен, до към 60-70 км/ч при по-заснежени пътища и квартални неизчистени улици е по-добре халф мода. Иначе и с Е36 без асц 7 зими не съм имал проблем, с нови зимни гуми се катерех по всякакви улици по Симеоново и Драгалевци, но това тежко комби и автомат без ДСЦ-то щях да я зазимявам.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Епааа, друго си е ...
Лизгам таа вечер по Петко Тодоров, и в огледалото фиксвам още един силует пак така на еВем ти страна
Разпознах по фаровете 39-ка .. Стигаме до светофара на България, някак случайно и двамата бяхме 1-ви коли (случайно, чесНо)
Чувам аз друго тракало - и тя тдс, и тя автомат ...
Сетих се аз вуйчЕ Ваньо колко ми го хвали тия системи - викам дай да видим колко ...
ЗабодОх там квот мога на моята и чакаме зеленото ...
Изстреля се таз 39-ка като тапа от такова .. Аз минавах трамвайните заел няколко ленти, 39-ката вече беше на светофара
Добре е, радвайте се на тия благинки .. Аз остава да сънувам шперЦ ..... евентуално
Лизгам таа вечер по Петко Тодоров, и в огледалото фиксвам още един силует пак така на еВем ти страна

Разпознах по фаровете 39-ка .. Стигаме до светофара на България, някак случайно и двамата бяхме 1-ви коли (случайно, чесНо)

Сетих се аз вуйчЕ Ваньо колко ми го хвали тия системи - викам дай да видим колко ...
Изстреля се таз 39-ка като тапа от такова .. Аз минавах трамвайните заел няколко ленти, 39-ката вече беше на светофара

Добре е, радвайте се на тия благинки .. Аз остава да сънувам шперЦ ..... евентуално

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: jiguli
- Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF
Сложил съм гуми Континентал 2016 на Тдс нямам грижи засега. А колеги дайте нещо повече дали го имам аз тоя халф мод на асц то колата е 1996година и как се пуска. Благодаря
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
натискаш ASC бутона около десет секунди без да пускаш ... знака свети, после сам изгасва на таблото ... изгасне ли вече си в режима , загасиш ли колата автоматично си минава на нормалния режим пак
още едно положително мнение за Half-mode ... работи си като пушка ... разни съседи приготвили се да злобеят ... тъжно, тъжно си откопаваха олимпийците и вагените докато 39ката си мина покрай тях ... за излизане от парко място или някакви кофти наклони е отличен режим - за друго не съм го и ползвал

още едно положително мнение за Half-mode ... работи си като пушка ... разни съседи приготвили се да злобеят ... тъжно, тъжно си откопаваха олимпийците и вагените докато 39ката си мина покрай тях ... за излизане от парко място или някакви кофти наклони е отличен режим - за друго не съм го и ползвал
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Миналата зима, пак беше станало като сега, сняг, ама сняг да видиш. Обаче аз изрових макината от преспите и тръгнах да я заредя. Излизам от една улица към главен път, на пътя едни с някакъв Пасат 3 спрели отстрани и нещо се мъчеха с него. Аз минавам покрай тях, тия спряха да се занимават с колата и ма изгледаха с ей такива
, облещили ги, сякаш виждат призрак да минава. Мен ми стана смешно и отминах, ама случката я запомних.

ивчо написа:Епааа, друго си е ...
Лизгам таа вечер по Петко Тодоров, и в огледалото фиксвам още един силует пак така на еВем ти страна![]()
![]()
Разпознах по фаровете 39-ка .. Стигаме до светофара на България, някак случайно и двамата бяхме 1-ви коли (случайно, чесНо)![]()
Изстреля се таз 39-ка като тапа от такова .. Аз минавах трамвайните заел няколко ленти, 39-ката вече беше на светофара![]()
![]()
Ти па къде тръгна