Данъци
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
Re: Данъци
Аз в Сандански на ТДС-чето съм за скромните 156лв платени преди април
а това че всеки ден скачам по дупките е друг въпрос

- DieLikeTheResT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само красавици
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
моя е към 173 лв,но не съм я регистрирал и не съм плащал .имал съм 5 коли нито една не съм регистрирсал.и вс съм продал без проблем.тия дето данъците за колите им са по 1000-2000 лв и повече даже не плащат,та аз ли .....не искам,и това си е само мое мнение.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Добре, немога да разбера...само едно нещо.
Всеки трябва да си плаща данъците, независимо колко са.
Като неможеш да плащаш данък 300лв. на месец за 200к.с. бмв, ми няма да караш 200к.с. бмв, ще караш голф 1.4 75 коня примерно и ще си плащаш 18лв. данък.
Затова държавата е на такова дередже...аман от тарикати.
/без лоши чуства/
Всеки трябва да си плаща данъците, независимо колко са.
Като неможеш да плащаш данък 300лв. на месец за 200к.с. бмв, ми няма да караш 200к.с. бмв, ще караш голф 1.4 75 коня примерно и ще си плащаш 18лв. данък.
Затова държавата е на такова дередже...аман от тарикати.
/без лоши чуства/
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На теория си прав. Но ето ти практиката. За данъците си получаваме НУЛА единици услуга. Пътищата са отвратителни, всичко се източва и краде (но това е дълга тема), задръстванията растат, услугите от държавата, свързани с колата се влошават. КАТ правят всичко възможно да ти вгорчат живота без да ги интересува нищо, освен собственото им благосъстояние. Същото с данъчните. Е, за какво да се плаща? Защото си правя колата два пъти по-често или защото при 130 км/ч по Хемус кола с М-тех окачване се опитва да излети от пътя? Докато има възможност за неплащане, това е единствения начин да се получи някакъв реванш от безобразията на държавата. Знам, че е радикално и противоречи на здравия разум, но до този начин на мислене са ме довели 12-13 години редовно плащане на данъци за колата. А и на всички останали, защото тази държава знае само как да прибира и после източва.
Never mistake motion for action...
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Leon написа:На теория си прав. Но ето ти практиката. За данъците си получаваме НУЛА единици услуга. Пътищата са отвратителни, всичко се източва и краде (но това е дълга тема), задръстванията растат, услугите от държавата, свързани с колата се влошават. КАТ правят всичко възможно да ти вгорчат живота без да ги интересува нищо, освен собственото им благосъстояние. Същото с данъчните. Е, за какво да се плаща? Защото си правя колата два пъти по-често или защото при 130 км/ч по Хемус кола с М-тех окачване се опитва да излети от пътя? Докато има възможност за неплащане, това е единствения начин да се получи някакъв реванш от безобразията на държавата. Знам, че е радикално и противоречи на здравия разум, но до този начин на мислене са ме довели 12-13 години редовно плащане на данъци за колата. А и на всички останали, защото тази държава знае само как да прибира и после източва.
Добре колега, прав си, но не сме ли ние тия които трябва да си търсим правата и когато нещо не е наред в държавата да се вдигнем (не агитирам никой, просто казвам).
И аз си плащам данъците и аз си плащам всички глоби от КАТ, независимо какви са, не давам пари на полицай и така.
Малко извън темата излизам, обаче...тия които правят пътищата и крадат проектите за изграждане на път, мислят по същия начин като теб... мислят си, абе тая ш...бана държава, дават ми 400лв. заплата толкова години, я да взема да крадна пък другите да се оправят и после ти и аз псуваме и караме в дупките и не си плащаме данъците, така хазната на общината обеднява и няма пари за ремонт на път и кърпене на дупки?
Това не е ли един омагьосан кръг?
Leon написа:На теория си прав. Но ето ти практиката. За данъците си получаваме НУЛА единици услуга. Пътищата са отвратителни, всичко се източва и краде (но това е дълга тема), задръстванията растат, услугите от държавата, свързани с колата се влошават. КАТ правят всичко възможно да ти вгорчат живота без да ги интересува нищо, освен собственото им благосъстояние. Същото с данъчните. Е, за какво да се плаща? Защото си правя колата два пъти по-често или защото при 130 км/ч по Хемус кола с М-тех окачване се опитва да излети от пътя? Докато има възможност за неплащане, това е единствения начин да се получи някакъв реванш от безобразията на държавата. Знам, че е радикално и противоречи на здравия разум, но до този начин на мислене са ме довели 12-13 години редовно плащане на данъци за колата. А и на всички останали, защото тази държава знае само как да прибира и после източва.
Колега, прав си, но точно такова мислене би убило и последната надежда, пътищата в БГ да се оправят. Вярно е, че ти за себе си, си прав. Аз съм на същото мнение като теб, но все пак си плащам данъците, пък и в Димитровград нямаме проблеми със задръстванията, а и ни асфалтириха доста улици

