въпрос за датчик на ABS и километраж
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Plamin
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 523i
въпрос за датчик на ABS и километраж
значи проблема е следния карах си по една заледена уличка и ми мигаше ASC и изведнъж светна постоянно и сега гледам че и километража си показва каквато иска скорост някакви идеи????
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Re: въпрос за датчик на ABS и километраж
Смяна на заден ляв датчик на ABS-а. Колега знам, че си нов във форума, което със сигурност означава, че не си чел много от темите назад, затова използвай търсачката за да намериш нужната ти информация:
search.php?keywords=asc&terms=all&author=&fid[]=35&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=Търсене
search.php?keywords=asc&terms=all&author=&fid[]=35&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=Търсене
- Plamin
- младши ентусиаст
-
а сигорно ли е че е ляв понеже до сега си играх с десния че имаше цепнато и спря да свети
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
Gemar написа:Смяна на заден ляв датчик на ABS-а. Колега знам, че си нов във форума, което със сигурност означава, че не си чел много от темите назад, затова използвай търсачката за да намериш нужната ти информация: http://bmwpower-bg.net/forums/search.ph ... uthor=&fid[]=35&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=Търсене
как разбра че е ляв датчик.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Левия заден датчик е свързан със скоростомера.И на мен понякога ми прави номера като спира да работи но след малко се оправя.

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Скороста се чете от заден ляв датчик на АБС-а
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колеги мога ли да видя в реалоем-а какъв ми е датчика че вече отказа тотално.Дали е замърсен или е за смяна но от миналия ден в дъжда ми правеше номера и ту работеше ту не.Изписва ми някаква грешка-или е заминал датчика или някакъв клапан ли/valve нали е клапан?/

- Plamin
- младши ентусиаст
-
и аз малко да ви върна към темата
значи и двата датчика ги свалях единия беше прекъснат другия не уш сега си дават квото трябва ама уви свети АСЦ след което мръсна газ на паркинга и загасна и сега пак сичко си е ОК от какво може да е туи
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Бил ти е намокрен датчика и от темп. на гумите след газта се е изсушил

- Plamin
- младши ентусиаст
-
ен бе човек въпроса ми е савсем сериозен други ден ще пътувам за Австря и искам да си оправя квот трябва
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Plamin написа:ен бе човек въпроса ми е савсем сериозен други ден ще пътувам за Австря и искам да си оправя квот трябва
Може да не е от прекьсване на врьзки,иди я прочети някьде тая кола,на ТДС-ките АСЦ-то е само електроника,без механизми жила и нам кво си.Така че едно тестерче ще е от полза.успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте колеги. Аз също съм нов във форума и имам сходно питане. Преди няколко дена си взех БМВ 520и 1998. Та взех го и тръгнах с него по магистралата от София към Плевен да си го закарам. След като изминах около 90 и няколко километра ми светнаха лампите на АСЦто и на АБС-а, километража и разходомера спряха да показват (седят си на 0). Изчетох доста теми по въпроса, но имам съмнение, че идиотите от автокъщата като са въртели километраж нещо и не са закачили някоя жица както трябва. Та въпроса ми е следния: Възможно ли е проблема да е от недобре закачен кабел на таблото или на 100% е в задния ляв датчик?
П.С. Направих си експеримент и звъннах на тия от автокъщата да ги питам имат ли представа от какво може да е проблема и ония от автокъщата ми вика да съм ударил таблото няколко пъти - щяло да се оправи.
П.С. Направих си експеримент и звъннах на тия от автокъщата да ги питам имат ли представа от какво може да е проблема и ония от автокъщата ми вика да съм ударил таблото няколко пъти - щяло да се оправи.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Заден ляв датчик е!Най лесно я закачи на диагностика и ще излезе 

- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Принципно има вариянт да е и от блока на абс-са. Мойта е с малкият борд (без ирис) и нямам представа какво може да се изпише valve. При мен проблема с абс-са е следният ако мина по барзичко през някоя локва и ми даде грешка след седмица или като се позатопли се маха грешката ако не се почва едно разглабяне и след това пак няма грешка
но мисълта ми е че най-добре да мине една диагностика при положение че и километража не работи защото има варият както казах да не работи и от блока на абс-са.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Колеги нещо не успях да намеря номера на датчика в realoem.com, можете ли да ми кажете каква цена да очаквам за заден ляв датчик, защото и аз имам същия проблем (в случай, че не се окаже кабела проблем) ? И има ли алтернативи за закупуването му или се предлага само оригинален.
BMW only!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2