Парното започва да духа студено когато колата спре... ХЕЛП
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Парното започва да духа студено когато колата спре... ХЕЛП
Когато се движа парното е на 6, но спра ли започва да духа студено . Някой има ли идея какъв е проблема. Имаше подобна тема преди време но не я намирам. Помагайте, че в тоя студ по задръстванията не се търпи.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Парното започва да духа студено когато колата спре... ХЕЛП
виж с колко антифриз си на първо време после как ти е водната помпа и тази малката за парното
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:виж с колко антифриз си на първо време после как ти е водната помпа и тази малката за парното
Помпата е сменях преди 3-4 месеца заедно с виското. Антифриза ще го проверя утре.
А тази малката помпа трябава да проверя дали работи ли?
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
обезваздушавал ли си я след смяната на на помпата?
CHUKANSKI написа:обезваздушавал ли си я след смяната на на помпата?
Ами аз лично не съм но предполагам в сервиза в който я сменяха са го направили.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Според мен не е обезвъздушена добре.Ако не е от това си виж циркулационната помпа (тази малката помпа за която говори колегата anzak)
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Ако това не е причината се сещам за още една
повреда в управлението на клапите за парното намиращи се под централната конзола. Какви ли не съм ги чувал след като откачи това.

тоя проблем си го има още при Е34.......мисля че това беше начален стадии на разваляне на водната помпа.....като работи на място,пада градуса на темпер...като и дадеш газ и почва след 2-3 секунди да дава жега.....ма пък щом си я сменил......

meha написа:тоя проблем си го има още при Е34.......мисля че това беше начален стадии на разваляне на водната помпа.....като работи на място,пада градуса на темпер...като и дадеш газ и почва след 2-3 секунди да дава жега.....ма пък щом си я сменил......![]()
![]()
Абе пробвал съм я на място да я държа в обороти но пак духа студено. Днес забелязах друго, като направя градусите на 32 духа топло обаче като тръгна и духа още по топло, направо не се търпи. И имам чувството, че се засилва въздушната струя от парното в движение, при положение че вентилатора е на 3 примерно или на 1...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Я я покарай малко на ауто със духане вкл на всякъде и 32градуса, ако има въздушен джоб да го разкараш и да видиме какво ще излезе
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
ja написа:Днес забелязах друго, като направя градусите на 32 духа топло обаче като тръгна и духа още по топло, направо не се търпи. И имам чувството, че се засилва въздушната струя от парното в движение, при положение че вентилатора е на 3 примерно или на 1...
напълно нормално,ако ти е отворена клапата за постъпване на външен въздух

Колеги аз имам същия проблем когато колата е в движение има парно спра ли на място почва да духа студено . Така антифриз има . колата когато е на място не загрява седи на 96 градуса най много . Колата до снощи не го правеше.
Пипах абсолютно всички водни съединения ,всичките са топли . Снощи на място като загуби парното веднага отворих капака и видях малко антифриз под радиатора , помислих че е спукан нищо че го сменях с нов преди 2 месеца , обаче днеска махнах кората от долу забърсах всичко покарах кам 50 км нямаше и капка антифриз но парното пак се губи на място . Моля помагаите.
Пипах абсолютно всички водни съединения ,всичките са топли . Снощи на място като загуби парното веднага отворих капака и видях малко антифриз под радиатора , помислих че е спукан нищо че го сменях с нов преди 2 месеца , обаче днеска махнах кората от долу забърсах всичко покарах кам 50 км нямаше и капка антифриз но парното пак се губи на място . Моля помагаите.

im0tep написа:Според мен не е обезвъздушена добре.Ако не е от това си виж циркулационната помпа (тази малката помпа за която говори колегата anzak)
Kak се проверява тази помпа дали е наред или каде седи ?
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
[quote="RFBM"]Колеги аз имам същия проблем когато колата е в движение има парно спра ли на място почва да духа студено . Така антифриз има . колата когато е на място не загрява седи на 96 градуса най много . Колата до снощи не го правеше... Колега провери нещата дето те съветват колегите,но имай в предвид,че проблема може и да е доста тривиален.Ако не си сменял капачката на казанчето с антифриза проблема може и да е от нея.Поне при мен след като я смених с нова и обезвъздуших нещата се оправиха.Иначе преди това си обезвъздушавах и ефекта беше временен.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
здравейте!аз имам подобен проблем като на колегата,само че при мене от последните 2-3 пъти духа студено като я изгаса и включа опцията "ресет" на климатроника,иначе запалена или в движение няма проблем!
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3