Искам тест драйв на Е39 520 ... може и друга бензинка.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Искам тест драйв на Е39 520 ... може и друга бензинка.
Някой би ли ми дал да врътна едно кръгче на някое Е39ка 520 ... искам да разбера какво точно съм си пожелал ... може бартер за кръгче на 200сх ... ама без да си чупиме колите. 

- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
ела да ти дам да врътнеш дизелака и да забравиш за 520i
, да не ми се нахвърлите сега собствениците и фенове на 520 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Apunch написа:ела да ти дам да врътнеш дизелака и да забравиш за 520i, да не ми се нахвърлите сега собствениците и фенове на 520
Имаш късмет, че си с 525д, ако беше с тдс щеше да видиш...
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
Re: Искам тест драйв на Е39 520 ... па може и друга бензинка
MaXo2 написа:Някой би ли ми дал да врътна едно кръгче на някое Е39ка 520 ... искам да разбера какво точно съм си пожелал ... може бартер за кръгче на 200сх ... ама без да си чупиме колите.
Ако дойдеш до Пловдив-ще караш на бензин и на газов инжекцион.Ако решиш пиши на ЛС да ти дам тел.
Последна промяна savo_ на 26 Сеп 2007, 20:57, променена общо 1 път
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Махо,след Астрата и Нисана,едва ли 520-ката е твоята кола.Освен ако
не си решил да возиш жената и децата(ма май ти е рано още).
Това е кола,която предлага комфортна возия и с нея пътя и разстоянията
не се усещат,но когато нещата опрат до по екстремни изпълнения,520-ката
едва ли е подходящата кола
Правя 2 уточнения:
1.горните неща се отнасят за Махо от тунинг форума.Ако не си ти - извинявай
2.Собствениците на 520-ки да не ми скачат - под екстремни изпълнения нямам
предвид тройно изпреварване на двупосочен път
не си решил да возиш жената и децата(ма май ти е рано още).
Това е кола,която предлага комфортна возия и с нея пътя и разстоянията
не се усещат,но когато нещата опрат до по екстремни изпълнения,520-ката
едва ли е подходящата кола

Правя 2 уточнения:
1.горните неща се отнасят за Махо от тунинг форума.Ако не си ти - извинявай
2.Собствениците на 520-ки да не ми скачат - под екстремни изпълнения нямам
предвид тройно изпреварване на двупосочен път

Аз Нисана няма да го махам на тоя етап щото като излезна с него да се повозя и адреналина ми е на 6 ... скоро не знам дали ще ми писне и смятам, че трудно ще му свикна.Просто се замислям за по-нормална кола за ежедневна ... че сега връткам едно Пунто 1.1 и некво не е за мен това.
Вярно караш за без пари ... и за части почти не се дават пари ... ама преди 2 седмици като ми се наложи да ходя до Албена и се позамислих, че с Пунтото е тегаво.... па и хора трябваше да возя и леко ме хвана срам.
То и тая подмяна няма да стане скоро ... до към другото лято може би ... ама от сега се навивам... па и трябва парици да се събират, че ако тегля заем поне да е някаква не много голяма сума. Все се навивах за А4 преди ... ама от както ме повози един познат на 525тдс и ми се стори мнооо кола за возене.
Пък и подозирам, че цените ще паднат още малко до към другото лято...

Re: Искам тест драйв на Е39 520 ... па може и друга бензинка
savo_ написа:MaXo2 написа:Някой би ли ми дал да врътна едно кръгче на някое Е39ка 520 ... искам да разбера какво точно съм си пожелал ... може бартер за кръгче на 200сх ... ама без да си чупиме колите.
Ако дойдеш до Пловдив-ще караш на бензин и на газов инжекцион.Ако решиш пиши на ЛС да ти дам тел.
Ами екстра... а на Калояново ходиш ли ... може там някой път?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
MaXo2 написа:...
Ако можеш да си позволиш да поддържаш Е39(не е много евтино)
и 12+ л/100 градско за бензин,значи 520-ката е твоята кола

Не исках да го пиша, че винаги се появява някой с умен коментар ... ама аз ежедневка на бензин не карам.
Сега Пунтото е на метан ... и да ти кажа не съм открил нито един недостатък от това, че е на метан ... колата работи страхотно чисто.Та и БМВто ще е или на метан или на газ ... просто няма как ... нищо не може да ме накара да давам 2-3 пъти повече пари за гориво след като съществена разлика в работата на мотора няма. Един газов инжекцион ... или метанов инжекцион и колата си става пушка ... на метан ще харчи ... около 6лв на 100 градско ... и около 4-5лв на 100 извънградско.
Тук е мястото сега Саво от Пловдив да сподели впечатленията си от работата на този мотор на газ ... имал ли е някакви грижи ... може би по-честа смяна на гумички на клапаните?

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Щом казваш, че си се возил на ТДС-ка и ти е харесало какво се чудиш ? Аз от моята съм много доволен
Е, понякога се налага да ровя под капака ама то това си е нормално и само за дреболий като почистване на това-онова
За поддръжката няма проблем и частите не са много скъпи
Аз сега имам да правя някои неща по моята, като предница и съединител и като гледам няма да е повече от 1000-1100 лева за всичко
Поздрави...

Поздрави...
Виж аз мнооо си правя сметки ... и като казвам ежедневна ... тряя да е евтино за да ми остават пари за Ниссана ... та трябва да е най-тънкото като вариант лв/100км ... ТДС-а харчи около 10-11 ... това в лева е около 20-22лв ... ако не се лъжа ... 20-22лв на 100 ... а и подръжката на дизела е по-скъпа ... иначе определено е по-голям кеф с повече въртящ момент. А съм сигурен, че една 520ка няма да харчи повече от максимум 7лв на 100, ако е на метан ... Пунтото на метан в ниските сякаш има повече въртящ момент ... аз съм изкефен от метана... 24000км за 6 месеца ... смачках се от каране а на джоба не го усещам.Пунтото харчи около 4.50лв/100км градско ... еми бих давал още 3лв повече на 100 ама да се возя в нормална кола ... а подръжката ще я преживея, ако се троши в разумни граници.
И понеже метана обича кубатури а не обича обороти ... даже се позамислих за присаждане на нещо по-голямо след време ... 4.4 бензиновия мотор.... или нещо друго ... ще се допитам до Явор за съвет ... ама като разбере, че ще е на метан мое да ми тегли една-две. 

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Ами моята на бензи 520 дава 11-12 градско, ако искаш да се увериш звънкай
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3