Въпрос: Колеги какъв разход ви дават 520-ките на ГАЗ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Миналата седмица си монтирах газов инжекцион и малко ме претеснява разхода.
Минавам с 39л газ- 260км. От който 120 са извънградско.
Re: Въпрос: Колеги какъв разход ви дават 520-ките на ГАЗ?
Ами толкова ,ти колко искаш? 39 : 260 =0.15 или 15 на 100. Ти, ако се притесняваш за 15 лв. на 100 км ,що не си вземеш Корса или Фиеста ,те горят малко.Дори трябва да се притесняваш че гори малкоdian_car написа:Въпрос: Колеги какъв разход ви дават 520-ките на ГАЗ?

- Michael Schumacher
- Потребител
-
ре
Каква е уредбата - марка и модел
Благодаря момчета.
Да ви кажа на берзин ми гореше около 11.5л в София и 9л на 100км извънградско. Затова питам защото разликата се явява 3л.
Уредбата е Холандска PRINS.
Уредбата е Холандска PRINS.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Разлика 3л. между какво ? Не можеш да сравняваш бензина и газта като все едно са нещо еднакво с различна цена...
Re: Благодаря момчета.
dian_car написа:Да ви кажа на берзин ми гореше около 11.5л в София

Аз под 14 не падам,въпреки,че я карам спокойно,а си стигам и до 17,като пак не я юркам много... Как я караш,та да гори 11 не знам...
- Michael Schumacher
- Потребител
-
При мен разлика в бавно и бързо няма голяма. Средния разход се движи около 14. Колата е авт. - може би за това е малко повече
ако някои твърди че в софия 520ката му пада под 14 градско мисля че не е засекъл правилно или се самозаблуждава
говоря за бензин а доколкото съм чул с газов инжекцион наи много да ти качи с литър отгоре и дори е много а извънградско на бензин до към 160 при средна 140км разхода е 9 на 100
това е истината за харчлъка на 520ките че доста се исписа по темата ама никои не работи с търсачката
говоря за бензин а доколкото съм чул с газов инжекцион наи много да ти качи с литър отгоре и дори е много а извънградско на бензин до към 160 при средна 140км разхода е 9 на 100
това е истината за харчлъка на 520ките че доста се исписа по темата ама никои не работи с търсачката
ре
Абе да ви кажа, колато си иска обороти.
Когато човек се опитва да не настъпва много газта (с идеята да харчи по-малко) колата се тормози и тогова разхода не намалява а се покачва. За това когато си я караш в обороти за да може да си носи тежкото купе; колата си насмага и тогава може да се каже че се кара нормално. Говоря за обороти в рамките м/у 2000-4000об/мин.
Според мен е така. Така съм го изпробвал.
Ако някой има друго мнение по въпроса да каже.
Мисля че найстина разход 13-14.5л на 100км е нормален разход за автомобил от този клас.
Когато човек се опитва да не настъпва много газта (с идеята да харчи по-малко) колата се тормози и тогова разхода не намалява а се покачва. За това когато си я караш в обороти за да може да си носи тежкото купе; колата си насмага и тогава може да се каже че се кара нормално. Говоря за обороти в рамките м/у 2000-4000об/мин.
Според мен е така. Така съм го изпробвал.
Ако някой има друго мнение по въпроса да каже.
Мисля че найстина разход 13-14.5л на 100км е нормален разход за автомобил от този клас.
То вашите харчат попчети колкото моята,на мен разхода ми е 17-18 градско и 10л до 140км и 13-14над 200.Разликата във варвенето е невероятна.Затова аз съм на мнение че по малкият мотор е по разходен.marione написа:ако някои твърди че в софия 520ката му пада под 14 градско мисля че не е засекъл правилно или се самозаблуждава
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Моята дава 11,5-12л градско, живея в София, който не вярава, показвам, давам да кара и да види!!!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
То е по-важно не къде живееш, а къде караш. В момента в центъра няма начин да ти даде под 15/100 

Never mistake motion for action...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
neno написа:То вашите харчат попчети колкото моята,на мен разхода ми е 17-18 градско и 10л до 140км и 13-14над 200.Разликата във варвенето е невероятна.Затова аз съм на мнение че по малкият мотор е по разходен.marione написа:ако някои твърди че в софия 520ката му пада под 14 градско мисля че не е засекъл правилно или се самозаблуждава
Абсолютно. Не че 18/100 е малко, но съотношението разход/мощност е много в полза на големия двигател.
Never mistake motion for action...
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2