Чукане на аванс 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KRM
- Потребител
-
- Кара: E 39 520i
- Мечтае да кара: E 60 M5
- Детайли за колата: BMW E39 520i,1999г.,двоен ванос,на 170 000 км,рядко запазен автомобил
Чукане на аванс 520i
Здравейте,
Автомобилът е E39, 520 i, 99г.,двоен ванус
При топъл двигател чука аванса:прави го м/у 1500 и 2500 оборота на всяка скорост от втора нагоре.....
Много хора ми казват,че при този автомобил е невъзможно да чувам аванс,но аз съм сигурен в това,което чувам...
Карам с 95 или 96 бензин/на капачката на резервоара пише от 91 до 98/.Зареждам в Лукойл,Петрол и ОМВ.
Когато автомобилът е студен не чувам аванс..
Благодаря предварително на тези,които ще се отзоват!
Автомобилът е E39, 520 i, 99г.,двоен ванус
При топъл двигател чука аванса:прави го м/у 1500 и 2500 оборота на всяка скорост от втора нагоре.....
Много хора ми казват,че при този автомобил е невъзможно да чувам аванс,но аз съм сигурен в това,което чувам...
Карам с 95 или 96 бензин/на капачката на резервоара пише от 91 до 98/.Зареждам в Лукойл,Петрол и ОМВ.
Когато автомобилът е студен не чувам аванс..
Благодаря предварително на тези,които ще се отзоват!
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Re: Чукане на аванс 520i
Най-вероятно чука висящия лагер на съединителя
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
BMWdrivers написа:Най-вероятно чука висящия лагер на съединителя
Ако ми покажеш на схема къде "ВИСИ" тоя лагер на съединителя - идвам до Варна и те черпя каквото пиеш
И от кога лагерите започнаха да чукат........ Все съм си мислел ,че вият
До колегата автор на темата : чуваш тракане не от " аванса " а от ваносите
Има едни уплътнения които се сменят и шума изчезва .
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
+1 за ваносите 
- oem
- Потребител
-
- Кара: на кафе и цигари цял ден
- Мечтае да кара: Нещо с V10
А от кога ваносите зъркат като аванс? Типичния звук на аванса е цвърчене и това което се чува е точно аванс. Защо мислите, че не може да чука аванс?
BMWdrivers написа:Най-вероятно чука висящия лагер на съединителя
Това трябва да отиде в `бисерите`

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
Защо мислите, че не може да чука аванс?
Защото това не е Лада или Москвич а ВМВ и няма аванс.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
oem написа:А от кога ваносите зъркат като аванс? Типичния звук на аванса е цвърчене и това което се чува е точно аванс. Защо мислите, че не може да чука аванс?
защото този мотор има кнок сензори, и когато се получи детонация моментално корегират запалването. друг е въпроса дали е отварян мотора и е зацепено газоразпределението правилно! но щомсе появява при загрял мотор, са си ваноси!
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
абе лагер на съединител е
BMWdrivers написа:абе лагер на съединител е
ли си 
По темата: А `чукането колега се оправя за има няма 500лв. Може и по ефтено , ако можеш да се справиш и сам
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/35/67

- oem
- Потребител
-
E39 Rider написа:Защо мислите, че не може да чука аванс?
Защото това не е Лада или Москвич а ВМВ и няма аванс.
Какво значи няма аванс?
Значи да ви се представя първо де. И колата от първия пост е при мен.
Вярно, че не съм имал много досег с БМВ, но знам как тракат ваносите и как цвърчи аванса.
На студено колата освен ваносите които си тракат в изпускателния колектор се чува хазитация която след като позагрее мотора почти изчезва. На студен мотора аванса почти не се чува. Чуват се само ваносите. Със загряването му обаче само на висока предавка в натоварен режим (да речем на 4-та) от 1000 об. педала на газта до долу, между 1500 и 3000 об. се чува цвърчене, точно като аванс (самовъзпламеняване) все едно върви на бедна смес. Но като погледна адаптациите са почти към 1-цата с малки корекции.
Не мисля, че ваноса може да издава такъв звук. Понеже резервоара беше пълен с 95 чакаме да се изгори и ще заредим 100 октана. Ако е аванс то трябва да изчезне или да намалее осезателно.
Интересно ще е ако наистина ваносите могат да цвърчат така, но техния звук по принцип е "хъркащ" (по-средно честотен да го нарека) и освен това цвърчене се чуват и те.
Последна промяна oem на 29 Авг 2011, 10:25, променена общо 1 път
- изключвател
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М5 Е39-да лети с 300км/ч
- Мечтае да кара: на магистралата Ниш-Белград!!!
Не е вярно, че кола с кнок контрол не може да и се чува аванса, защото в процеса на горене в някои особени случаи е възможно да има неконтролируеми детонации. Например е самовъзпламеняването от бедна смес и лошо гориво.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
изключвател написа:oem написа:Не е вярно, че кола с кнок контрол не може да и се чува аванса, защото в процеса на горене в някои особени случаи е възможно да има неконтролируеми детонации. Например е самовъзпламеняването от бедна смес и лошо гориво.
![]()
![]()
Последна промяна LUCIFER'S на 01 Сеп 2011, 9:20, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- oem
- Потребител
-
Със 100 октана мотора мърка. Не чука нищо, работи плавно и тихо. Честито на печелившите 
ЕДИТ: Малко обидно ми стана като ми редактирахте мнението където се представих и премахнате иначе мое мнение! Цитат: Не е вярно, че кола с кнок контрол не може да и се чува аванса, защото в процеса на горене в някои особени случаи е възможно да има неконтролируеми детонации. Например е самовъзпламеняването от бедна смес и лошо гориво. - Това си е мое мнение и държа колегата който ме цитира след това да си сложи скоби цитат!
ЕДИТ: Малко обидно ми стана като ми редактирахте мнението където се представих и премахнате иначе мое мнение! Цитат: Не е вярно, че кола с кнок контрол не може да и се чува аванса, защото в процеса на горене в някои особени случаи е възможно да има неконтролируеми детонации. Например е самовъзпламеняването от бедна смес и лошо гориво. - Това си е мое мнение и държа колегата който ме цитира след това да си сложи скоби цитат!
Колега имам същия проблем:с 95 чука аванса с 100 октана колата спи.Имам и 2 грешки от диагностика lambda probe heating.Дали сондата лъже еку-то и се получава бедна смес и тия детонации>>които от своя страна изчезват със силен безнин защото октановото число е по виското и компесира бедната смес???(м52 е мотора)
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2