какво не харесвате на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Re: какво не харесвате на е39

Мнение от advokata25 » 15 Юли 2014, 11:55

Ами то , по -скоро проблемът е че това са последните истински коли. Цените на е60 не са изобщо високи и в същото време показват каква пластмасова щайга е /касетка/. е60 в германия му викат, защото като влезнеш само в сервиза и ти взимат 60 евро - Е60. По отношение на окачването, то е ясно. Колата ми, макар да е 2003, е с окачване измислено през 1996г. - т.е. 18 години. Е кво да е наистина. Другите ми коли бяха след 2005 и за тва усещам разликата. Е39 има достойнства - супер удобно и обезшумена кола. От там насетне си плащам абонамента.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 28 Юли 2014, 9:24

Единственото, което не харесвам е шибания ABS модул Bosch 5.7, който си е.ава мамата :banghead:
Ама да вметна, че BMW не са виновни за това! Същия модул се слага примерно и във Волво, Кадилак,
Ауди и т.н. и там също му се еб.ва мамата :banghead: Т.е. Bosch са си за таковане :mhihi: :mhihi:

Тука трябва да добавя и пеперудките на дизеляците, ама аз щото не обичам печки, та ще си затрая :mhihi:
Ей това вече е пълна тъпотия :no: :banghead:

P.S. Всичко останало си е напълно нормално за 15 годишен автомобил, даже си е много добре :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от HARRY ARUNOV » 02 Авг 2014, 20:53

Владо написа:Идеална е :driving:

Единствено ме дразни тъпата помпа в резервоара... Как така е30-ката може да изсмуче и последната капка, а тук да треперя под 20 литра :banghead: .

...............оффф остави,и аз имам този проблем. вече 2 пъти закъсвам а в резервоара има над 20 литра

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 02 Авг 2014, 22:35

HARRY ARUNOV написа:

Единствено ме дразни тъпата помпа в резервоара... Как така е30-ката може да изсмуче и последната капка, а тук да треперя под 20 литра :banghead: .

...............оффф остави,и аз имам този проблем. вече 2 пъти закъсвам а в резервоара има над 20 литра

Един съвет за този редовен проблем,за да не треперите,ако сте извън града и ви сполети тази беля,по някакъв начин изкарвате нафтата от резервоара в някакъв съд в който мушкате маркуча от гнп който засмуква горивото,и естествено маркуча за излишното гориво.ще се спасите без пътна помощ и много кинти за нея.успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 02 Авг 2014, 22:45

wladio написа:
HARRY ARUNOV написа:

Един съвет за този редовен проблем,за да не треперите,ако сте извън града и ви сполети тази беля,по някакъв начин изкарвате нафтата от резервоара в някакъв съд в който мушкате маркуча от гнп който засмуква горивото,и естествено маркуча за излишното гориво.ще се спасите без пътна помощ и много кинти за нея.успех.

А не е ли по-лесно да си оправят проблема отколкото да правят глупости и да се чудят дали ще стигнат до някъде си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 03 Авг 2014, 6:23

А не е ли по-лесно да си оправят проблема отколкото да правят глупости и да се чудят дали ще стигнат до някъде си ?

Ти луд ли си, тя новата помпа струва пари.. :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 03 Авг 2014, 8:58

omegaart написа:
wladio написа:
HARRY ARUNOV написа:

Съгласен съм,но това е някакъв изход от ситуация далече от град,село и т.н.просто да се прибереш до цивилизация........не за постоянно каране.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 03 Авг 2014, 9:06

larry_boy написа:А не е ли по-лесно да си оправят проблема отколкото да правят глупости и да се чудят дали ще стигнат до някъде си ?

