Дискове и Накладки за Е39 - мнения

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Re: Дискове и Накладки за Е39 - мнения

Мнение от spec-V » 04 Яну 2014, 11:01

Аз съм наясно с това ,че може да е от носачи,рейка итн... ,но колата е ревизирана преди да се сменят дисковете.
Нямам никакви ядове с рейката,никакъв луфт,било във волана,или на подемник !
Носачите също са ОК!
НЕ знам на какво се дължи днеска след обяд сменям водачи със рем.к-кт гумички на апарати итн итн...
и ако пак е така не знам ,явно тези 39-ки са си проблемни от към спирачки . :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Яну 2014, 16:47

смяната на дисковете си върви със смяна и на накладките. а при смяна на накладките почистването на самите водачи е нещо съвсем нормално. да не се окаже, че ремонтът е правен пет за четери?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 04 Яну 2014, 19:23

@2bar написа:смяната на дисковете си върви със смяна и на накладките. а при смяна на накладките почистването на самите водачи е нещо съвсем нормално. да не се окаже, че ремонтът е правен пет за четери?

Така е,но не са почиствани.
Днеска трябваше да ги сменям ,но нямаше време и се отлага за другата събота,но в крайна сметка нещо не мога да се само убедя,че след смяната
на тези водачи ,и гумичките в които се плъзгат тресенето ще се оправи ей така! :roll:
Иначе всичко друго е направено ок. Изчистване на главините до блясък,мазане с медна пастичка по супорта където се разхожда накладката .
До 120 км/ч някъде като натисна няма яд.
След 130-140-150 както пипна педала иииии тррр :conf:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 25 Мар 2014, 2:49

смени си големите тампони на носачите с PowerFlex, и сложи дискове предни от 540i с апаратите... ;)
ПП. Има линк-тема някъде в темата 'детски болести...." писана от мен.
Успех!

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 25 Мар 2014, 2:51

Ето я темата колега:
viewtopic.php?f=35&t=25522
Чети и се забавлявай!!! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Мнение от tazzboy » 16 Апр 2014, 17:07

ICE написа:смени си големите тампони на носачите с PowerFlex, и сложи дискове предни от 540i с апаратите... ;)
Успех!

вече месеци волана ми тресе при спиране от към 120-130 до към 80-90 км/ч. Четох/търсих в форума и не намерих подробно, за да се изгуби тресенето, при смяна на дискове, сменят се само предни или и задни? Нужно ли е да се сменят и тампони на носачите или може да мине и без тях? И какво точно се сменя, дискове 324мм и соответни апарати или и нещо друго (примерно шенкел..?)? И друго многу важно е дали всичко това ще пасне? Колата ми е 525D 2002г., карам с 17'' джанти. Мерси

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D Exclusive Editio 2003
Мечтае да кара: БМВ Е46 330CD 2005
Детайли за колата: ЗА КАКВО Е СЛОЖЕНА ТАЗИ ГРАФА КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕМ В НЕЯ !!!

Мнение от gogo_05 » 17 Апр 2014, 0:01

Колега преди време и аз имах този проблем с притрисъне на волана, имах за смяна тампони на носачи биалетки и външни кормилни накрайници.
Смених ги и всичко се оправи.
Погледни си окачването в какво състояние е и какво е за смяна и сменяй и проблема ти ще изчезне много по малко вероятно е притрисънето ти да идва от дисковете.
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 17 Апр 2014, 11:10

Дискове Zimmermann - и на старата сложих такива и на настоящата. Спират невероятно! Казвам го, защото ми се е налагало да спирам
наистина интензивно с висока скорост и резултата беше... само клаксон, без потрошени елементи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 17 Апр 2014, 18:21

ICE написа:смени си големите тампони на носачите с PowerFlex, и сложи дискове предни от 540i с апаратите... ;)
Успех!

http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... _wishbone/

Тука някъде ли са тези тампони?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 17 Апр 2014, 18:27

Номер 5 на схемата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 19 Апр 2014, 20:37

Аз направо недоумявам как може да тресе при спиране от тези тампони, сериозно. :roll:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 20 Апр 2014, 14:54

deyan-enchev написа:Аз направо недоумявам как може да тресе при спиране от тези тампони, сериозно. :roll:

Може колега и още как. Много е тежка предницата, а недостатъчно силните (големи) тампони, са в 90% от случаите причината за тресене на предницата. Умора на материала... или не са сметнати както трябва. (В Е36 решават проблема с тампонитр, като слагат такива от М3 е36). Друг колега 5-6 поста питаше дали не може да се мине без смяна на тампоните... Е, НЕ МОЖЕ!!! Не е нужно всичко да е PowerFlex, а само големите тампони. Аз навремето смених почти всичко по предницата, но колата стана много твърда, а и тези тампони са много агресивни, в комплект с амортисьори Билщайн "B6", които сложих, колата седеше като залепена на пътя. Казвам го само защото някои може да искат да постигнат и търсят точно това - спортно поведение (макар че Е39 никога няма да е М3).
Успех на всички!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 21 Апр 2014, 11:10

Не оспорвам, че тия тампони са причина за тресене в предницата, явно е така. След като се оправя при хората сменили ги.
Варианта с powerflex аз не съм му фен, понеже е30ската ми е с такива и ДОСТА твърдичка стана в сравнение с гумените, затова е39ката не мисля да я правя същата.

Скоро ще ги сменя и аз тампоните и ще видя каква е промяната, гледам в Дару има наличност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от rusev1 » 04 Май 2014, 10:24

dobro utro kolegi! proshtavaite che pisha s latinski bukvi,no molya vi pomognete! poluchih tresene vav volana kogato natiskam spirachka... otidoh pri montyor, i mi kaza che diskovete sa za smyana. smenih gi s originalni na BOSCH-platih po-250 lv za parche i neshtata se opraviha. za moment!sled izvestno vreme pak se poyavi sashtiyat problem... otidoh pri drug montyuor tuka v Belgia i mi kazaha che sa krivi. zakachiha gi neznam kade i na kakvo i mi kazaha che sa izpraveni i nyama da imam problemi.sled edna sedmica pak stana sashtoto-natiskam spirachkata i volana shte mi chupi racete.kakvo da pravya i kakvo da smenqm veche-neznam!!! ako nyakoi imaideya,ilimoje da mi pomogne mnogo shte sam vi zadaljen. blagodarya vi predvaritelno

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 06 Май 2014, 0:06

Обърни внимание на задните дискове и накладки - ако спирачките отзад не работят, колата е тежка и предните дискове прегряват и се кривят... :yes:
Ако спирачките отзад са ок - попаднал си на кофти предни дискове. Но все пак сподели за какви изминати километри усещаш вибрацията след смяна на дисковете?

ПредишнаСледваща

Назад към E39