Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)

Мнение от Dextuar » 26 Фев 2018, 11:29

bioz написа:Иначе ме радва факта, че рециклажа на торка е станал 500лв е60 става все по-достъпна :D
Не че нещо, ама като минавам през циганската маа'ла, бая при-фейс 60-ки се виждат и това г/д от година някъде, така че май отдавна е станала достатъчно достъпна ;) Не че и с други БМВ-та не е така, ама бай мангал набляга главно на 5-ци и Е класи, та те повече се набиват на очи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 26 Фев 2018, 11:35

Ами вече цените им са по-достъпни а все още стават за гъзария или да забиеш някоя циганка :D . Също много карат и x5 и е65 :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Фев 2018, 12:22

bioz написа:
vld написа:
bioz написа:Аз пък не виждам е60 да е толкова по-сигурно, че да си заслужава двойната цена от е39 даже напротив. Другото са алабала...

https://www.euroncap.com/en/results/bmw/5-series/15634
https://www.euroncap.com/en/results/bmw/5-series/15480

А никой нищо не каза за задължителните 2 бона дето всеки който иска да кара ешеисетка трябва да приготви за торка?

Сега много ясно, че ако имаш неограничен бюджет за кола ще отидеш и ще вземеш новото бмв от магазина и те боли шепека. Ама при условие, че имаш заделени едни 20-30 бона за кола и решиш да ги навреш за една ламарина дето не ти дава нищо повече от своя събрат на полвин цена... моля ви :mhihi:

Колега отзад напред, рециклирането на торка на е39 и на е60 много отдавна струва 500лв. в България и то с гаранция.
Автоматиците колкото по модерни стават толкова по бързи и икономични са.
В ф10 8 степенния автомат направо кърти, колите с автоматична кутия постигат по добри резултити, като динамика и икономия на гориво с автомат, отколкото с ръчна кутия :idea:
Относно сигурността обърни внимание на сигурността за деца в столчета, параметъра в Е39 липсва, докато при Е60 е с четири звезди.
Никой не казва, че Е39 е лош автомобил, напротив, много си е ехубав, просто е много стар, всеки който има поне малка представа от механика и съпромат може да си направи сметка какво се случва с умората на матерялите ;)
Аз също бих карал 8-10 годишна Е39ка, но такава на 18-20 години просто е прекалено уморена :yes:

Ф10 е друга бира, ама там не говорим просто няма финанси за нея, пък цената идва близо до нова мазда 6 и доста бих се замислил дали ще взема старо бмв пред нова мазда, ако реша да набия една торба пари в кола. Аз лично сравнявам е39 и е60 при което едната е 2002, а другата 2004 и цената е двойна умората на материала не мисля, че е фактор в случая. Параметъра за столчетата липсва защотото преполагам теста е правен със модел преди фейса без исофикс при фейса си има. За сигурността на столчетата мога много да говоря и мисля, че главния фактор е самото столче ама тва е друга тема.

Иначе ме радва факта, че рециклажа на торка е станал 500лв е60 става все по-достъпна :D

Префейсовата е60ка е много далече от фейсовата, както и фвйсовата е60 е много близо до префейсовата ф10.
Тия е60 за по 10000лв. нямат особенна връзка с понатието което аз имам за кола, пък тия по 20000лв. не бихте ги гледали щото са по скъпи от дачия и рено, ама какво да се прави, всеки с рабиранията си.
Аз за себе си съм разбрал, че едно гледано БМВ на под 200к км. и на 8-10 години, като го купиш е доста по надеждно издържливо, комфортно бързо приятно и каквото още друго се сетиш, от мазда, хонда, рено, пежо ситроен, голф, и прочие превозни средства. Все пак тия коли ги купуваме за да ги караме и да ни доставят удоволстие, ако не беше така, нямаше да сме автомобилни фенове, щяхме да си говорим за някакви други глупости.
Но като става въпрос за истински коли, просто няма как да се споменават в едно изречение споменатите превозни средства.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 26 Фев 2018, 13:52

bioz написа:Иначе ме радва факта, че рециклажа на торка е станал 500лв е60 става все по-достъпна :D

Рециклажа на всеки торк е сравнително евтин, въпросът е, че не всеки път се решава проблема със смяна на торка!
Да не забравяме, че освен парите за рециклиране се заплаща сваляне/качване на кутията 8-9 кила масло, филтър, гарнитури.

И после ако остане проблема или се появи някаква друга аномалия след 10-20 000 км...става кофти.