Ти луд ли си, тя новата помпа струва пари.. :lol: :lol: :lol:

Да струва китайска 64-лева с отстъпките която пак ще ти върши работа около две години...
Иначе най-доброто решение е да си напълниш колата до горе и като падне на 30-литра пак и така. ;)
Който е отварял такава помпа знае че единственото което може да и стане да спре е да свършват четките..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 03 Авг 2014, 10:32

Не харесвам българските разбити и мръсни пътища. А БМВ Е39 като всички немски коли вкллючително и от други марки има супер предсказуеми повреди - което го прави малко скучен, но почти перфектен автомобил. Превъзходството му над наследника му Е60 се доказва и в днешните цени на старо на двата автомобила въпреки разликите от 5-6г. Съгласен съм с недостатъците в купето като :
-близостта на къпхолдърите до управлението на климатроника и датчика за вътрешна температура.
-големия стар телефон в подлакътника, чиито копчета натискам с лакът всеки ден.
-АБС модула поставен точно над изпускателните колектори ( преди фейс-а).

Каквото и още да напиша ще си го смуча от пръстите. Обичам си Е39-ката. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 03 Авг 2014, 17:18

Аз мога да мрънкам за кожуха на термостата. По тъпо решение не съм виждал.
Няколко пъти почва да ми капе от там.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2
:smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 05 Авг 2014, 23:47

wladio написа:
omegaart написа:
wladio написа:
HARRY ARUNOV написа:

Съгласен съм,но това е някакъв изход от ситуация далече от град,село и т.н.просто да се прибереш до цивилизация........не за постоянно каране.

А с нова помпа не се ли решава проблема??
Възможно ли е старата помпа да е износена и да не прави достатъчно дебит?
И за мене това е един от най досадните проблеми , както и водата в багажника (комби).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Мнение от GEORGBMW » 12 Авг 2014, 16:09

Съгласен съм за следните неща за недоразумение-хидр помпа,за такова купе-малко вътр пространство,бутоните по таблото,климатика се пукат ,слабо маневрена ,не е много удобна за градски условия,рейката е чест проблем,жена ми все вика много и са тежки вратите при отваряне и затваряне-аз и отговарям значи сме подсигурени повече при удар не дай боже,таралежа често е проблемен ,също перката на климатика с тези резистори,нивомера за горивото закъснява с отчитането,дръжките отвън на вратите според мен са слабо направени,прозорците не реагират достатъчно бързо при отваряне затваряне,и никъде не видях да се посочи за недоразумението машинка за отваряне на багажника -от дистанционното ,като детска играчка и е направата с това пластмасово червяче вътре -вярно има си метод за побългаряване амааааааа не е добре замислено ,малкия иска музика като го оставям в колата ама тряя да оставя и ключа завъртян на таблото,за мен не е добре измислено това ,иначе общо взето здрави са ,като чувам и за е 60 проблемите не съжалявам че я взех

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 12 Авг 2014, 18:45

Музиката е трагична в оригиналния си вид, чувал съм че с DSP е по-добре :mhihi: Сензорът за дъжд откача, дори и да не вали силно, и по-скоро пречи, отколкото помага. Иии другото, за което се сещам е подлакътника- можеше да има доста повече място вътре за боклуци или поне на мен така ми се иска :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Авг 2014, 14:42

Въобще не съм съгласен, че е неманеврена кола. Моята комбайна е близо 5 м. и съм я обръщал на такива теснотии, вкл. и в един град в Германия на еднопосочна улица в която се забих по погрешка. Като за първи път качил се в подобна кола, се справих учудващо добре, пред погледите на германците или които и да бяха, които търпеливо ме изчакаха да си направя маневрата. Оттогава насам, никакви проблеми не съм имал с маневреността на автомобила и съм се убедил, че за размерите си, колата маневрира доста добре. Това за музиката без да е пъхнат ключа, определено можеше да е обратното. Май не подлежи на побългаряване.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 13 Авг 2014, 16:35

Е,какво ще стане,ако силовият плюс на касетофона вместо да минава през контактен плюс,се пусне към плюса на паметта на касетофона или директно от акумулатора примерно през едно 10 амперово бушонче.Ще си имаш нон стоп музика.Само не знам юкакво влияние ще окаже на тези с мид или нави в колата,но определено на касетофона с ирис няма да има проблем.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E39