какво не харесвате на е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Re: какво не харесвате на е39
Според мен скърцането на вратите идва от БГ. пътищата
моята 97г. от 9 месеца е в БГ.и няма да тропне и лопне.
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=8959

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Освен, че остаря като модел, няма какво друго да не се харесва в Е39. При е39 дизела е чук, v8-ка е чук.... От Е60 нагоре, ни двигателите са такива, нито возията и комфорта.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
gelermoto написа:Според мен скърцането на вратите идва от БГ. пътищатамоята 97г. от 9 месеца е в БГ.и няма да тропне и лопне.
Съгласен съм, но имам и голеееми приятели по 1.95м 140-160кг те също допринасят. Плашливи са, а стискат силно дръжките на корите.

- bmw560is
- Потребител
-
- Кара: е39 96г.
- Мечтае да кара: ново е39
Е ми кво ?
1.чистачките не чистят кат хората(тъпите им скорости все не мога да ти уцеля)
2. доста шумна (тоест не добре убешумена)
п.с за музиката ами 5 години я карах с фабричната (еми добре)
от 2 години е с кар пц (супер е)
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
bmw560is написа:Е ми кво ?
За шума в купето не съм съгласен

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
bmw560is написа:Е ми кво ?
Тази кола може да е всичко друго но не и шумна, или,, неубешумена,,
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
само чистачките са излагация
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
mfandakov написа:bmw560is написа:Е ми кво ?
Тази кола може да е всичко друго но не и шумна, или,, неубешумена,,
Съгласен съм, че е добре обезшумена дажа доста добре. Та тази кола има по 3 уплътнения на врата

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Единственото дето не ми харесва е,че не мога все още да я оставя пред вкъщи да стои.Мисля,че и след време ще е така като гледам колко масово си дирят части и за е34/е36.Ма за това ние сме си виновни,докато има раздел "купува".
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Като цяло Е39 си е доста бъгав модел
Автоматиците са крайно неадекватни
Чистачките и пръскалките
Мойта е с М-тех окачване и полиуретан(отпред) и си е адска мекица и нямам чувството за комфортна возия.Абе грам не ми допада като управление и поведение на пътя.
Фаровете са пълен позор.
Спирачките също са недомислени и ми слабеят
Да не говориме,че при нови дискове и накладки си има вибрации при спиране с по-висока скорост
Въпреки митовете за разход от 6 л/100км
си харчи 9-10 и нагоре градско.Това обезмисля тотално по-скъпата поддръжка.
Има още доста неща,които не ми харесват,но осъзнах след като си купих е39
По-добре да спра тук,че ще хванете да се засегнете

Автоматиците са крайно неадекватни

Чистачките и пръскалките

Мойта е с М-тех окачване и полиуретан(отпред) и си е адска мекица и нямам чувството за комфортна возия.Абе грам не ми допада като управление и поведение на пътя.
Фаровете са пълен позор.
Спирачките също са недомислени и ми слабеят

Въпреки митовете за разход от 6 л/100км

Има още доста неща,които не ми харесват,но осъзнах след като си купих е39

По-добре да спра тук,че ще хванете да се засегнете

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Като цяло Е39 си е доста бъгав модел![]()
Автоматиците са крайно неадекватни![]()
Чистачките и пръскалките![]()

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Разхода ми е толкова колкото съм написал предимно около 8.5 ми дава.
Не ми е проблем и 7-8 години си карах на 15-18 бензин
Просто идеята да карам дизел(за първи и последен път) е разхода да компенсира донякъде дюзи,турбина и другите скъпи консумативи,но при тези дизели не се получава.
Какво имаш против мнението ми за автоматика?!?Толкова е смотан,че няма накъде!Дори сравнен с автоматите на доста по-смотани коли
Стептроника сменя толкова бавно,че убива удоволствието от ползването му.
Чистачките ти чистят ли хубаво точно пред теб ниско?Нови са ми,но просто пръскалките не мокрят там стъклото.
За Е60 знам,и именно за това не си купих.
ПС Колата ми е на реални 167 000 км и аз съм и 3-ти собственик.Казвам го със сигурност.
Не ми е проблем и 7-8 години си карах на 15-18 бензин

