Шум от вентилатора на парното - чурулика:)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- atanaz
- Потребител
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: 530d:)
Шум от вентилатора на парното - чурулика:)
Здравейте,
от известно време имам досаден проблем с вентилатора на парното: чува се тънък скърцащ звук, като чуруликане на птичка. Появява се при различни обороти, от най-ниски до малко след средата; при максимални вече го няма.
Въпроса ми е смазва ли се този вентилатор, почиства ли се нещо там, има ли го друг този проблем?!
Шума не е кой знае колко силен, но дори при слаба музика се чува и ми разваля комфорта в купето.
Понякога, като променя оборотите изчезва, и след малко пак се появява. Струва ми се, че се чува по-осезаемо докато колата не е загряла добре.
Да уточня:
1. филтрите на климатроника са нови и добре поставени.
2. със сигурност няма общо с 'таралежа', наскоро го смених и със стария докато работеше, и с новия се чува.
Благодаря предварително!
от известно време имам досаден проблем с вентилатора на парното: чува се тънък скърцащ звук, като чуруликане на птичка. Появява се при различни обороти, от най-ниски до малко след средата; при максимални вече го няма.
Въпроса ми е смазва ли се този вентилатор, почиства ли се нещо там, има ли го друг този проблем?!
Шума не е кой знае колко силен, но дори при слаба музика се чува и ми разваля комфорта в купето.
Понякога, като променя оборотите изчезва, и след малко пак се появява. Струва ми се, че се чува по-осезаемо докато колата не е загряла добре.
Да уточня:
1. филтрите на климатроника са нови и добре поставени.
2. със сигурност няма общо с 'таралежа', наскоро го смених и със стария докато работеше, и с новия се чува.
Благодаря предварително!
Re: Шум от вентилатора на парното - чурулика:)
Явно е вирусно, и моята днес започна да "чурулика" точно по същия начин... 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
cerberus написа:Явно е вирусно, и моята днес започна да "чурулика" точно по същия начин...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 D
- Мечтае да кара: BMW M5
- Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.
и моита от 7 дена почна да го прави сега го няма но се появява от време на време ако някои знае от какво е да казва
и печката нещо се ебава настроивам е и почва да духа но студено не и топло.А да питам завчера се пребирам от добринище за Гоце делчев не беше много студено около 0 градуса и от там до тук е около 50 км и парното небеше загряло да почни да духа топло нормалнолие, защото това щемие парва зима с тази кола.

И моята го прави това чуруликане,само сутрин zа няколко секунди

- atanaz
- Потребител
-
@sexy_shefa
не е нормално за 50км да не загрее. На моята и трябват 10тина минути от -2,-3 градуса да мине синята зона и след това качва малко по-бързо. Стигне ли средата, термометъра замръзва там.
Малко извън темата:
Интересно, че докато не стопли двигателя (мине синята зона) не пуска топло в купето?! Чувал съм, че мерцедес има ускорител на парното и възможно най-бързо започва да топли салона, а аз си зънзаникам 10мин всяка сутрин.. това нормално ли е?
не е нормално за 50км да не загрее. На моята и трябват 10тина минути от -2,-3 градуса да мине синята зона и след това качва малко по-бързо. Стигне ли средата, термометъра замръзва там.
Малко извън темата:
Интересно, че докато не стопли двигателя (мине синята зона) не пуска топло в купето?! Чувал съм, че мерцедес има ускорител на парното и възможно най-бързо започва да топли салона, а аз си зънзаникам 10мин всяка сутрин.. това нормално ли е?
Моята като я настроя да духа в краката спира да "чурулика". Спира и когато й позасиля ръчно оборотите на вентилатора. При всички други настройки все пее. 

- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
Тия бмв-та какви дефекти дават не е истина... това и мойта го прави само като е доста студено и не е загряла. В Сандански по принцип си е топло и рядко се появява тоя проблем ама все пак да се похваля, че и при мен го има 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
И на Е36-цата вентилатора "чуруликаше" известно време, после почна бръмчи, после да хърка и най-накрая спря
Това беше в рамките на месец и то в най-големите студове миналата зима. На пръв поглед не е кой знае какъв проблем, обаче да не беше зимата
Накрая с тия изпотени прозорци бях като ескимос надничащ от иглуто
Съветвам колегите да си направят една профилактика на тоя двигател или само преглед, защото много лошо изненадва.
Моят проблем беше, че колектора и четките на двигателя почти ги нямаше, а нов струваше към 600лв.
За щастие, го занесох при един бобинаджия и той го оправи за 50лв. Стана по добре от нов. Даже лагерчетата му смени.
При интерес мога да му изровя координатите.

Това беше в рамките на месец и то в най-големите студове миналата зима. На пръв поглед не е кой знае какъв проблем, обаче да не беше зимата

Съветвам колегите да си направят една профилактика на тоя двигател или само преглед, защото много лошо изненадва.
Моят проблем беше, че колектора и четките на двигателя почти ги нямаше, а нов струваше към 600лв.

За щастие, го занесох при един бобинаджия и той го оправи за 50лв. Стана по добре от нов. Даже лагерчетата му смени.
При интерес мога да му изровя координатите.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
А при мен като съм на парно се чува едно туп-туп-туп-туп-туб-туб но много леко? От какво ли е?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Вентилатора е заврян на майка си в....
А при мерцедес се сваля без отверка дори.... Голям минус е това при бмв.... И моя просвирва на около 0гр , а на минус 15 направо си вие, и е така от 2г.....
А при мерцедес се сваля без отверка дори.... Голям минус е това при бмв.... И моя просвирва на около 0гр , а на минус 15 направо си вие, и е така от 2г.....
INTEGRALE написа:Вентилатора е заврян на майка си в....
Значи да инвестирам в по-мощна музика...

- atanaz
- Потребител
-
Ще се окаже наистина в студа проблема.. Карах я все на къси разстояния и за това ми се струваше постоянно чуруликането, но почва да ми прави впечатление, че като загрее намаля и накрая изчезва.
Колегата с ремонта малко ме притесни, възможно ли е колекторът и четките да правят тия звуци, аз си мисля, че не се мажат добре лагерчетата докато е студена и от това ще да е проблема!?
Колегата с ремонта малко ме притесни, възможно ли е колекторът и четките да правят тия звуци, аз си мисля, че не се мажат добре лагерчетата докато е студена и от това ще да е проблема!?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
atanaz написа:Ще се окаже наистина в студа проблема.. Карах я все на къси разстояния и за това ми се струваше постоянно чуруликането, но почва да ми прави впечатление, че като загрее намаля и накрая изчезва.
Като се замисля, E39 все пак е по-нов модел от E36 та е логично вентилаторите още да не са тръгнали

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3