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Абсолютно си прав колега! Аз в Смолян плащам 300 лв данък за кола 136 коня

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
@Иво Леля Дора май няма да има друг мандат, а 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
speedhokk написа:Колега, прав си, но точно такова мислене би убило и последната надежда, пътищата в БГ да се оправят. Вярно е, че ти за себе си, си прав. Аз съм на същото мнение като теб, но все пак си плащам данъците, пък и в Димитровград нямаме проблеми със задръстванията, а и ни асфалтириха доста улици, ама пътищата като цяло в БГ са си ужасни наистина. Все пак за мен си остава единствен вариант да си плащам и тайно да се надявам, че някой светъл ден ще имаме нормални пътища.
За съжаление, тук надеждата не върши работа. Надеждата само води до благоденствие на шепата хора, за които говоря и засилване на апетита им. Единствения начин е да се видят натясно, тоест парите за крадене да намалеят драстично и те да са принудени да направят нещо за обществото, а не само да вдигат глоби и такси. Например конкурсите за пътищата в момента - пак се краде, ясно, но се вижда, че нещата поне донякъде се правят като хората, а не изцяло на тъмно и много под масата, на цени, в които са заложени 60-70% за крадене и комисионни, останалото за пътя, ако стигне. В цял свят държавата и хората си играят на криеница, но има баланс и по-голямата част от обществото е доволна от договора си с държавата. Докато тук ние съществуваме, за да е доволна държавата, пардон администрацията на държавата, на която плащаме да сме доволни. Правете малко разлика, преди да храните надеждите си, станете реалисти, защото от надежди вече 60 години ни клатят активни борци, милиционери и техните наследници. Преставам с офтопика.
Never mistake motion for action...
- EvoBvlgari
- Потребител
-
- Кара: Е39 m52b28tu
- Мечтае да кара: E39 m52b28tu
165лв за половин година => 330 годишно.
Последна промяна EvoBvlgari на 22 Авг 2010, 23:45, променена общо 1 път
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
173.24 за миналата година, но го платих чак тая и ми сложиха 10-ина лв лихва (525тдс 97г) . За тая още не съм го плащал, но като чета колегите от другите градове за същата кола че плащат по 100 лв отгоре, като отида и вземат да ми кажат и на мен такава цифра и ще им тегля една. Колата я взех нов внос, за 6 месеца ми заминаха предните амортисьори а за година ми се разтропаха тампоните по предницата, а като я взех съм ходил при трима майстори и предницата беше бетон. Като знаем всички колко струват частите за тези ремонти които са породени главно заради тези пътища, та питам аз как може заради държавата да давам всяка година по500-1000лв за ремонт а тия с голфчетата по100-200лв и аз да плащам 300лв данък а те 30лв, КЪДЕ Е МЛЯКОТО, къква им е логиката, стига с тва щом имаш пари да си купиш бмв значи ще плащаш, кой идиот ги определя правилата и каква му е играта, стига са ни правили на прости, бат Бойко не вижда ли кво става, пак някой работи за себе си

dragohr написа:173.24 за миналата година, но го платих чак тая и ми сложиха 10-ина лв лихва (525тдс 97г) . За тая още не съм го плащал, но като чета колегите от другите градове за същата кола че плащат по 100 лв отгоре, като отида и вземат да ми кажат и на мен такава цифра и ще им тегля една. Колата я взех нов внос, за 6 месеца ми заминаха предните амортисьори а за година ми се разтропаха тампоните по предницата, а като я взех съм ходил при трима майстори и предницата беше бетон. Като знаем всички колко струват частите за тези ремонти които са породени главно заради тези пътища, та питам аз как може заради държавата да давам всяка година по500-1000лв за ремонт а тия с голфчетата по100-200лв и аз да плащам 300лв данък а те 30лв, КЪДЕ Е МЛЯКОТО, къква им е логиката, стига с тва щом имаш пари да си купиш бмв значи ще плащаш, кой идиот ги определя правилата и каква му е играта, стига са ни правили на прости, бат Бойко не вижда ли кво става, пак някой работи за себе си![]()
![]()
Моя данък в Димитровград за тази година е 160лв(е39 520i)
А относно тия с голфовете. Тези които дават по 30лв са явно по-паралий от другите, щото баща ми плаща 17лв данък за голф 2-1.6 бенз

- thefastest
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.5xi