Така че, това с 500те лева е малко подвеждащо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Фев 2018, 14:02

Това обаче, че богатите хора не карали скъпи коли, изби рибата. И статията с 10 човека, е изкл. представителна за всички други богаташи, арабските принцове например, дето са повече от тия 10 човека и имат поне по 10 автомобила, дето един струва милиони, не 20 000лв. Тази статия е изключение, което само потвърждава правилото. Именно, богатите живеят богато и то е видимо за всички. Какво да кажем за филмовите звезди, футболистите, банкерите и кой ли още не, те сигурно всичките карат коли на 15-20 г., за да демонстрират скромност или Бог знае какво. Дали мотивът да спечелиш милиони или милиарди, е скромност? Гледайте клипове в YouTube какви коли реват по улиците на Лондон, какви коли само се карат за десетки хиляди евра и даже стотици. Дори в България има толкова много луксозни и скъпи коли, че чак прокуратурата обърна внимание на това. Какви са тия хора и за какво си ползват колите, едва ли ние сме тия дето ще кажем, но факт е, че те съществуват. Това, че няколко човека са избрали друг стандарт по отношение на автомобилите, не значи, че в масовият случай е така. Един му е важна къщата, друг колата, трети и къщата и колата, четвърти яхтата и т.н. В крайна сметка, ако тезата на някои беше вярна, защо се произвеждат изкл. скъпи автомобили, сериите от някои са изкупени даже преди да са започнали производството? Автомобили, които струват милиони евра, долари. Ами какво да кажем за скъпите серии в популярните марки? Ако никой не купуваше тези очевидно скъпи модели, защо се произвеждат изобщо или маркетинговите отдели са сбъркали с много? Ами че BMW се води премиум марка и ние всички караме премиум автомобили, което автоматично ни поставя в класата на тия, които уж отричаме? Да, конкретния модел (Е39) автомобил остаря, но това не значи, че когато е излязъл, не е бил предназначен за хора с доходи над ниските, даже средните за Европа, защото това е таргетиран в средната класа автомобил, тоест, не е автомобил за бедни. Дори днес това не е автомобил за бедни хора. Не ми казвайте, че хора, които могат да си позволят да карат и поддържат Е39, са бедни даже според нашите български стандарти. Тази кола изисква сериозни доходи за поддръжка и ако си семеен и имаш деца, това значи сериозен месечен/годишен доход. Само винетка, данъци и застраховка(без каско) прескачат 500 лв. спокойно. За 500 лв. някои си купуват кола. Следователно, къде сме ние колеги? А на Bubsa мога да му кажа(без да се заяждам ест.), че нищо не знае за Е39. Поне не достатъчно. Тази година ще чукна 10 г. с моята и спокойно мога да кажа, че съм я купил още 2 пъти за това време, от първоначалната й цена от 6500Е. Поддръжка, добавяне на екстри, ей такива неща. Значи ли това, да й искам 30 000 лв. днес ако реша да я продам? Цената се определя от пазара, за съжаление или не. Вие защо сте избрали ВМW E39 например, като има автомобили за много по-малко пари, то и една Лада ще ви закара от точа А до т. Б? Като си отговорите на този въпрос, ще разберете защо хората с много пари, си купуват скъпи коли.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Фев 2018, 14:12

Или аз не се изразявам правилно или вие си четете и разбитате каквото ви изнася :kuku:
Нито съм тръгнал да си избивам колата и вложеното в нея нито нищо!Исках да кажа,че хората не оценяват здравите и читави коли,а предпочитат да си купуват ръждаци пред разпад в окаяно състояние,но с навигация и М брони :idea: :idea: :idea: Дано сега се е разбрало :winky:
Не ми се вслиза в подробности,защото ще се изпокараме за глупости!Просто се научете да зачитате и чуждото мнение :idea: Казах,че е60 съм можел да си позволя отдавна,но не го правя,защото не ми харесва като кола,а вие ме изкарахте скъсаняк :banghead:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Фев 2018, 15:40

[quote="firstduo93"][/quote]

Колега, ти как така сравняваш 2 коли, от които едната не си я карал? :mhihi: Аз продължавам да чакам отговор за онзи човек с яхтата. Сигурен съм, че не е еквивалент на Дачия. :mhihi: Имах един приятел и той така се опитваше да ме убеждава колко било яко Пасат 2014 пред е60 2008. Обаче вися един месец да гледа е60 в мобиле-то, че даже и жена си да убеждава да купят... Аман от комплексарски истории. (bubsa) поне си каза, че не го кефи е60, за което съм склонен да вярвам.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Фев 2018, 17:38

След толкова страници, не ми се четат всичките :mhihi: , ще обобщя за другите на които не им чете много...
Значи като съпоставим Е39 и Е60, Е39 е красива и солидна кола, а Е60 доста близо да грозна такава, и не `щото е кисело гроздето :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Фев 2018, 17:48

