Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Re: Фейс лифт стопове ъпгрейд?
tunibmw написа:няма проблем![]()
![]()
![]()
![]()
зна4и цялата работа е купуват се резистори за намаляне на волтажа от 12 на половината или се бъркам 4е утре няма търпение да ги свържа ......
Успех колега и пиши какво си направил и питай ако имаш въпроси
Поздрави!!!
- BMW_TEAM_SH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520-170ps
- Мечтае да кара: М5
ам както каза колегата Меха има няма 3 лева сас бирата
е цялата работа просто се купуват 2 резистора за намаляне на волтажа и вси4ко е 6+

Retrofit написа:Сменяш лайт модула с LCM3 и прекодираш за LED стопове и всичко ще е ОК, ще ти отчита изгорели крушки.
Колеги,ако съм със LCM III,може ли да се прекодира с BMW Scanner 1.4.0 или само с NCS Expert става,при монтиране на стоповете?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
И със скенера става колега, просто се изключва проверката на крушките за габарита отзад.
Retrofit написа:И със скенера става колега, просто се изключва проверката на крушките за габарита отзад.
Имах предвид,да се прекодира за лед светлини и да няма нужда от трафчета за волтажа.Иначе чека е ясен.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Прекодирането за лед стопове прави точно това, изключва проверката на задните габарити.
Просто като гледам има два вида стопове, едните са оригинално които се вграждат и работят на 12 волта, на тях трафове не им трябват.
А тези които са за надграждане на преди фейса, самия стоп е изрязан да ляга по купето, без нужда от чукове, само се дупчат 4 дупки, те вървят с трафове да не дава грешка борда и при тях диодите работят на по-нисък волтаж, някой казват на 6 други на 10в, но колко точно е не знам.
Просто като гледам има два вида стопове, едните са оригинално които се вграждат и работят на 12 волта, на тях трафове не им трябват.
А тези които са за надграждане на преди фейса, самия стоп е изрязан да ляга по купето, без нужда от чукове, само се дупчат 4 дупки, те вървят с трафове да не дава грешка борда и при тях диодите работят на по-нисък волтаж, някой казват на 6 други на 10в, но колко точно е не знам.
С две думи,ако си със LCM III и имаш фейс стопове за които е нужно да доизрязваш в долният външен ъгъл е нужно само да се изключи чека.Ако имаш същите неща,но новият фейс стоп си ляга перфектно след пробиването на долните две дупки за шпилките е нужно и трафове или резисторите дето се коментират по назад в темата,за да функционират безпроблемно.Поправете ме,ако греша нещо,но ако съм прав то всичко е фасулска работа.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Ако стоповете са ти оригинално от фейсово е39, то само трябва да ги напаснеш да легнат по купето, да пробиеш двете долни дупки и да изключиш чека на габарита. Самите стопове работят директно на 12 волта и нямат нужда от никакви трафове.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Някой които е в час да каже последно колко вида фейсови стопове има защтото купих едни от колега от форума оригинални са hella пичами даде и преходни букси за преди фейса той ги е карал на неговата кола която не е фейслиф и няма никви трафове та имали вариянт да измеря диодите на колко волта работят та да съм сигуре преди даги монтирам.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Щом ги е карал на преди фейса само с тези преходници, значи няма проблем.
Виж стоповете отзад, колко кабелчета има включени на клемите, 2 или 4?
Ако са 2, значи работят на 12 волта, ако са 4 кабелчета за диодите, значи трябват трафове.
Виж стоповете отзад, колко кабелчета има включени на клемите, 2 или 4?
Ако са 2, значи работят на 12 волта, ако са 4 кабелчета за диодите, значи трябват трафове.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Понеже аз несъм в бг а стоповете са в бг можешли дами кажеш колко кабчета трябва да има ако са 12 волта за да мога да кажа на бащтами даги преброи всичките и да разбера нече като се прибера няма да разбера ама ми е интересно а и нямали някаде по стоповете лепенка с характеристиката нещто като колко волта и вата спорет мен трябва да има 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Отговорил съм ти по горе колега, но скицирах и нагледно

- hamann25
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега на 12 волта са то си пише на самия стоп както и претположих пише 12 волта 1-1.3 вата
Незнаех че произвеждат такива стопове без траф но е доста по удобно това с тия 5 волта е пален ташак спорет мен
Незнаех че произвеждат такива стопове без траф но е доста по удобно това с тия 5 волта е пален ташак спорет мен

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Тея които работят с трафове, отдолу пак пише:
"ECE 12v - 1W"
"SAE 12v - 1.3W"
Оригинално фейслифтовите е39-ки са без трафове.
"ECE 12v - 1W"
"SAE 12v - 1.3W"
Оригинално фейслифтовите е39-ки са без трафове.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Е ква е логиката с траф и да пише 12 волта както и да е като се прибера ще ги премеря преди даги кача за всеки сличай