Странен проблем с лампата за спирачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Странен проблем с лампата за спирачките
Здравейте,
Колата е 525 тдс. Имам много странен проблем с въпросната лампа (кръгче с удивителна, само за уточнение). В нормално състояние, когато дам на контакт, тя светва и изгасва след няколко секудни. Ако запаля , също гасне. От няколко дена насам, не гаснеше когато е на контакт, а само когато запаля. Задните ми дискове бяха за смяна, не знаех кво е състоянието на накладките, нито на спирачната течност, тъй като отскоро карам колата а преди мен не знам кво са я правили. Така че я закарах в сервиз, където й смениха задните дискове, накладки (нов датчик, разбира се), както и нова спирачна течност. Проблема е че след тези смени, тази лапма продължава да си стои докато е на контакт, а при запалване изгасва. Не намерихме логично обяснение защо е почнала така да се държи. Човека погледна предните дискове и накладки, каза че са добре и не са за смяна. По принцип знам, че не би трябвало да има проблем и лично аз съм спокоен защото сменихме квото трябва. Не вярвам да имам проблем с предните дискове и накладки защото те видимо са добре а и вярвам на човека там. Направихме й компютърна диагностика, чистене на грешки , всякакви видове ресет (които бяха успешни, съм сигурен) но лампата продължаваше да не гасне когато е на контакт. Проверихме и на друга е39-ка, там тя си гаснеше след няколко секудни ,след като си на контакт , точно както беше и при мен, преди няколко дена. Просто се чудех какви може да са евентуалните причини, затова се обръщам към вас за идеи.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Колата е 525 тдс. Имам много странен проблем с въпросната лампа (кръгче с удивителна, само за уточнение). В нормално състояние, когато дам на контакт, тя светва и изгасва след няколко секудни. Ако запаля , също гасне. От няколко дена насам, не гаснеше когато е на контакт, а само когато запаля. Задните ми дискове бяха за смяна, не знаех кво е състоянието на накладките, нито на спирачната течност, тъй като отскоро карам колата а преди мен не знам кво са я правили. Така че я закарах в сервиз, където й смениха задните дискове, накладки (нов датчик, разбира се), както и нова спирачна течност. Проблема е че след тези смени, тази лапма продължава да си стои докато е на контакт, а при запалване изгасва. Не намерихме логично обяснение защо е почнала така да се държи. Човека погледна предните дискове и накладки, каза че са добре и не са за смяна. По принцип знам, че не би трябвало да има проблем и лично аз съм спокоен защото сменихме квото трябва. Не вярвам да имам проблем с предните дискове и накладки защото те видимо са добре а и вярвам на човека там. Направихме й компютърна диагностика, чистене на грешки , всякакви видове ресет (които бяха успешни, съм сигурен) но лампата продължаваше да не гасне когато е на контакт. Проверихме и на друга е39-ка, там тя си гаснеше след няколко секудни ,след като си на контакт , точно както беше и при мен, преди няколко дена. Просто се чудех какви може да са евентуалните причини, затова се обръщам към вас за идеи.
Благодаря предварително на отзовалите се.
- Filipoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко дет се кара
Re: Странен проблем с лампата за спирачките
И аз го имам същия проблем , нека някои да даде компетентно мнение 

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
това е лампата за накладките,ако сте с големия борд трябва да изписва даже -check brakelinings!
накладки или датчик за накладките,може и да има доста материал но просто предупреждава преждевременно!
накладки или датчик за накладките,може и да има доста материал но просто предупреждава преждевременно!
- Filipoff
- кандидат ентусиаст
-
CHUKANSKI написа:това е лампата за накладките,ако сте с големия борд трябва да изписва даже -check brakelinings!
Ами не колега за накладките е друга лампичката

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
значи точно лампичката с удивителна е за накладките и стои между тази за абс и за рачната спирачка!баркаш се нещо!
- Filipoff
- кандидат ентусиаст
-
Ами не се бъркам 2 са
едната която е за накладките е с удивителен и има нарисувани накладки отстрани а тази за която говорим ние е пак удивителен ама в кръгче !
и маи е за спирачната течност

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
май имаш допалнително лампчки на твоита,може да е порачкова,лампите са четири на тоя ред
рачна(кръгче с Р),накладки(кръгче с удивителна),абс,айрбег!
рачна(кръгче с Р),накладки(кръгче с удивителна),абс,айрбег!
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ако е тази с двете скобички и удивителна помежду им ( ! ) е за спирачната течност,при мен си свети постоянно,но защото е преебан датчика в самото казанче.
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
може и за спирачна течност да свети,на мен ми светна и ми изписа на компа да проверя накладките,след като ги смених заедно с датчика изгасна!
- sean-john
- ентусиаст
-
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
изглежда е и за накладки защото ми светна тази лампа и ми го изписа на борда-check brakelinings!
- sean-john
- ентусиаст
-
Е да ако си с големия борд ти светва пак тази лампа
, но ако си с малкия (като мен за колегата незнам не е упоменал) тази лампа е само за спирачната течност
п.с. сега го погледнах в Ownersbook-a това за разликата

п.с. сега го погледнах в Ownersbook-a това за разликата
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Тьи,При мен тая лампа сьс символ (!) е пьрва на този ред и свети за рьчна а такава (P) изобщо нямам,а на мястото кьдето СЕИНТ ДЖОН е оградил е лампа (жьлта ) за накладки..Като е станало вьпрос за тия лампи защо така ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
тази оградената лампа с удивителната си е точно за накладки при някои модели и ако са ви наред датчиците и пак свети търсете проблема в лцм
Барай шишарката Минкеее ....
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Само да уточня - нямам голям бордови комп, но лампата е точно като на колегата дето е постнал картинката с кофти качество. нямам надписи, даже нямам панел за отворени врати. когато отворихме казанчето на спирачките , да сменяме течността, старата беше на макс. новата едва ли не са ми я напълнили добре, така че ако датчика в казанчето мери ниво, едва ли се е активирал, нито преди , нито след сервиза. остава варианта да се е е прецакал. ЛЦМ го проверихме ,даваше грешка, изчистихме го , после нямаше грешка на повторна диагностика, но лапата все така си свети на контакт.
Дилемата все така си остава.
Дилемата все така си остава.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2