Със или Без катализатор/и/
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Re: Със или Без катализатор/и/
Аз съм с 528,автомат!И на всичкото отгоре карам на газ!
С катализатори си карам,нямам проблеми за сега.Но тъй като съм на газ,от екологична гледна точка е все тая дали съм с катализатори или без!При горенето отделям главно водица -H2O

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
525 TDS ,махнах го,платиха ми го 180 кинта в М комплект 33,сложих тръба,разлика в звука няма,а във вървежа-тепърва ще видя 

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
The 5th element написа:525 TDS ,махнах го,платиха ми го 180 кинта в М комплект 33,сложих тръба,разлика в звука няма,а във вървежа-тепърва ще видя
те там М комплектса доста зле тия.
колега не се слага трьба - а хубави резонатори

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Аз също съм с катализатор, 520-ка ама доста добре си изтегля
- avakum60
- Потребител
-
- Кара: 530Д,2002
- Детайли за колата: Седан,ръчна,кожа
За сега съм с катализатор,защото не ми прави проблем Сменял съм на други коли катализатора с гърне и то защото не знам на какъв хал е-никаква разлика във вървежа,само в шума 

Искай всичко,останалото е съдба!
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Днес свалих катализаторите на колата (520д) и натяхно място сложих траби.Сега турбото започна да съска доста по силно ,а за вървенето не съм сигурен,защото по тъмно излязах от сервиза и не съм я карал много!
за 2.5 команреала как стоят нещата с колко катализатора е и каде се намират защото има две(толумби)веднага след цилиндровата глва и има две след тях които са по продалговати те се намират вече одоло под колата горе доло по средата кое от тях са катализаторите
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
имам е39 528 и скоро му махнах катализатора и малко се промени звука върви повечко защото бяха запушени.
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, а как стои въпроса със сензорите за изгорели газове, при премахване на катализаторите? Трябва ли да се емулира нещо, за да се "лъжат" или не?
Четох темата, че и няколко други, но информацията е доста противоречива.
Четох темата, че и няколко други, но информацията е доста противоречива.
- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11
nane написа:за 2.5 команреала как стоят нещата с колко катализатора е и каде се намират защото има две(толумби)веднага след цилиндровата глва и има две след тях които са по продалговати те се намират вече одоло под колата горе доло по средата кое от тях са катализаторите
Колеги, ако на дизел му се махнат катализаторите... няма ли да прави мъгла и сажди от заде като набира? ...
а за бензинките, ако не сложиш резонаторни гърнета (понеже не виждам смисъл..да се маха катализатор щом пак ще се слага нещо дето да пречи там)... няма ли да бръмчи като трактор.. ако може, който знае.. да го опише в проценти спрямо преди махането на катализаторите..
ПС аз мисля че ако махнеш катализаторите, ще има разлика в мощността при високите обороти, а грозната бръмчилка ще почва от по рано

... Аз не че знам какво има в едно резонаторно гърне де

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
- andrey_popov
- Потребител
-
- Кара: е39
Здравейте колеги! Имам 525d с катализатор е. Преди 2 дни сложих чип и ми казаха да махна катализатора, за да спре да пуши и да сложа резонатор. Въпроса ми е ще спре ли да пуши или ще стане още по-зле? 

БМВ - Бърза,Мощна,Вярна!!!
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Някой знае ли дали има начин да проверя в какво състояние е катализатора без да го свалям и режа? Не че имам някакви сериозни съмнения, а по-скоро профилактично. Малко е тромава, но това е основно защото съм с 18-ки. Колата ми е 318IS с М44Б19.
От друга страна не ми харесва звука на колата - много е "тънък", а и между 1500 -3000 об. е дрезгав като на стара Лада. Има "ламаринен" звук. Затова обмислям варианта да махна катализатора (само ако е за махане) и да сменя крайното гърне с някоя хубава "двуцевка".
От друга страна не ми харесва звука на колата - много е "тънък", а и между 1500 -3000 об. е дрезгав като на стара Лада. Има "ламаринен" звук. Затова обмислям варианта да махна катализатора (само ако е за махане) и да сменя крайното гърне с някоя хубава "двуцевка".
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
махнах наскоро моя,сложиха ми тръба и така е по добре според мен,колата е е39 ТДС