Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 27 Юни 2009, 15:16

WALL написа:
nikol78 написа:не ги разбирам за това питам мога да го направя но трябва да съм сигурен какво правя

Не мога да разбера какво я разпъвате тая тема още сваляте музиката и на техник микро електроника. Всеки ще Ви изкара такъв аудио вход. Това е супер елементарна работа за такива техници.

Тебе някой насила ли те кара да четеш или просто трупаш мнения?
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 27 Юни 2009, 16:41

boby29 написа:
WALL написа:
nikol78 написа:не ги разбирам за това питам мога да го направя но трябва да съм сигурен какво правя

Не мога да разбера какво я разпъвате тая тема още сваляте музиката и на техник микро електроника. Всеки ще Ви изкара такъв аудио вход. Това е супер елементарна работа за такива техници.

Просто трупаш мнения ти и явно това те коплексира... Мен пък изобщо... Не четеш ли че казвам да се отиде на техник най- добре, че може да цъфнете нещо или в крайна сметка да си отиде крайно стъпало. Ама откъде толкова акъл... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Юни 2009, 17:05

WALL написа:
boby29 написа:
WALL написа:

Просто трупаш мнения ти и явно това те коплексира... Мен пък изобщо... Не четеш ли че казвам да се отиде на техник най- добре, че може да цъфнете нещо или в крайна сметка да си отиде крайно стъпало. Ама откъде толкова акъл... :lol:

Колега ходил съм на техници.Единия вика ела след 2 седмици.Стана 2 месеца и няма свободно време.Другия вика ще го направя,остави го за няколко дни!Че аз как да карам няколко дни?С дупка в конзолата и без музика?И той да ми се учи на моя касетофон? :mhihi: Направих си го по снимките на колегата точно за половин час.Пък и удоволствието да си го направиш сам е по хубаво ;) Поздрави!
Последна промяна Ivo_Borisov на 27 Юни 2009, 18:31, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 27 Юни 2009, 18:29

WALL написа:
boby29 написа:
WALL написа:

:OT:
Погледнато така от целия форум няма смисъл!
Кой каквото има да пита - при майсторите. Тогава въпроса е какво търсиш ТИ тука? Майстор ли си? Разбираш от всичко? Или си решил да ни открехнеш че си губим времето? Дори и да изгорим нещо, тебе това какво те бърка? Няма да заспиш може би? АКО съм решил да бърникам нещо по колата може да си сигурен че съм го прежалил и МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ. Това по повод на твоята загриженост за нас.
Пък за комплексите... Реално и срещу тебе да тичам не можеш да ме догониш, така че... :1: :OT:
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 27 Юни 2009, 22:28

благодаря на колегата качил последните снимки,днес ми остана малко време и постьпих по начина на колегата, става вьпрос за бизнес рдс.всичко е перфектно ,махнах и платката за предусилватела на главата.само че не сложих аудио жак,а извадих кабел завьршващ с чинчове,оттам с преход в телефона(засега) звукьт е кристален но имам и бас каса та така,голямо благодарско от мен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 28 Юни 2009, 20:42

presko79 написа:благодаря на колегата качил последните снимки,днес ми остана малко време и постьпих по начина на колегата, става вьпрос за бизнес рдс.всичко е перфектно ,махнах и платката за предусилватела на главата.само че не сложих аудио жак,а извадих кабел завьршващ с чинчове,оттам с преход в телефона(засега) звукьт е кристален но имам и бас каса та така,голямо благодарско от мен

кажи баба тенкЮ :D
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 05 Юли 2009, 10:34

Днес ще правя и аз "операцията" , та ако има възможност бихте ли качили тази платка за предосилвателя, за да мога да видя какво да махна :D .
А също така искам и да попитам , как лъже че има касетка .
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юли 2009, 13:58

Колега с какъв касетофон си?Погледни има доста снимки назад!Не си ли познаваш някъде твоя РДС?
Изображение

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA

Мнение от Nasic » 05 Юли 2009, 15:14

Бизнес РДС .
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 05 Юли 2009, 15:26

Nasic написа:Днес ще правя и аз "операцията" , та ако има възможност бихте ли качили тази платка за предосилвателя, за да мога да видя какво да махна :D .
А също така искам и да попитам , как лъже че има касетка .

Аз лично имам една адапторна касета, на която съм махнал кабела и си седи в касетофона да го лъже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Юли 2009, 21:17

Колега Nasic виж снимките които съм постнал!Едната е за двата канала-ляв и десен и масата,а на другата е показано как се прекъсва едната писта и лъже че има касетка.Аз го направих така и съм много доволен.Звука си е перфектен.Но ако искаш наистина добър звук ще трябва да изолираш главата.Аз моята я разпоих и махнах.Така няма излишни шумове.Ако имаш някакви въпроси пиши на лично.Поздрави!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 06 Юли 2009, 21:42

няма какво да се мисли по снимките на колегата,които е дрьшал поялник някога ще се справи,елементарное е.още ведньж благодаря за поста му :drink:

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар

Мнение от Nasic » 07 Юли 2009, 9:43

Ivo_Borisov написа:Колега Nasic виж снимките които съм постнал!Едната е за двата канала-ляв и десен и масата,а на другата е показано как се прекъсва едната писта и лъже че има касетка.Аз го направих така и съм много доволен.Звука си е перфектен.Но ако искаш наистина добър звук ще трябва да изолираш главата.Аз моята я разпоих и махнах.Така няма излишни шумове.Ако имаш някакви въпроси пиши на лично.Поздрави!

Направихме "операцията" и всичко тръгна както трябва, но ми пише TYPE ERROR :) . Днес ще сложа една касетка да видим дали ще го пише пак това. Всичко направих както бше обяснено, махнах пред усилвателя и също така маханх и главата :) и извади доста качествен звук.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

Потребител
Аватар

Мнение от Gruber » 12 Юли 2009, 23:12

Направих операцията, описана малко по-назад в темата и мр3-ката тръгна. Ползвах долната страна на платката, понеже видимостта е по-голяма и нямаше проблеми при запояването. Прекъснах и пистата, показваща дали има или не касета и стана,иначе имаше "Type error".
Но се натъкнах на 2 неща :
1.Звука от мп3-ката ( т.е. в режим касета ) е доста слаб,дори увеличен докрая от самата мр3-ка и ако превключа от мр3 на радио разликата е огромна и неприятна.
Някои да има идея как може да променя това ? Главата на касетата не е махната все още.
2. Механиката на касетофона си работи винаги и малко пречи. Някои да се е пробвал да изолира проблема,т.е. да махне механиката ? Поне при мен кабела е на мястото на касетата и касетофона винаги се пробва да "пуска" касетата и завърта механиката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Юли 2009, 7:29

Здравей колега!
1.По слабия звук може да идва от записа на МР3-то.При мен имам записи които са доста слабички и такива които са много силни.Явно от качеството на записите си има значение-скорост,компресия и т.н.Но изолирай и главата на касетофона,от нея идват едни фонови шумове и разваля кристалния звук.
2.И при мен механиката работи и завърта касетката която я няма :mhihi: Май на това решение никой досега не е дал и може и да е доста трудно да се направи.Това е от мен.Поздрави!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39