Какво имаш против мнението ми за автоматика?!?Толкова е смотан,че няма накъде!Дори сравнен с автоматите на доста по-смотани коли

Чистачките ти чистят ли хубаво точно пред теб ниско?Нови са ми,но просто пръскалките не мокрят там стъклото.
ПС Колата ми е на реални 167 000 км и аз съм и 3-ти собственик.Казвам го със сигурност.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Разхода ми е толкова колкото съм написал предимно около 8.5 ми дава.
Не ми е проблем и 7-8 години си карах на 15-18 бензинПросто идеята да карам дизел(за първи и последен път) е разхода да компенсира донякъде дюзи,турбина и другите скъпи консумативи,но при тези дизели не се получава.
Какво имаш против мнението ми за автоматика?!?Толкова е смотан,че няма накъде!Дори сравнен с автоматите на доста по-смотани колиСтептроника сменя толкова бавно,че убива удоволствието от ползването му.
За чистачките не съм съгласен, ако си вземеш оригинални пера (само гумичките), ама оригинални от Дару за 30лв, ще разбереш, че грешиш. Пръскалките....никога не съм имал проблем с тях, на приятели съм виждал нацепени маркучета и не пръска добре, но 5м шлаух струва 10лв в Практикер....мисълта ми е, че са някакви дребни кахъри, които се решават с под 100лв.
За разхода няма какво да говорим, една Е34 525ТДС и една Е39 530d съм имал и няма да потретя...но това си е въпрос на личен избор.
Всъщност, Е39 е първия модел с такива модерни екстри, които се ползват пълноценно и до ден днешен, навигация, телефон... и т.н и т.н. Дори повечето Е60-ки не могат да се похвалят с екстри, каквито има в Е39. И както казах по-горе, единсвеното което не харесвам в Е39 е, че вече остаря доста.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:(bubsa) написа:Разхода ми е толкова колкото съм написал предимно около 8.5 ми дава.
Не ми е проблем и 7-8 години си карах на 15-18 бензинПросто идеята да карам дизел(за първи и последен път) е разхода да компенсира донякъде дюзи,турбина и другите скъпи консумативи,но при тези дизели не се получава.
Какво имаш против мнението ми за автоматика?!?Толкова е смотан,че няма накъде!Дори сравнен с автоматите на доста по-смотани колиСтептроника сменя толкова бавно,че убива удоволствието от ползването му.
За чистачките не съм съгласен, ако си вземеш оригинални пера (само гумичките), ама оригинални от Дару за 30лв, ще разбереш, че грешиш. Пръскалките....никога не съм имал проблем с тях, на приятели съм виждал нацепени маркучета и не пръска добре, но 5м шлаух струва 10лв в Практикер....мисълта ми е, че са някакви дребни кахъри, които се решават с под 100лв.
За разхода няма какво да говорим, една Е34 525ТДС и една Е39 530d съм имал и няма да потретя...но това си е въпрос на личен избор.
Всъщност, Е39 е първия модел с такива модерни екстри, които се ползват пълноценно и до ден днешен, навигация, телефон... и т.н и т.н. Дори повечето Е60-ки не могат да се похвалят с екстри, каквито има в Е39. И както казах по-горе, единсвеното което не харесвам в Е39 е, че вече остаря доста.
Маркучите на пръскалките са си ОК,просто като пръснат чистачките обират течността преди да е попаднала ниско пред мен

За екстрите не оспорвам.Просто като преходен модел към съвременните модерни и бъкани с електроника коли е нормално да е с доста косури.
ПС Писах по темата,защото се стремя да съм реалист,а не да си хваля своето.
Поздрави и не задължавам никой да се съгласява с мнението ми.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:За екстрите не оспорвам.Просто като преходен модел към съвременните модерни и бъкани с електроника коли е нормално да е с доста косури.
ПС Писах по темата,защото се стремя да съм реалист,а не да си хваля своето.
Поздрави и не задължавам никой да се съгласява с мнението ми.
Това беше идеята, че екстрите в Е39 си бацат безотказно, за разлика от новите модели. А за пръскалките, явно проблема си е индивидудален и не е детска болест. Както казах, все пак си е модел на 19г, и въпреки подобренията, най-новата Е39-ка е на 11г