И новата 5-ца не ме кефи отзад така, както е60. Въпрос на вкус е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 26 Фев 2018, 18:49

c04 написа:След толкова страници, не ми се четат всичките :mhihi: , ще обобщя за другите на които не им чете много...
Значи като съпоставим Е39 и Е60, Е39 е красива и солидна кола, а Е60 доста близо да грозна такава, и не `щото е кисело гроздето :D

Колега аз пък искам да ти кажа, че Е60 за мен наистина като цяло е грозна... Фаровете са отвратителни, вътре за времето си е била иновативно грозна, спрямо всички други БМВ правени дотогава. Карал съм Е60 520д на приятел, да страхотна кола, сигурен съм че е по-стабилна от Е39, но за мен не е върха на сладоледа! За мен возията и конфорта на 7er Е38 са по-големи от на Е60. Виж F10 примерно ме кефи 3пъти повече от Е60. Това Е60 е ебахти великия, прехвален автомобил :bowdown:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Фев 2018, 19:01

Grozdanoff написа:
c04 написа:След толкова страници, не ми се четат всичките :mhihi: , ще обобщя за другите на които не им чете много...

Колега аз пък искам да ти кажа, че Е60 за мен наистина като цяло е грозна... Фаровете са отвратителни, вътре за времето си е била иновативно грозна, спрямо всички други БМВ правени дотогава. Карал съм Е60 520д на приятел, да страхотна кола, сигурен съм че е по-стабилна от Е39, но за мен не е върха на сладоледа! За мен возията и конфорта на 7er Е38 са по-големи от на Е60. Виж F10 примерно ме кефи 3пъти повече от Е60. Това Е60 е ебахти великия, прехвален автомобил :bowdown:

Нормално. Едното е 7ма серия, другото е 5та серия. Какво те учудва?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 26 Фев 2018, 19:05

@2bar написа:
Grozdanoff написа:

Няма нищо учудващо, просто има колеги, които твърдят едва ли не, че плюем по Е60, защото нямаме пари да си го купим :mhihi:
Лично аз ако разполагах с 15-20хилки за кола, щях да отскоча до Германия/Швейцария и да си намеря някое лачено 2001 Е38 740 или Е39 ALpina 4.6
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Фев 2018, 19:19

Grozdanoff написа:

Нормално, като дизайн ф10 е доста по-близо до е39 отколкото до е60 -ешеееесеее :mhihi:
И цифрите го показаха Е60 колко се продадените, а Ф10 колко са...най-добре продавания в класа си над 2 милиона екземпляра :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Фев 2018, 19:39

Grozdanoff написа:
@2bar написа:
Grozdanoff написа:

Няма нищо учудващо, просто има колеги, които твърдят едва ли не, че плюем по Е60, защото нямаме пари да си го купим :mhihi:
Лично аз ако разполагах с 15-20хилки за кола, щях да отскоча до Германия/Швейцария и да си намеря някое лачено 2001 Е38 740 или Е39 ALpina 4.6

честно казано, аз като чета, как повечето се плашат от един нищо и никакъв торк.....не знам, колко от пишещите са готови да подържат е39 Алпина...нали говорим с истински части, защото една от най - срещаните теми в форума е каква алтернатива има за дискове и накладки...

.....Няма нищо учудващо, просто има колеги, които твърдят едва ли не, че плюем по Е60, защото нямаме пари да си го купим :mhihi:
Лично аз ако разполагах с 15-20хилки за кола, щях да отскоча до Германия/Швейцария и да си намеря някое лачено 2001 Е38 740 или Е39 ALpina 4.6.....

какъв е изводът от удебелените текстове?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 26 Фев 2018, 20:11

@2bar написа:
Grozdanoff написа:
@2bar написа:
Grozdanoff написа:

честно казано, аз като чета, как повечето се плашат от един нищо и никакъв торк.....не знам, колко от пишещите са готови да подържат е39 Алпина...нали говорим с истински части, защото една от най - срещаните теми в форума е каква алтернатива има за дискове и накладки...

.....Няма нищо учудващо, просто има колеги, които твърдят едва ли не, че плюем по Е60, защото нямаме пари да си го купим :mhihi:
Лично аз ако разполагах с 15-20хилки за кола, щях да отскоча до Германия/Швейцария и да си намеря някое лачено 2001 Е38 740 или Е39 ALpina 4.6.....

какъв е изводът от удебелените текстове?

Колега не мога да разбера от кое точно ти стана толкова смешно :dunno:
Аз наистина нямам средствата за "Ешеесе", но това което казвам е, че дори и да ги имах не бих ги дал за тази кола, мисля че е това е въпрос на лично предпочитание. Просто някой беше писал по-горе че едва ли не някои "не харесваме" Е60, спрямо Е39 просто защото не можем да си го позволим :mhihi: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E39