Покупка на 520

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Покупка на 520

Мнение от 100imenov » 13 Ное 2007, 20:53

Колеги здравейте един приятел ще взима 520i кажете на какво да обръща внимание при покупката и някой чести проблеми при бензиновите двг. ,че в търсачката се намира повече за дизелите :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 13 Ное 2007, 21:57

на диагностика преди покупка иначе може само да се гадаее :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 13 Ное 2007, 22:17

BMW-E39 написа:на диагностика преди покупка иначе може само да се гадаее :mhihi:
Абсолютно подкрепям!Че историята какви случай знае,не е за расправяне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 14 Ное 2007, 10:10

И аз ще ходя да гледам една в благоевград другата седмица, но незнам тамошните тарикати дали ще се навият да я докараме тука на диагностика в сервиз на БМВ :(

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 14 Ное 2007, 16:26

ако всико и е ок що не? късмет :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 14 Ное 2007, 16:53

продавам 520-ка ...виж галерията. :winky:
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Ное 2007, 17:54

и аз така...! ма комбе! нема нужда чак до благоевград да одиш..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 14 Ное 2007, 18:12

SKISA твоята наистина е много добра и поддръжана, и с всичките екстри, който си изброил в мобилето, че има, направо е уникат, но не си търся комби за съжаление :( а на колегата moni76 също е готина , но е по-новичка година и е пипната, така че едва ли ще се вредя за нея с бюджета ми :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 15 Ное 2007, 20:10

Както и предполагах, дупнишките тарикати казаха,че нямало практика да карат колите на преглед в сервиз в София, преди покупка. Човека, чиято кола ще ходя да гледам, ми каза че можело там в някъв сервиз на място да се види, но те там всички се знаят и много ясно,че майстора няма да каже нищо лошо за колата.Аз подобре да си водя човек, който разбира къде и какво да гледа, вместо да им вярвам, все пак редно е като даваш 12 ,13К , да можеш да разбереш за какво ги даваш,не само за външен вид. А и немога да разбера, как тази кола няма каско, и как спи собственика,при положение че не е застрахована, дори да е в дупница или благоевград и да се кара всеки ден? Нещо ми намирисва цялата тази история , май нямам късмет и скоро няма да си намеря читава и прилична е39-ка :) Та, въпроса(молбата) ми е ,има ли човек от форума, който да може да направи заедно с мен оглед на кола, (ако няма как да се закара в Камор или Дару), когато я намеря ,срещу заплащане разбира се? Един приятел ми каза че в Ауди форума си имат човек, който ходи с хората и оглежда дали са читави колите,ако имат нужда от консултация,преди покупка, дали и тук има някой ? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 15 Ное 2007, 20:41

Колега, най-сигурния начин за проверка на БМВ е да се "закачи" на компютър (за предпочитане в оторизиран сервиз специално за този тип диагностика). Ако заведеш човек той може да ти каже за основното състояние на колата, но детайли по работата на двигателя и електрониката - само с компютър!
Имай впредвид, че частите не са евтини и може да ти излезе доста "солено" едно недоглеждане.
Аз бях харесал една кола чак от Варна, но хората там бяха сигурни какво продават и се съгласиха да докарат колата до София за преглед (в последствие купих друго БМВ и това от Варна така и не го видях).
От друга страна ако колата много ти хареса и ти "легне" на сърцето си я вземи и си я оправи - поне ще бъдеш сигурен за ремонтите, които ще направиш.
Мой личен съвет е да си търсиш кола от БГ (не нов внос от Италия) и по-конкретно от някой от този форум. Тук всеки (или почти всеки) си гледа и подържа колата почти до вманиачаване и ако я продава, то е за да си купи по-нов модел, а не защото се е счупила, както правят западняците.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 15 Ное 2007, 21:58

Колега много си прав за написаното и аз съм на този принцип, ако колата ми вземе сърцето, вземам я ,пък ще си я правя ,дори с кеф ще си я поддържам :) направил съм си сметка ,че мога да поддържам и пазя една такава кола, затова мисля,че няма да е проблем,стига да не излезне нещо сериозно. Проблема е ,че всички обяви които съм харесал ,са в различни крайща на страната и нямам много свободно време да обикалям,но със сигурност трябва да намеря,ако искам да си купя :) Разбира се,че найдобрия вариант е да се вземе от човек от форума, който няма да те излъже, но рядко изпадат оферти тук, който да отговарят на критерийте ми:) От Италия със сигурност няма да си търся, в Германия са по-скъпи малко, но си струват, и не съм сигурен че там ги продават, защото са се счупили, защото за тях гаранцията,че е читава е техническия преглед, а техния не е за подценяване, малко от нашите коли биха издържали прегледа им :)

Назад към E39